این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات نظام سلامت، جلد ۶، شماره ۳، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی دریافت ویتامین‌های آنتی‌اکسیدانی در زنان ورزشکار در دو منطقه اجتماعی‌-‌اقتصادی مختلف
چکیده فارسی مقاله مقدمه: ورزش تولید رادیکال&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های آزاد و پراکسیدان&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های لیپیدی را افزایش می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__دهد که باعث آسیب اکسیداتیو و در نتیجه آسیب بافتی می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__شود. ویتامین C و E ممکن است پراکسیدان&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های لپیدی افزایش یافته در ورزش را کاهش دهند.  __AWT_NOKT_COMMA__مطالعه حاضر به بررسی وضعیت دریافت ویتامین&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های آنتی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__اکسیدانی در زنان ورزشکار مراجعه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__کننده به سالن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های ورزشی آئروبیک در دو منطقه اجتماعی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__-&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__اقتصادی مختلف شهر اصفهان می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__پردازد. روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: در این مطالعه توصیفی 99 زن در رنج سنی 50-15 سال با نمونه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری تصادفی انتخاب شدند. با تکمیل پرسشنامه یادآمد 24 ساعته برای 2 روز متوالی اطلاعات غذایی افراد مورد مطالعه به دست آمد. در نهایت میانگین دریافت ویتامین C و ویتامین E اندازه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری و با مقدار RDA و همچنین بین دو گروه مقایسه شد. جهت آنالیز داده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها از نرم&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__افزار  __AWT_NOKT_COMMA__N4وSPSS  __AWT_NOKT_COMMA__استفاده شد. یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: میانگین دریافت ویتامین E در هر دو منطقه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ی اقتصادی بالا (001/0 P=) و منطقه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ی اقتصادی پایین P=<__AWT_NOKT_COMMA__ 0/001)) کمتر از مقدار توصیه شده است و میانگین دریافت ویتامین E در افراد منطقه اقتصادی بالا به طور معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری از افراد منطقه اقتصادی پایین بیشتر است. (033/0P=) میانگین دریافت ویتامین C در هر دو منطقه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__اقتصادی بالا (004/0P=) و منطقه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ی اقتصادی پایین (006/0P=) بیشتر از مقدار توصیه شده می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشد. اما اختلاف معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری بین میانگین دریافت ویتامین C در این دو منطقه مشاهده نشد (098/0P=). نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری: دریافت ویتامین E در زنان ورزشکار پایین است ارائه راهکارهای لازم برای بهبود وضعیت دریافت ویتامین E ضروری به &zwnj__AWT_NOKT_COMMA__نظر می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__رسد. واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: ویتامین&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های آنتی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__اکسیدانی، آئروبی، منطقه اجتماعی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ -&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ اقتصادی
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Survey on the Antioxidant Vitamin Intake among Athlete Women in Two Different Socio-economic Regions in Isfahan
چکیده انگلیسی مقاله Background: Exercise increases the generation of oxygen free radicals and lipid peroxidation that cause oxidative damage and result in muscle injury. Vitamin C and, especially, vitamin E are shown to decrease the exercise-induced increase in the rate of lipid peroxidation. the aim of this study was to study antioxidant vitamins intake in athlete women who participant in sport saloon in two region that different in social _ economical level in Esfahan.Exercise increase the production of free radicals and lipid peroxidase which result in oxidative injury and consequently tissue damage .It is suggested that vitamin C and E could decrease the increased level of lipid peroxidase. The aim of this research was to study antioxidant vitamins intake in athlete women who attended in aerobic sport saloon in two different socio-economic regions in Isfahan. Methods: In this descriptive study 99 athlete women aged 15-50 years were selected by random sampling method. Nutritional information of the studied population was obtained by a 24 hours questionnaire for two consecutive days. Mean intake of vitamin C and E was measured and compared with RDA levels and in two studied groups from two regions. Collected data analyzed using SPSS and N4 software. 99 women aged 15 _ 50 y who selected randomly ,participant in this study. they completed demographic information questionnaire.food information was collected by 24h recall for two days consecutive. the mean vitamin E and C intake measured and compare with RDA and between two group. Data analysis were performed with N4 and Spss software. Findings: Mean intake level of vitamin E in regions with high and low economic level was lower significantly than RDA level. Mean intake level of vitamin E in regions with high economic level was significantly higher than low economic level region (P=0.033). Mean intake level of vitamin C in regions with high and low economic level was higher significantly than RDA level. There was no significant difference in the level of vitamin C in two studied regions (P=0.098). Conclusion: Our findings indicated low intake level of vitamin E among athlete women, which emphasize the necessity of developing appropriate strategies to improve vitamin E intake among this group of population.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله رضا غیاثوند | رضا غياثوند
استاديار، مرکز تحقيقات امنيت غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران.
استادیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.

سیما گودرزی | سيما گودرزي
دانشجوي کارشناسي، مرکز تحقيقات امنيت غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران.
دانشجوی کارشناسی، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.

زهرا ربانی | زهرا رباني
دانشجوي کارشناسي، مرکز تحقيقات امنيت غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران.
دانشجوی کارشناسی، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.

غلامرضا عسگری | غلامرضا عسگري
دانشجوي دکتري، مرکز تحقيقات امنيت غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران.
دانشجوی دکتری، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.

الناز دانشزاد | الناز دانشزاد
دانشجوي کارشناسي، مرکز تحقيقات امنيت غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران.
دانشجوی کارشناسی، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.

محمد صالحی | محمد صالحي
دانشجوي کارشناسي ارشد، گروه آمار زيستي و اپيدميولوژي، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران.
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.


نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-59&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات