این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیق در علوم دندانپزشکی، جلد ۱۷، شماره ۳، صفحات ۲۰۱-۲۰۷

عنوان فارسی بررسی آزمایشگاهی تاثیر عصاره الکلی گل انار برقارچ کاندیدا آلبیکنس
چکیده فارسی مقاله   خلاصه:    سابقه و هدف: بیماری­های قارچی دهان جمعیت بسیار زیادی ­را تحت تاثیر قرارمی­دهند ومی­توانند بر سلامت عمومی شخص هم تاثیر بگذارند. گزارش شده است که گل انار حاوی ترکیباتی است که توانایی مقابله با بیماری­های قارچی را دارا می­باشد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر عصاره­ی گل انار بر روی قارچ کاندیداآلبیکنس است. مواد و روش ها:  این مطالعه آزمایشگاهی در سال 98 در دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام گردید.عصاره­ی اتانولی 70%  گل انار به صورت آماده از پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاد دانشگاهی خریداری شد و سپس در رقت­های  1 تا  میلی گرم بر میلی لیترتهیه گردید. فعالیت ضد قارچی عصاره با تعیینMIC (حداقل غلظت مهاری) با استفاده از روش Macrobroth  dilution، چشمی، وMFC (حداقل غلظت کشندگی) با استفاده از تهیه کشت از محتویات تمام لوله­های رشد نیافته در آزمایش MIC  در محیط کشت جامد انجام شد. همچنین قطر هاله­ی عدم رشد با روش Agar well diffusion با تهیه چاهک­هایی در محیط کشت جامد و ریختن رقت­های مختلف عصاره در آن و اندازه­گیری قطر هاله­ی عدم رشد انجام شد.داده­ها با استفاده از آزمونهای ANOVA، انجام تست­های تعقیبی(post-hoc )و Kolmogrov-Smirnov test مورد آنالیز آماری قرار گرفتند  (0/05>P) یافته ها: یافته­ها نشان دادندکه، عصاره اتانولی گل انار در غلظت یک سی و دوم  میلیگرم بر میلی لیتر دارای حداقل غلظت مهاری، و در غلظت  یک چهارم میلی گرم بر میلی لیتر دارای حداقل غلظت کشندگی می­باشد، همچنین میانگین ماکزیمم قطر هاله­ی عدم رشد معادل 21 میلی­متر در غلظت 1میلی­گرم بر میلی لیتر تعیین شد. نتیجه گیری:  مقایسه یافته­های حاصل از عصاره­ی گل انار و گروه شاهد اتانولی نشان داد که، اثر مهاری وکشندگی عصاره­ی هیدرو الکلی گل انار مربوط به اتانول 70 درصد نمی­باشد وعصاره گل انار به تنهایی دارای اثر کشندگی و مهارکنندگی بر روی قارچ کاندیدا آلبیکنس است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله عصاره انار ،قارچ کاندیدا آلبیکنس ، خاصیت ضد قارچی

عنوان انگلیسی Study of Antifungal effect of Punica Granatum alcoholic extract on Candida Albicans (invitro study)
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Background & Aim: Oral diseases affect the majority of the population and can affect a person's overall health. It is reported that punicagranutum contain phytomedicinecapabale  of  suppressing oral pathogens associated with fungal diseases. The aim of this study is the assessement of punicagranutm extract antifungal activity on Candida albicans. Material and methods: This study was performed in Qazvin University of Medical Sciences in 2019 The70% ethanol extract of punicagranutum was purchased from the Research Institute of Chemical Industry Development and then made in 1- 1/2048 mg/ml concentrations.The antifungal activity of the extractwas examined by determining the MIC (minimum inhibitory concentration) using the Macrobroth dilution method, means macroscopic examination of the test tubes containing serial dilutions of extract and candida albicans to determine the growth or lack of growth of microorganisms through the ¬eye, and MFC (Minimum Fungicidal Concentration) was determined by preparing the subculture of the contents of all of the undeveloped tubes in a MIC experiment in a solid culture. Also, the non-growth aureole diameter with Agar well diffusion method was obtained by preparing wells in a solid culture medium  And pouring different dilutions of the extract into it and measuring the non-growth aura's diameter.Data were analyzed using ANOVA, post-hoc tests  (p< 0.05). Results: Results showed that the ethanol extract of punicagranutumhad inhibitory effect in concentration of   mg/ml and fungicidal effect in concentration of  mg/ml in which the most of this effect is due to punica granutumbut not theethanol.Also, the mean of maximum non-growth aureole diameter was 21 mm at a concentration of 1 mg / ml. Conclusions: Comparison of the results of ethanol control group and test group showed that inhibitory and fungicidal effect of hydroalcoholic extract of punicagranutum is not due to Ethanol and the punicagranutum and Ethanol extracts of punicagranutum has antifungal effect on Candida albicans.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Punicagranutum, Candida Albicans,antifungal activity

نویسندگان مقاله آزاده زینب تی تی دژ | azadehzeinab titidej
1-استادیار گروه آسیب شناسی دهان، فک و صورت ،مرکز تحقیقات پیشگیری از پوسیدگی دندان،دانشکده دندان پزشکی،دانشگاه علوم پزشکی قزوین،ایران

صفر علی علی زاده کوشکوهی | safarali alizadeh koshkohi
2- دانشیار گروه باکتری شناسی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین،ایران

عادله آشوری | adeleh ashori
3 – دندانپزشک

فائزه آزموده | faezeh azmoudeh
1-استادیار گروه آسیب شناسی دهان، فک و صورت ،مرکز تحقیقات پیشگیری از پوسیدگی دندان،دانشکده دندان پزشکی،دانشگاه علوم پزشکی قزوین،ایران


نشانی اینترنتی http://jrds.ir/browse.php?a_code=A-10-1518-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده اورال پاتولوژی
نوع مقاله منتشر شده مطالعه اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات