این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 شهریور 1404
تحقیقات نظام سلامت
، جلد ۶، شماره ۴، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
بررسی و مقایسه دریافت انرژی و درشت مغذیها در زنان ورزشکار آئروبیک در دو منطقه اجتماعی- اقتصادی مختلف شهر اصفهان در سال ۱۳۸۸
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: هدف از این مطالعه، ارزیابی دریافت&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های غذایی زنان ورزشکار آئروبیک در دو منطقه اجتماعی- اقتصادی مختلف در شهر اصفهان است. روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: در این مطالعه تحلیلی 99 زن در رنج سنی 50-15 سال که با نمونه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری تصادفی انتخاب شدند، شرکت کردند (50 زن در منطقه اقتصادی پایین و 49 زن در منطقه اقتصادی بالا). اطلاعات دموگرافیک با کمک پرسش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__نامه و شاخص&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های تن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__سنجی شامل قد، وزن و دور کمر با متر نواری و ترازو جمع آوری شدند. با تکمیل پرسش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__نامه یادآمد 24 ساعته برای 2 روز متوالی، اطلاعات غذایی افراد مورد مطالعه به دست آمد. جهت آنالیز داده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها از نرم&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__افزار 4 Nutritionist و 18SPSS استفاده شد. یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: میانگین دریافت انرژی در زنان بالا شهر 86/561 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 19/1479 و در زنان پایین شهر 354/498 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 68/1300 کیلوکالری به دست آمد که تفاوت معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری بین دریافت انرژی در این دو گروه وجود نداشت (098/0 = P). میانگین دریافت پروتئین در منطقه اقتصادی پایین 85/5 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 41/17 درصد و در منطقه اقصادی بالا 12/4 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 94/17 درصد به دست آمد که تفاوت معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری بین این دو وجود نداشت (606/0 = P). میانگین دریافت کربوهیدرات در منطقه اقتصادی پایین 76/9 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 85/61 و در منطقه اقصادی بالا 62/6 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 48/54 به دست آمد که تفاوت بین میانگین&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها، معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__دار است (001/0 P <__AWT_NOKT_COMMA__) و میانگین دریافت کربوهیدرات در منطقه اقتصادی پایین به طور قابل توجهی بالاتر از منطقه اقتصادی بالا می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشد. میانگین دریافت چربی در منطقه اقتصادی پایین 24/8 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 88/23 درصد و در منطقه اقصادی بالا 68/6 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 07/30 درصد به دست آمد که تفاوت بین دو گروه معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__دار است (001/0 P <__AWT_NOKT_COMMA__) و میانگین دریافت چربی در منطقه اقتصادی بالا به مقدار قابل توجهی بیشتر از منطقه اقتصادی پایین می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشد. نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری: این مطالعه نشان می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__دهد که دریافت چربی و کربوهیدرات در دو منطقه اجتماعی- اقتصادی مختلف شهر اصفهان متفاوت است که ممکن است به دلیل تفاوت در الگوهای غذایی منطقه باشد. واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: درشت مغذی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها، منطقه اجتماعی- اقتصادی، ورزشکار
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Comparison of the Energy and Macronutrient Intakes in Female Aerobic Athletes in Two Different Social- Economic Areas in Isfahan in 2009
چکیده انگلیسی مقاله
Background: The purpose of this study was to assess the energy and nutritional intakes of female aerobic athletes in two different social - economic classes.  __AWT_NOKT_COMMA__ Methods: The subjects were 99 female aerobic athletes aged between 15 to 50 years old. The dietary and energy intakes were based on 2 day 24 hours food recall. The demographic details were assessed by anthropometric measurements including height, weight and waste line using a measuring tape and a scale. The collected data were analyzed using the Nutritionist IV and SPSS 18.  __AWT_NOKT_COMMA__ Findings: The energy intake was 1479.19 ±__AWT_NOKT_COMMA__561.86 kcal in the high social - economic class and 1300.68 ±__AWT_NOKT_COMMA__498.354 kcal in the low social - economic class. There was no significant difference between the two areas. (P=0.98) The mean protein intake in the low social- economic class was 17.41%±__AWT_NOKT_COMMA__5.85 and in the high social - economic class 54.48±__AWT_NOKT_COMMA__%6.62.There was no significant difference between the two areas. (P=0/606) The Mean intake of carbohydrate was 61.85%±__AWT_NOKT_COMMA__9.76 in the low social - economic class and 54.48%±__AWT_NOKT_COMMA__6.62 in the high social - economic class that means the carbohydrate intake in the low social - economic class was significantly higher than the high social- economic class. (P<__AWT_NOKT_COMMA__ 0/001) The mean intake of the fat was 23.88%±__AWT_NOKT_COMMA__ 8.24 in the low social - economic class and 30.07%±__AWT_NOKT_COMMA__6.68 in the high social - economic class that means the fat intake in the high social - economic class was significantly higher than the low social - economic class. (P<__AWT_NOKT_COMMA__ 0/001)  __AWT_NOKT_COMMA__ Conclusion: The findings of this study indicated that the intake of dietary fat and carbohydrate was significantly different in the two areas. This could be as a result of different food patterns in the two areas.  __AWT_NOKT_COMMA__ Key Words: Macronutrients, Social - Economic Class, Athlete
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
رضا غیاثوند | رضا غياثوند
استاديار، مرکز تحقيقات امنيت غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران.
استادیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
زهرا ربانی | زهرا رباني
دانشجوي کارشناسي، مرکز تحقيقات امنيت غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران.
دانشجوی کارشناسی، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
سیما گودرزی | سيما گودرزي
دانشجوي کارشناسي، مرکز تحقيقات امنيت غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران.
دانشجوی کارشناسی، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
غلامرضا عسگری | غلامرضا عسگري
دانشجوي دکتري، مرکز تحقيقات امنيت غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران.
دانشجوی دکتری، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
محمد صالحی | محمد صالحي
دانشجوي کارشناسي ارشد، گروه آمار زيستي و اپيدميولوژي، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران.
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
اعظم برزویی | اعظم برزويي
دانشجوي کارشناسي، مرکز تحقيقات امنيت غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران.
دانشجوی کارشناسی، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
نشانی اینترنتی
http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-81&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات