این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهشنامه اقتصاد کلان، جلد ۸، شماره ۳۰، صفحات ۸۱-۹۶

عنوان فارسی برآورد کارایی فنی برنج در استان های منتخب ایران
چکیده فارسی مقاله برنج یکی از غلات مهم مصرفی انسان به شمار می­رود و در بین غلات، برنج سفید محصولی است که منحصراً برای انسان کاشته می­شود. هم اینک ایران یکی از مهم‌ترین وارد­کنندگان این محصول در سطح جهان به حساب می­آید. بنابراین ضروری به نظر می­رسد که با بررسی کارایی فنی محصول برنج در استان­های مختلف و استفاده از ابزار­های سیاستی و راهکار­های مناسب اجرایی، زمینه را برای تقویت کارایی برنجکاران و کاهش ناکارایی فنی در تولید برنج فراهم کرد تا از این رهگذر بخشی از نیاز داخلی را کشاورزان داخل تأمین کنند. تحقیق حاضر بر اساس داده­های سال زراعی 1382-1383 برای ارقام مختلف برنج، و در پنج استان منتخب گیلان، مازندران ، گلستان، خوزستان و فارس اقدام به برآورد کارایی فنی کرده است. نتایج نشان می­دهد که کارایی فنی(VRS) در کشت این محصول نسبتاً بالا و معادل 87 درصد است. در سه استان خوزستان،گیلان و مازندران تولید ارقام برنج دارای کارایی فنی یکسانی بوده­اند و در استان­های فارس و گلستان مقدار کارایی فنی تولید برنج متفاوت است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله عباس شاکری |
دانشیار دانشکده ی اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علامه طباطبایی (Allameh tabatabaii university)

علیرضا گرشاسبی |
کارشناس ارشد علوم اقتصادی


نشانی اینترنتی
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات