این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 10 آذر 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۲۳، شماره ۶، صفحات ۱۳۰۹-۱۳۲۵
عنوان فارسی
ارزیابی خصوصیات مورفولوژیکی، فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی آویشن کوهی (Thymus kotschyanus Bioss. & Hohen) تحت تاثیر کودهای مختلف زیستی و شیمیایی
چکیده فارسی مقاله
کود زیستی به عنوان جایگزینی برای کود شیمیایی جهت بهبود حاصلخیزی خاک و تولید محصولات سالم در کشاورزی پایدار شناخته شده است. هدف از این مطالعه مزرعهای که طی سال زراعی 1397-98 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) ، قزوین، انجام شد، ارزیابی اثرات کودهای زیستی و شیمیایی بر ویژگی های کمی و کیفی آویشن کوهی بود. تیمارهای اعمال شده شامل شاهد (بدون کود) ، کود شیمیایی (NPK) و چهار نوع میکروارگانیسم شامل Funneliformis mosseae (AMF) Azotobacter chroococcum, Pseudomonas stutzeri, و Pseudomonas putida بود. نتایج نشان داد که AMF و NPK در مقایسه با سایر تیمارها بر ارتفاع بوته، تعداد شاخه در بوته و محتوای رنگدانه های فتوسنتز تأثیر مثبت داشتند. با این حال، حداکثر مقادیر وزن تر و خشک گیاه، پرولین، محتوای فنلی کل و فلاونوئید، DPPH ، درصد اسانس و مقدار کارواکرول از گیاهان تلقیح شده با AMF بدست آمد. همچنین، فعالیتهای کاتالاز (CAT) و سوپراکسید دیسموتاز (SOD) به دلیل استفاده از AMF افزایش یافت. با توجه به نتایج بدست آمده اختلاف معنی داری بین گیاهان تیمار شده با P. stutzeri ، P. putida ، AMF و NPK در غلظت P وجود نداشت. بیشترین مقدار N در برگ T. kotschyanus در گیاهان تیمار شده با AMF ، NPK و A. chroccucum بدست آمد. گیاهان تلقیح شده با AMF جذب بالاتر کلسیم را در مقایسه با سایر تیمارها نشان دادند و حداکثر تجمع کل K در T. kotschyanus در گیاهان تلقیح شده با AMF و NPK به دست آمد. از این رو استفاده از نهادههای آلی و زیستی به جای کود شیمیایی برای بهبود بهره وری و کیفیت محصول با هدف کاهش آلودگی و انجام کشاورزی پایدار، ممکن و بسیار امیدبخش است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Assessment of Morphological, Physiological, and Biochemical Characteristics of Thymus kotschyanus Bioss. and Hohen under Different Bio and Chemical Fertilizers
چکیده انگلیسی مقاله
Biofertilizer has been recognized as an alternative to chemical fertilizer to improve soil fertility and crop production in sustainable agriculture. The objective of this field study was to evaluate the effects of bio and chemical fertilizer on qualitative and quantitative characteristics of Thymus kotschyanus Bioss. & Hohen. The experiment was conducted during 2019 at Imam Khomeini International University, Qazvin, Iran, and treatments included control (no fertilizer), chemical fertilizer (NPK), and four types of microorganisms including Funneliformis mosseae (AMF), Azotobacter chroococcum strain 5, Pseudomonas stutzeri strain P-16, and Pseudomonas putida strain 41. The results showed that AMF and NPK positively affected plant height, number of branches per plant, and photosynthesis pigments contents compared to other treatments. However, maximum plants' fresh and dry weight, proline, total phenolic and flavonoid contents, DPPH inhibition, essential oil percentage, and carvacrol quantity were obtained from plants that were inoculated with AMF. Also, the activities of Catalase (CAT) and Superoxide Dismutase (SOD) were increased by the application of AMF. According to the obtained results, there were no significant differences in P concentration between plants treated with P. stutzeri, Pseudomonas putida, AMF, and NPK. Maximum N amount in T. kotschyanus leaf was obtained in plants treated with AMF, NPK and Azotobacter chroccucum. Plants inoculated with AMF had higher Ca uptake compared to the other treatments, and the maximum total K accumulation in T. kotschyanus were obtained in plants inoculated with AMF and NPK. Hence, the use of organic and biological inputs instead of chemical fertilizer for improving crop efficiency and quality with the aim of alleviating pollution and accomplishing sustainable agriculture is highly encouraging.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Antioxidant enzymes, Biofertilizer, Essential oil, Mycorrhiza, Thyme.
نویسندگان مقاله
| B. Asghari
Department of Horticultural Sciences Engineering, Faculty of Agriculture and Plant Resources, Imam Khomeini International University, Qazvin, Islamic Republic of Iran.
| S. Mafakheri
Department of Horticultural Sciences Engineering, Faculty of Agriculture and Plant Resources, Imam Khomeini International University, Qazvin, Islamic Republic of Iran.
| F. Rejali
Soil and Water Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Karaj, Islamic Republic of Iran.
نشانی اینترنتی
http://jast.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-15625-4&slc_lang=en&sid=23
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات