این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات تولیدات دامی، جلد ۱۰، شماره ۴، صفحات ۱۹-۳۴

عنوان فارسی بهبود ارزش تغذیه ای کاه گندم با اعمال روش عمل‌آوری شیمیایی-اکسیداسیون در شرایط آزمایشگاهی برای استفاده در تغذیه نشخوارکنندگان
چکیده فارسی مقاله در این پژوهش از اکسیدکننده قوی ازن به ‌منظور افزایش لیگنین­زدایی و از قلیای اوره به­ عنوان منبع نیتروژنی برای بهبود ارزش تغذیه­ای کاه گندم استفاده شد. آزمایش با چهار تیمار و سه تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. تیمارهای آزمایشی کاه گندم شامل: 1- نمونه بدون عمل‌آوری، 2- عمل‌آوری شده با اوره (مقدار سه درصد وزنی، 24 ساعت)، 3- عمل‌آوری شده با ازن (سه گرم بر ساعت، 45 دقیقه)، و 4- عمل‌آوری شده ترکیبی با ازن (سه گرم بر ساعت، 45 دقیقه) و اوره (سه درصد وزنی، 24 ساعت) بودند. نتایج نشان داد که تیمارهای عمل‌آوری شده با ازن منجر به بهبود قابل ملاحظه‌ای (01/0P<) در ارزش تغذیه‌ای کاه گندم تیمارهای ازن و ازن-اوره نسبت به نمونه بدون عمل‌آوری شدند. بر اساس نتایج، عمل‌آوری ترکیبی ازن-اوره نسبت به عمل‌آوری با اوره تنها و ازن تنها منجر به کاهش 28/18، 97/7 و 50 درصدی به ‌ترتیب در الیاف نامحلول در شوینده خنثی، الیاف نامحلول در شوینده اسیدی و لیگنین، افزایش 3/333، 5/22، 67/23 و 34/35 درصدی به ‌ترتیب در پروتئین خام، نیتروژن آلی پیوندی، مواد مغذی قابل هضم و ارزش خوراک نسبی شد. همچنین عمل‌آوری با ازن-اوره سبب افزایش 21/100، 76/63، 93/34 و 43/46 درصدی به ‌ترتیب در گاز تولیدی (24 ساعت انکوباسیون)، انرژی قابل سوخت و ساز، قابلیت هضم ماده آلی و اسیدهای چرب کوتاه زنجیر نسبت به نمونه بدون عمل‌آوری شد. از نتایج پژوهش حاضر می‌توان استباط کرد که روش عمل‌آوری ترکیبی ازن-اوره با روش­های سنتی و نوین عمل‌آوری قابل مقایسه است و می­تواند به­ عنوان جایگزین مناسبی در عمل‌آوری کاه­های کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اوره، تولید گاز آزمایشگاهی، طیف‌سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه، کاه گندم، گاز ازن،

عنوان انگلیسی Improving the nutritive value of wheat straw by applying the combined chemical-oxidation treatment in vitro for the use in ruminant nutrition
چکیده انگلیسی مقاله In this research, an ozone gas-based oxidation technique for enhancement of delignification along with urea-based chemical treatment as a nitrogen source was used to improve the nutritional value of wheat straw. The experiments were performed with four treatments and three replications in a completely randomized design. Experimental treatments of wheat straw were 1. Untreated sample, 2. Separate treatment with urea (3% w/w, 24 h), 3. Separate treatment with ozone (3 g/h, 45 min), and 4. Combined treatment of ozone (3 g/h, 45 min) with urea (3% w/w, 24 h). The results showed that ozonized treatments had a significant improvement (P< 0.01) in the nutritional value of wheat straw compared to the untreated and urea-treated samples. Also, According to the results, the combined ozone-urea treatment increased the nutritional value of wheat straw more than urea and ozone treatment alone. The combined ozone-urea treatment caused a reduction of 18.28%, 7.97%, and 50% in NDF, ADF, and ADL, respectively. Also, improving the nutritional value was observed by increasing 333.3%, 22.5%, 23.67%, and 35.34% in CP, bonded organic-N, TDN, and RFV, respectively, and improvement of gas production parameters were obtained by increasing 100.21%, 63.76%, 34.93%, and 46.43% for GP24, ME, IVOMD24, and SCFA, respectively, as compared to control sample. Overall, from the results of this study, it can be concluded that combined ozone-urea treatment is comparable to traditional and existing novel treatment methods, which due to its ability to perform at ambient temperature, atmospheric pressure, and short-time treatment, can be used as a suitable alternative in agricultural straw treatments.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله اوره, تولید گاز آزمایشگاهی, طیف‌سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه, کاه گندم, گاز ازن

نویسندگان مقاله مرضیه قربانی |
دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک بیوسیستم، گروه فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران

محمد حسین کیانمهر |
استاد، گروه مهندسی فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران

اکبر عرب حسینی |
دانشیار، گروه مهندسی فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران

احسان سرلکی |
دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک بیوسیستم، گروه فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران

علیرضا آقاشاهی |
دانشیار، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

علی اسدی الموتی |
استادیار، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران


نشانی اینترنتی https://ar.guilan.ac.ir/article_5447_24dc0670e7b4b6c120ad478ba9f9c2e1.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات