این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات نظام سلامت، جلد ۶، شماره ۲، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی توصیف عادات غذایی دختران جوان اصفهانی: وضعیت دریافت چای، غذاهای‌آماده،چربی‌ها
چکیده فارسی مقاله مقدمه: مصرف زیاد چای، غذاهای&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ آماده با بیماری&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های مزمن نظیر اضافه وزن و پرفشاری&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__خون در&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ ارتباط می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشد. با توجه به اهمیت پیشگیری از بیماری&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های مزمن در سنین جوانی هدف از این مطالعه توصیف عادات غذایی در دختران جوان اصفهانی می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشد. __AWT_NOKT_COMMA__ روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: در این مطالعه مقطعی 110 دختر جوان 18تا 28 ساله دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به روش نمونه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری خوشه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای سیستماتیک و تصادفی انتخاب شدند. جهت ارزیابی عادات غذایی از یک پرسش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__نامه اعتبارسنجی شده، استفاده گردید. شاخص&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های آنتروپومتریک و فشارخون با استفاده از روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های استاندارد ارزیابی شد. نمایه توده بدنی بالاتر از 25کیلوگرم بر مترمربع به عنوان اضافه وزن و بیشتر از 30 کیلوگرم بر مترمربع به&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ عنوان چاق تلقی گردید. دور کمر بیشتر از 85 سانتی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__متر به&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ عنوان چاقی شکمی تعریف شد. یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: 51 درصد دختران جوان کمتر از 3 لیوان در روز چای و 40 درصد آنها 3 تا 5 لیوان و 9 درصد بیشتر از 5 لیوان چای می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__نوشیدند. تنها 2 درصد __AWT_NOKT_COMMA__ روزانه از قهوه استفاده می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__کردند. 50 درصد افراد از غذاهای آماده استفاده نمی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__کردند و 5/44 درصد آنها 2بار در هفته از غذاهای آماده و 5/5 درصد آنها بیشتر از 2 بار در هفته از غذاهای آماده استفاده می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__کردند. 5/44 درصد از جوانان از غذاهای چرب و 5/54 درصد از غذاهای کم&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__چرب استفاده می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__کردند. روغن مصرفی 5/54 درصد روغن مایع، 4/36 درصد روغن مخصوص سرخ&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__کردنی و 3/7 درصد جامد و 8/1 درصد از روغن حیوانی بود. نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری: استفاده از غذاهای چرب و مصرف غذاهای آماده از عادات غذایی نادرست در دختران جوان بود. بر این اساس، ضرورت اصلاح عادات غذایی و روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های پخت در قشر جوان کشورمان احساس می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__شود. واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: عادات غذایی، جوانان، غذاهای آماده، اسید چرب.  __AWT_NOKT_COMMA__
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Describing the Dietary Habits of Isfahan Young Girls: assessing the Status of Tea Consumption, Processed Foods, Fats and Cooking Methods
چکیده انگلیسی مقاله Background: Drinking a high amount of tea, cooking methods, dietary habits and different spices used during the cooking process could be associated with different chronic diseases such as overweight and hypertension. This study was conducted with regards to the prevention importance of these disorders from an early age. Methods: A representative sample of 110 young females aged between 18 and 28 years old were selected randomly from Isfahan University of Medical Science, Iran. Usual dietary intakes were assessed using a validated questionnaire. Anthropometric indices and the blood pressure were evaluated using standardized methods. The Obesity and overweight were defined as BMI &ge__AWT_NOKT_COMMA__ 30 kg/m2 and BMI = 25 to < 30 kg/m2 respectively. Abdominal adiposity was defined as WC> 88cm. Findings: Based on the findings of the study, 51% of the girls consumed less than 3 cups of tea, 40% consumed 3 to 5 cups and 9% consumed more than 5 cups a day.  __AWT_NOKT_COMMA__Only 2% of the studied population used coffee. 50% of the girls didn__AWT_QUOTE__t use fast food and 44.5% used fast food 2 times a week. 5.5% of the studied population consumed fast food more than 2 times a week. 44.5% of girls used high fat foods and 54.5% used low fat foods. 54.5% of the population used non hydrogenated vegetable oils, 36.4% used frying oils, 7.3% used hydrogenated vegetable oils and 1.8% used animal oils (ghee). Conclusion: Consuming high fat foods and fast food were unhealthy habits among young females in Isfahan. Therefore, correcting the dietary habits and the cooking methods is essential among young female students.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Dietary Habits, Young Females, Fast Food, Trans Fatty Acids

نویسندگان مقاله اعظم برزویی | اعظم برزويي
دانشجوي کارشناسي، گروه تغذيه، دانشكده‌ بهداشت، دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، اصفهان، ايران.
دانشجوی کارشناسی، گروه تغذیه، دانشکده‌ بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.

لیلا آزادبخت | ليلا آزادبخت
استاديار، مرکز تحقيقات امنيت غذايي و گروه تغذيه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران.
استادیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.


نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-44&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات