|
تحقیقات نظام سلامت، جلد ۶، شماره ۳، صفحات ۰-۰
|
|
|
عنوان فارسی |
ارتباط میزان مصرف میوهجات و سبزیجات و فعالیت بدنی با سطح هموگلوبین گلیکوزیله در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: امروزه دیابت یکی از شایع&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ترین بیماری های متابولیک و عامل مهمی برای مرگ و میر و ناتوانی در جوامع مختلف از جمله ایران می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشد. دیابت درمان قطعی ندارد ولی می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__توان با تأمین رژیم غذایی مناسب از پیشرفت و بروز عوارض آن جلوگیری کرد. هدف این مطالعه بررسی ارتباط میزان مصرف میوه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__جات و سبزیجات با سطح هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1C) در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشد. روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: این مطالعه به صورت مقطعی بر روی 105 بیمار مبتلا به دیابت در سال 1389 انجام گردید. نمونه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها به روش نمونه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری آسان انتخاب شدند. داده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های عمومی و دریافت غذایی با استفاده ازپرسشنامه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های عمومی و بسامد خوراک (FFQ) و میزان هموگلوبین گلیکوزیله بیماران با انجام آزمایش خون تعیین گردید. پردازش اطلاعات با استفاده از نرم&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__افزارهای4  __AWT_NOKT_COMMA__Nutritionist  __AWT_NOKT_COMMA__و SPSS انجام شد. یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: با افزایش 10 گرم مصرف سبزیجات به &zwnj__AWT_NOKT_COMMA__تنهایی و یا افزایش 10 گرم مصرف میوه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__جات وسبزیجات به&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ طور هم&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ زمان به ترتیب میزان هموگلوبین گلیکوزیله 0.03درصد و 0.02درصد به طور معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری  __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__p=0.049)و (p=0.014کاهش می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__یابد. نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری: افرادی دیابتی که از میوه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__جات و سبزیجات بیشتری استفاده می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__کنند سطح هموگلوبین گلیکوزیله پایین&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__تری دارند. واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: میوه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__جات، سبزیجات، هموگلوبین گلیکوزیله، دیابت نوع 2 |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Relation between Fruit and Vegetable Consumption and the Level of Glycosylated Hemoglobin in People with Type 2 Diabetes |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Back ground: Nowadays diabetes is considered as the most common metabolic disorder and an important cause of morbidity and mortality worldwide. Diabetes has not definitive treatment but the progression of the disease and its related complication could be prevented properly by proper diet. The aim of current study is to determine the relation between fruit and vegetable consumption and physical activity and the level of glycosylated hemoglobin in type 2 diabetic patients. Methods: In this cross-sectional study 105 diabetic patients referring to khomeynishahr diabetes center in 2010 were selected by simple sampling method. General profile and food intake of studied population was assessed by a general questionnaires and Food Frequency Questionnaires (FFQ) . Blood sample was obtained for measurement of glycosylated hemoglobin level. Collected data was analyzed by SPSS and Nutritionist4 softwares. Finding: Increasing consumption of 10 grams of vegetables alone or 10 g increase in consumption of fruit and vegetables simultaneously decrease glycosylated hemoglobin level 0.03% and 0.02%, respectively.(P=0.049,P=0.014) Conclusion: Diabetic patients with high level of fruit and vegetable intake had lower level of glycosylated hemoglobin. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
مرجان تابش | مرجان تابش دانشجوي کارشناسي تغذيه، گروه تغذيه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران. دانشجوی کارشناسی تغذیه، گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
مریم تابش | مريم تابش دانشجوي کارشناسي ارشد، علوم بهداشتي تغذيه، گروه تغذيه، دانشکده بهداشت، دانشگاه تهران، تهران، ايران. دانشجوی کارشناسی ارشد، علوم بهداشتی تغذیه، گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
رضا غیاثوند | رضا غياثوند استاديار، مرکز تحقيقات امنيت غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران. استادیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
قاسم یادگارفر | قاسم يادگارفر استاديار، گروه آمار زيستي و اپيدميولوژي، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران. استادیار، گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
|
|
نشانی اینترنتی |
http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-58&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|