این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات تولیدات دامی، جلد ۱۰، شماره ۴، صفحات ۸۳-۹۱

عنوان فارسی تأثیر جیره‌های حاوی دانه جو و ذرت (پرک ‌شده با بخار یا بلغور شده)، با یا بدون پروبیوتیک انتروکوکوس ‌فاسیوم بر قابلیت هضم، pH مدفوع، گلوکز خون و آسیب‌های پاتولوژیک اسب‌های بالغ
چکیده فارسی مقاله هدف از انجام این تحقیق، بررسی اثر فرآوری دانه‌های جو و ذرت (پرک ‌شده با بخار یا بلغور شده) و افزودن پروبیوتیک حاوی انتروکوکوس فاسیوم (Enterococcus faecium، 10 گرم در روز با دوز 1011×5/2 واحد تشکیل­دهنده کلونی) در جیره، بر قابلیت هضم مواد مغذی، pH مدفوع، گلوکز خون و آسیب­های پاتولوژیک در اسب­های بالغ نژاد کرد بود. در این آزمایش از 12 رأس اسب بالغ با میانگین وزن 43±416 کیلوگرم در قالب طرح مربع لاتین تکرار شده 4×4 به روش فاکتوریل 2×2 استفاده شد. آزمایش در چهار دوره 28 روزه، شامل 21 روز برای سازگاری و هفت روز برای نمونه­برداری، انجام شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از جیره‌های (با نسبت 60 به 40 علوفه به کنسانتره) حاوی: 1) غلات بلغور شده بدون پروبیوتیک، 2) غلات بلغور شده همراه با پروبیوتیک به میزان 10 گرم در روز به ازای هر اسب، 3) غلات پرک ­شده با بخار بدون پروبیوتیک و 4) غلات پرک ­شده با بخار همراه با پروبیوتیک به میزان 10 گرم در روز به ازای هر اسب. نتایج نشان داد قابلیت هضم ماده خشک، ماده آلی، NDF، ADF، گلوکز خون، وقوع لنگش و کولیک تحت تأثیر پرک­کردن غلات با بخار، افزودن پروبیوتیک و اثر متقابل آنها قرار نگرفت (05/0
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسب، انتروکوکوس فاسیوم، فرآوری غلات، قابلیت هضم،

عنوان انگلیسی Influence of diets containing barley and corn grain (steam-flaked or cracked), with or without Enterococcus faecium probiotic on digestibility, fecal pH, blood glucose, and pathologic problems of adult horses
چکیده انگلیسی مقاله The objective of this study was to investigate the effect of two processing methods of barley and corn grains (steam-flaking or cracking) and the addition of a probiotic containing Enterococcus faecium (10 g/d to provide 2.5 × 1011 colony-forming unit) to diet on nutrients digestibility, fecal pH, blood glucose, and pathologic problems of horses. In this experiment, 12 adult Kurdish horses with an average weight of 416± 43 kg were used in a replicated 4×4 Latin Square experiment with a 2×2 factorial design during four periods of 28 days, including 21 days for dietary adaptation and seven days for sampling. Experimental diets (60:40 forage to concentrate ratio) were: 1) Cracked grains based diet without probiotic, 2) Cracked grains based diet with 10 g/d probiotics, 3) Steam-flaked grains based diet without probiotic, 4) Steam-flaked grains based diet with 10 g/d probiotics. Results showed that mean fecal pH was 6.57 in different treatments and was not affected by the type of grain processing, probiotic supplementation, and their interaction (P>0.05). Also, digestibility of dry matter, organic matter, NDF, and ADF, as well as blood glucose, lameness, and colitis incidence were not affected by two types of cereal processing including cracking or steam-flaking, the addition of probiotic, and their interaction. Overall, our results showed that replacing steam-flaked corn for cracked corn and supplementing 10 g per day enterococcus faecium probiotic did not affect digestibility, fecal pH, and blood glucose. However, further research is recommended to investigate the effects of higher enterococcus faecium probiotic doses in high grain diets.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله اسب, انتروکوکوس فاسیوم, فرآوری غلات, قابلیت هضم

نویسندگان مقاله ادریس سعیدی |
دانشجوی دکترای تخصصی، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

جعفر فخرائی |
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

حسین منصوری یاراحمدی |
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

سمیه مجاهدی |
دانش آموخته دکترای تخصصی، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان


نشانی اینترنتی https://ar.guilan.ac.ir/article_5459_77a8564451f2c42bae9178228e3fc289.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات