تحقیقات نظام سلامت، جلد ۶، شماره ۳، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی وضعیت بهداشت محیطی رستوران‌ها و هتل‌های دارای سالن غذاخوری در محدوده گردشگری بخش مرکزی شهر اصفهان با استفاده از GIS در سال ۸۷ و ۸۸
چکیده فارسی مقاله مقدمه: بهداشت مواد غذایی و محل&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های توزیع مواد غذایی دارای اهمیت فراوان می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشد. گردشگران به جایی سفر می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__کنند که از اعتماد، اطمینان و امنیت کافی برخوردار باشد. در این شرایط ارایه خدمات و امکانات مناسب نظیر محل&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های توزیع مواد غذایی با شرایط بهینه بهداشتی در افزایش انگیزه آن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها مؤثر است. هدف پژوهش حاضر، بررسی وضعیت بهداشت محیطی رستوران&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها و هتل&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های دارای سالن غذا&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__خوری مرکز توریستی شهر اصفهان بود، که سالانه پذیرای مسافران فراوانی است. روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: این تحقیق به صورت توصیفی و نمونه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری به صورت غیر احتمالی هدف&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__دار انجام شد. اطلاعات بازرسی بهداشت محیطی از رستوران&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها و هتل&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های دارای سالن غذا&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__خوری مراکز بهداشتی و درمانی 16 ملک و خواجو در طی سال&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های 87 و 88 جمع&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__آوری و خلاصه گردید، سپس توسط نرم&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__افزار 15SPSS و 2007 Excel مورد آنالیز توصیفی و تحلیلی قرار گرفت. تصویر اصفهان با استفاده از نرم&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__افزارهای Google earth و Corel draw تهیه شده، در نرم&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__افزار 0/2 Arc view با توجه به اطلاعات بهداشت محیط مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: مراکز بهداشتی و درمانی 16 ملک و خواجو در مجموع دارای __AWT_NOKT_COMMA__ 26 واحد بودند، که 17 مورد تحت پوشش مرکز 16 ملک (65 درصد کل واحدها) و 9 مورد تحت پوشش مرکز خواجو (35 درصد کل واحدها) قرار داشت. 65 درصد این واحدها رستوران و 35 درصد نیز هتل&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های دارای سالن غذاخوری بودند. میانگین تعداد بازدید از هر واحد در طی 2 سال در کل منطقه و در مراکز 16 ملک و خواجو به ترتیب برابر 41/11، 07/12 و 25/10 بازدید بود. این میانگین در سال اول و دوم به ترتیب برابر 6 و 32/5 بازدید و برای رستوران و هتل&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها به ترتیب برابر 77/11 و 89/10 بازدید به دست آمد. نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری: وضعیت بهداشت محیط در سال 87 و همچنین در منطقه خواجو و در هتل&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها به ترتیب از وضعیت بهداشت محیط در سال 88، منطقه 16 ملک و رستوران&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها بهتر بود. وضعیت بهداشت محیط در دو واحد معادل 9 درصد در سطح یک (خوب)، 10 واحد معادل 45 درصد در سطح دو (خوب)، 8 واحد معادل 36 درصد در سطح سه (متوسط) و 2 واحد معادل 9 درصد در سطح چهار (ضعیف) قرار داشتند. واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: رستوران، هتل دارای سالن غذاخوری، GIS، بهداشت محیط.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Evaluating the Environmental Health Conditions of Restaurants and Hotels Dining Areas in a Central tourist Area in Isfahan by Using GIS in 2008 and 2009
چکیده انگلیسی مقاله Background: The food hygiene and its distribution places are very important. Tourists go to the places that provide them with enough assurance, trust and security. In this situation, providing proper services and appliances like food distributing places with appropriate environmental health condition is effective in attracting their interest. The objective of this research is evaluating the environmental hygiene of the restaurants and hotels dining areas in the central tourist area of Isfahan city that attracts many tourists every year.  __AWT_NOKT_COMMA__ Methods: This research was descriptive and the non- probable purposive sampling method was used. The environmental health inspection reports of the restaurants and hotels dining areas covered by Khajoo and 16 Malek health and treatment centres during 2008 and 2009, were collected and summarized, then was descriptively analyzed by SPSS 15 and Excel software 2007.Pictures of Isfahan were produced using Google Earth and Corel Draw software, and then were analyzed by Arcview 2.0 software according to the environmental health information. Findings: The Research area covers 26 units, which 17 of (65 %) are covered by 16 Malek and 9 (35 %) by Khajoo. 65 % of the units are restaurant and 35% hotels dining areas. Average visit number to each unit in the whole area, 16 Malek and Khajoo in two years were 11.41, 12.07 and 10.25 visits respectively, this number for the year 1 and 2 was 6 & 5.32 and for the restaurants and hotels were equal to 11.77 and 10.89 respectively. Conclusion: Environmental health status of year 2oo7, in Khajoo area and in hotels was better than that in year 2008, in 16 Malek area and the restaurants respectively. The environmental health condition in 2 units (9 %) were in level 1 (Excellent), 10 units (45 %) in level 2 (Good), 8 units in level 3 (moderate) and 2 units in level 4 (Poor).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Restaurant, Hotels Dining Areas, GIS, Environmental Health

نویسندگان مقاله علی زنگی آبادی | علي زنگي آبادي
استاديار، گروه جغرافيا، دانشکده علوم انساني، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ايران.
استادیار، گروه جغرافیا، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.

رضا قنبری | رضا قنبري
دانشجوي دکتري، گروه مهندسي بهداشت محيط، مرکز تحقيقات محيط زيست، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران. عضو هيأت علمي، گروه مهندسي بهداشت محيط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکي قزوين، قزوين، ايران
دانشجوی دکتری، گروه مهندسی بهداشت محیط، مرکز تحقیقات محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران. عضو هیأت علمی، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران

رحیم عالی ده چناری | رحيم عالي ده چناري
دانشجوي دکتري، گروه مهندسي بهداشت محيط، مرکز تحقيقات محيط زيست، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران.
دانشجوی دکتری، گروه مهندسی بهداشت محیط، مرکز تحقیقات محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.

هرمز روستایی | هرمز روستايي
کارشناس مسؤول بهداشت محيط، مراکز بهداشتي درماني خواجو و 16 ملک، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران.
کارشناس مسؤول بهداشت محیط، مراکز بهداشتی درمانی خواجو و 16 ملک، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.


نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-46&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات