این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 16 مهر 1404
تحقیق در علوم دندانپزشکی
، جلد ۱۷، شماره ۳، صفحات ۲۰۱-۲۰۷
عنوان فارسی
بررسی آزمایشگاهی تاثیر عصاره الکلی گل انار برقارچ کاندیدا آلبیکنس
چکیده فارسی مقاله
خلاصه: سابقه و هدف: بیماریهای قارچی دهان جمعیت بسیار زیادی را تحت تاثیر قرارمیدهند ومیتوانند بر سلامت عمومی شخص هم تاثیر بگذارند. گزارش شده است که گل انار حاوی ترکیباتی است که توانایی مقابله با بیماریهای قارچی را دارا میباشد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر عصارهی گل انار بر روی قارچ کاندیداآلبیکنس است. مواد و روش ها: این مطالعه آزمایشگاهی در سال 98 در دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام گردید.عصارهی اتانولی 70% گل انار به صورت آماده از پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاد دانشگاهی خریداری شد و سپس در رقتهای 1 تا میلی گرم بر میلی لیترتهیه گردید. فعالیت ضد قارچی عصاره با تعیینMIC (حداقل غلظت مهاری) با استفاده از روش Macrobroth dilution، چشمی، وMFC (حداقل غلظت کشندگی) با استفاده از تهیه کشت از محتویات تمام لولههای رشد نیافته در آزمایش MIC در محیط کشت جامد انجام شد. همچنین قطر هالهی عدم رشد با روش Agar well diffusion با تهیه چاهکهایی در محیط کشت جامد و ریختن رقتهای مختلف عصاره در آن و اندازهگیری قطر هالهی عدم رشد انجام شد.دادهها با استفاده از آزمونهای ANOVA، انجام تستهای تعقیبی(post-hoc )و Kolmogrov-Smirnov test مورد آنالیز آماری قرار گرفتند (0/05>P) یافته ها: یافتهها نشان دادندکه، عصاره اتانولی گل انار در غلظت یک سی و دوم میلیگرم بر میلی لیتر دارای حداقل غلظت مهاری، و در غلظت یک چهارم میلی گرم بر میلی لیتر دارای حداقل غلظت کشندگی میباشد، همچنین میانگین ماکزیمم قطر هالهی عدم رشد معادل 21 میلیمتر در غلظت 1میلیگرم بر میلی لیتر تعیین شد. نتیجه گیری: مقایسه یافتههای حاصل از عصارهی گل انار و گروه شاهد اتانولی نشان داد که، اثر مهاری وکشندگی عصارهی هیدرو الکلی گل انار مربوط به اتانول 70 درصد نمیباشد وعصاره گل انار به تنهایی دارای اثر کشندگی و مهارکنندگی بر روی قارچ کاندیدا آلبیکنس است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عصاره انار ،قارچ کاندیدا آلبیکنس ، خاصیت ضد قارچی
عنوان انگلیسی
Study of Antifungal effect of Punica Granatum alcoholic extract on Candida Albicans (invitro study)
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract Background & Aim: Oral diseases affect the majority of the population and can affect a person's overall health. It is reported that punicagranutum contain phytomedicinecapabale of suppressing oral pathogens associated with fungal diseases. The aim of this study is the assessement of punicagranutm extract antifungal activity on Candida albicans. Material and methods: This study was performed in Qazvin University of Medical Sciences in 2019 The70% ethanol extract of punicagranutum was purchased from the Research Institute of Chemical Industry Development and then made in 1- 1/2048 mg/ml concentrations.The antifungal activity of the extractwas examined by determining the MIC (minimum inhibitory concentration) using the Macrobroth dilution method, means macroscopic examination of the test tubes containing serial dilutions of extract and candida albicans to determine the growth or lack of growth of microorganisms through the ¬eye, and MFC (Minimum Fungicidal Concentration) was determined by preparing the subculture of the contents of all of the undeveloped tubes in a MIC experiment in a solid culture. Also, the non-growth aureole diameter with Agar well diffusion method was obtained by preparing wells in a solid culture medium And pouring different dilutions of the extract into it and measuring the non-growth aura's diameter.Data were analyzed using ANOVA, post-hoc tests (p< 0.05). Results: Results showed that the ethanol extract of punicagranutumhad inhibitory effect in concentration of mg/ml and fungicidal effect in concentration of mg/ml in which the most of this effect is due to punica granutumbut not theethanol.Also, the mean of maximum non-growth aureole diameter was 21 mm at a concentration of 1 mg / ml. Conclusions: Comparison of the results of ethanol control group and test group showed that inhibitory and fungicidal effect of hydroalcoholic extract of punicagranutum is not due to Ethanol and the punicagranutum and Ethanol extracts of punicagranutum has antifungal effect on Candida albicans.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Punicagranutum, Candida Albicans,antifungal activity
نویسندگان مقاله
آزاده زینب تی تی دژ | azadehzeinab titidej
1-استادیار گروه آسیب شناسی دهان، فک و صورت ،مرکز تحقیقات پیشگیری از پوسیدگی دندان،دانشکده دندان پزشکی،دانشگاه علوم پزشکی قزوین،ایران
صفر علی علی زاده کوشکوهی | safarali alizadeh koshkohi
2- دانشیار گروه باکتری شناسی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین،ایران
عادله آشوری | adeleh ashori
3 – دندانپزشک
فائزه آزموده | faezeh azmoudeh
1-استادیار گروه آسیب شناسی دهان، فک و صورت ،مرکز تحقیقات پیشگیری از پوسیدگی دندان،دانشکده دندان پزشکی،دانشگاه علوم پزشکی قزوین،ایران
نشانی اینترنتی
http://jrds.ir/browse.php?a_code=A-10-1518-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
اورال پاتولوژی
نوع مقاله منتشر شده
مطالعه اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات