|
تحقیقات نظام سلامت، جلد ۶، شماره ۱، صفحات ۰-۰
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی تأثیر آموزش بر آگاهی و نگرش تغذیهای دانش آموزان دختر دبیرستانی |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: با توجه به این که دختران نوجوان امروز، مادران فردا خواهند بود، این دوران یک فرصت طلایی برای ارتقای آگاهی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های تغذیه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای نوجوانان در جهت بهبود سلامت نسل آینده می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشد که با اجرای برنامه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های آموزشی به عنوان راهبردی مؤثر در جهت بهبود الگوهای غذایی این سنین میسر می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گردد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر آموزش تغذیه بر آگاهی و نگرش دانش آموزان دختر دبیرستانی انجام گرفت.روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: در این مطالعه 315 نفر از دانش آموزان دختر 9 مدرسه از نواحی مختلف اصفهان در دو گروه تقسیم شدند. قبل از مرحله اول آموزش و 10 روز بعد از جلسه دوم آموزش، به وسیله دو پرسش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__نامه آگاهی و نگرش اطلاعات جمع&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__آوری شد. آموزش به صورت ارایه سخنرانی، ارایه جزوات و پمفلت طی 2 جلسه 2 ساعته با فاصله 10 روز اجرا شد و به گروه شاهد نیز آموزش داده نشد. اطلاعات حاصل به وسیله نرم&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__افزار 16 SPSSتجزیه و تحلیل شد.یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: قبل از اجرای آموزش، گروه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها با هم اختلاف معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری نداشتند ولی پس از مداخله، سطح آگاهی در گروه مورد به صورت معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری افزایش یافت (0001/0 > P). نگرش در هیچ یک از گروه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها تغییر معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری نداشت.نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری: از آن جایی که آموزش تغذیه راهکاری با اثربخشی مطلوب در جهت ارتقای آگاهی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های تغذیه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای به شمار می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__آید، مطالعه حاضر نشان داد که با طراحی یک برنامه جذاب آموزشی می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__توان آگاهی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های تغذیه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای دختران نوجوان را به میزان قابل توجهی ارتقا داد. اگر آموزش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها با نیازهای تغذیه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای این سنین منطبق و به شکل قابل لمس با استفاده از فن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__آوری سمعی- بصری ارایه گردد، اثربخشی نه تنها در آگاهی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های آنان بلکه در اصلاح الگوی رفتارهای غذایی آنان نیز پدیدار خواهد شد.واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: آموزش تغذیه، آگاهی، نگرش. __AWT_NOKT_COMMA__ |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Effect of nutrition education on nutritional knowledge and attitude among adolescent girls |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: Adolescent girls are "mother to be"__AWT_NOKT_COMMA__ this period of life is a golden time for nutritional knowledge promotion that is an approach to dietary patterns modification. This study aimed to assess the effect of nutritional education on knowledge and attitude of adolescent girls. Methods: In this study, 315 adolescent girls in nine schools of different districts of Isfahan were categorized to two case and control groups. Before first step of education and ten days after the second step, information about knowledge and attitude were evaluated by a questionnaire. Education was performed as oral presentation, notes and pamphlet during 2 hours for 2 times with 10 days interval. Control group did not receive any interventional education. Data were analyzed by SPSS16. Findings: Before education, case and control groups did not show significant difference. But after that, knowledge score was significantly higher among case group (P <__AWT_NOKT_COMMA__ 0.0001)__AWT_NOKT_COMMA__ attitude did not have any significant change in two groups. Conclusion: Knowledge education with appropriate efficiency is accounted as important factor for nutritional knowledge promotion. This study showed that we can promote nutritional knowledge of adolescents by designing attractive educational programs. If programs matched with nutritional needs during adolescents and presented by good technology, its effectiveness would be obvious not only on their knowledge, but also in dietary behavior modification. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Nutrition Education, Knowledge, Attitude |
|
نویسندگان مقاله |
زمزم پاک نهاد | زمزم پاک نهاد دانشيار، مرکز تحقيقات امنيت غذايي و گروه تغذيه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران. دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
غلامرضا شریفیراد | غلامرضا شريفيراد دانشيار، گروه خدمات بهداشتي، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران. دانشیار، گروه خدمات بهداشتی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
مائده یزدانی | مائده يزداني دانشجوي کارشناسي ارشد، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران. دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
سید محسن حسینی | سيد محسن حسيني استاديار، گروه آمار زيستي و اپيدميولوژي، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران. استادیار، گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
|
|
نشانی اینترنتی |
http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-11&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|