این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات نظام سلامت، جلد ۶، شماره ۲، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی ارتباط شاخص‌های التهابی (CRP) و شاخص‌های تغذیه‌ای (آلبومین پلاسم و دریافت مواد مغذی) در بیماران همودیالیزی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: سوء تغذیه پروتئین انرژی و التهاب در بین بیماران دیالیزی شایع می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشد. سوء تغذیه پیامدهای بسیاری از جمله افزایش مرگ و میر و دیر التیام یافتن زخم&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها، افزایش حساسیت به عفونت، خستگی و بی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__حالی به دنبال دارد. سوء تغذیه پروتئین انرژی و التهاب در بیماران همودیالیزی اغلب منجر به سندرم کمپلکس سوء تغذیه التهاب یا آترواسکلروز&ndash__AWT_NOKT_COMMA__ سوء تغذیه و التهاب می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گردد، که با بیماری آترواسکلروتیک قلبی عروقی ارتباط دارد. این سندرم در بیمارانی که به مدت طولانی تحت دیالیز هستند، ایجاد می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گردد و عامل مهم مرگ و میر در این بیماران محسوب می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__شود. با توجه به این که مطالعات مختلف نتایج متفاوتی را در مورد ارتباط التهاب و سوء تغذیه نشان می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__دهد، بر آن شدیم تا ارتباط شاخص&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های التهابی و دریافت مواد مغذی را در بیماران همودیالیزی بررسی کنیم. روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: این پژوهش به روش مقطعی بر روی 35 نفر از بیماران همودیالیز (5/58 درصد مرد و 1/48 درصد زن با میانگین سنی 55/51 سال) انجام شد، که حداقل به مدت 6 ماه تحت دیالیز بودند. اطلاعات به وسیله یک پرسش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__نامه حاوی مشخصات فردی، پزشکی و آزمایشات کلینیکی و یک پرسش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__نامه بسامد خوراکی (FFQ یا Food Frequency Questionnaire) جمع&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__آوری گردید. مشخصات آنتروپومتریک شامل قد و وزن با استفاده از ترازوی Seca و قد&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__سنج اندازه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری گردید و نمونه خون از بیماران گرفته شد و جهت انجام آزمایشات به آزمایشگاه ارسال گردید. پرسش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__نامه بسامد خوراکی شامل 194 قلم غذایی از کلیه افراد تکمیل گردید و نتایج به دست آمده با نرم&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__افزار N3 و SPSS تجزیه و تحلیل گردید. یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: پس از پایان مطالعه ارتباط بین دریافت سلینوم و ویتامین B1 با CRP معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__دار بود (001/0 = P). در مورد بقیه مواد مغذی مورد بررسی ارتباط معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری مشاهده نشد. در ضمن دریافت پروتئین، کالری، فیبر، ویتامین&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها و املاح به طور معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری پایین&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__تر از DRI بود. نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری: با توجه به این که دریافت کالری، پروتئین و تعدادی از ویتامین و املاح در این افراد به طور معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری کمتر از DRI بود و همچنین ارتباط بعضی مواد مغذی با CRP معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__دار بود، انتظار می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__رود که این افراد دچار سیکل سوء تغذیه&ndash__AWT_NOKT_COMMA__ التهاب شده باشند، یا به زودی وارد این سیکل گردند، که این اهمیت مراقبت&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های تغذیه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای را در بهبودی و پیش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری از مرگ و میر در این افراد را نشان می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__دهد. واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: تغذیه، التهاب، مواد مغذی، همودیالیز، CRP.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Correlation of inflammatory and nutrient intake in Isfahan hemodialysis patients
چکیده انگلیسی مقاله Background: Protein energy malnutrition and inflammation in hemodialysis (HD) patients often leads to the malnutrition inflammation complex syndrome or atherosclerosis malnutrition and inflammation related to the atherosclerotic cardiovascular disease. __AWT_NOKT_COMMA__ This syndrome occurs in patients undergoing dialysis for a long time and is accounted as an important factor of mortality among these patients. Considering that different studies showed different results about inflammation and malnutrition, we decided to investigate the relation of inflammatory and nutritional indices in HD patients. Methods: This research was done by cross-sectional method on 35 HD patients of Alzahra hospital being dialyzed for at least 6 months. Data were collected by a questionnaire containing personal and medical characteristics and clinical tests and food frequency questionnaire (FFQ). __AWT_NOKT_COMMA__ The persons being studied (20 men, 15 women) aged 51 on the average.. Anthropometric characteristics including height and weight were measured using a seca scale and height meter and the blood samples of patients were taken and sent to the laboratory for the biochemical tests. Food frequency questionnaires including 192 questions were completed and the obtained results were analyzed by SPSS software. Findings: The relation between selenium and TG and CRP was meaningful (P=0.000) and about other investigated indices (albumin, cholesterol, calorie, protein, vitamins and minerals) no meaningful relation was observed. Conclusion: In this study CRP as the inflammatory index and albumin as the nutritional index were measured. 25.9% of people had albumin less than 3.5g/dl who were suffering from malnutrition or were prone to it, and 23.8% had CRP less than 1mg/dL which is indicative of the existence of inflammation in these people. There was no meaningful relation between CRP and albumin in many participants, probably because of being hemodialysed for short-term. Then, many participants in the study have not been involved in the inflammation-malnutrition cycle yet.  __AWT_NOKT_COMMA__
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ام البنین کافشانی | ام البنين کافشاني
دانشجوي دکتري، مرکز تحقيقات امنيت غذايي و گروه تغذيه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
دانشجوی دکتری، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

محمد حسن انتظاری | محمد حسن انتظاري
استاديار، مرکز تحقيقات امنيت غذايي و گروه تغذيه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران.
استادیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.

محسن حسینی | محسن حسيني
استاديار، گروه اپيدميولوژي و آمار زيستي، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران.
استادیار، گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.

مهین محب رسول | مهين محب رسول
کارشناس پرستاري، بيمارستان الزهرا، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران.
کارشناس پرستاری، بیمارستان الزهرا، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.

فرناز سهرابی | فرناز سهرابي
دانشجوي کارشناسي، گروه تغذيه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران.
دانشجوی کارشناسی، گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.

علی ترابی | علي ترابي
کارشناس تغذيه، معاونت دانشجويي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران.
کارشناس تغذیه، معاونت دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.


نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-24&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات