این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 شهریور 1404
تحقیقات نظام سلامت
، جلد ۶، شماره ۴، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
بررسی اثر رژیم غذایی غنی از MUFA بر شاخصهای تنسنجی در زنان دارای اضافه وزن
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: با توجه به ارتباط بین چاقی و چاقی شکمی با بیماری&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های مزمن مختلف و همچنین تأثیر متفاوت چربی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های رژیم غذایی بر شاخص&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های تن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__سنجی، هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر مصرف رژیم غذایی غنی از MUFA بر شاخص&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های تن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__سنجی در زنان دارای اضافه وزن (9/29 &ge__AWT_NOKT_COMMA__ BMI &ge__AWT_NOKT_COMMA__ 25) می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشد. روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: مطالعه حاضر در قالب یک کارآزمایی بالینی از نوع متقاطع بر روی 17 زن 50-20 ساله با میانگین نمایه توده بدنی kg/m2 0/2 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 6/27 انجام شد. افراد مورد مطالعه به صورت تصادفی انتخاب شدند به مدت 6 هفته از رژیم غذایی غنی از MUFA (16 درصد MUFA و 8 درصد SFA) و رژیم غذایی شاهد (16 درصد SFA و 8 درصد MUFA) استفاده نمودند. درصد انرژی حاصل از سایر درشت مغذی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها (از جمله PUFA)، در طول دو دوره یکسان در نظر گرفته شد. در انتهای 6 هفته، دوره washout به مدت 2 هفته اجرا گردید و سپس جای گروه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها تعویض گردید. این دوره نیز به مدت 6 هفته اجرا شد. در ابتدا و انتهای هر دوره از مطالعه، ارزیابی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های تن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__سنجی صورت گرفت. جهت ارزیابی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های آماری از آزمون t-test مزدوج استفاده شد. یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: طبق ارزیابی دریافت&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های غذایی افراد، درصد انرژی حاصل از MUFA در طی دوره رژیم غذایی غنی از MUFA برابر با 13 درصد و در دوره شاهد برابر با 7 درصد به دست آمد، این مقادیر برای SFA به ترتیب برابر با 5/8 و 14 درصد حاصل شد. میانگین تغییرات وزن بدن در دوره غنی از MUFA برابر با 9/2- کیلوگرم و در دوره شاهد برابر با 3/2- کیلوگرم است (4/0 = P). این تغییرات برای BMI (Body mass index) به ترتیب برابر با kg/m2 1/1- در مقابلkg/m2  __AWT_NOKT_COMMA__93/0- (6/0 = P)، برای توده چربی برابر با 2- کیلوگرم در مقابل 4/1- کیلوگرم (2/0 = P)، برای توده فعال بدن برابر با 9/0- کیلوگرم در مقابل 9/0- کیلوگرم (98/0 = P)، برای دور کمر 2- سانتی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__متر در مقابل 5/1- سانتی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__متر (5/0 = P) و برای WHR برابر با 0031/0- در مقابل 0014/0- (8/0 = P) به دست آمد. نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری: اگرچه یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های این مطالعه حاکی از عدم وجود تفاوت معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__دار بین دو نوع رژیم غذایی غنی از MUFA و رژیم غذایی شاهد در تأثیر بر شاخص&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های تن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__سنجی را نشان می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__دهد ولی به علت اهمیت چاقی و چاقی شکمی بر سلامت، انجام بررسی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های طولانی مدت&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__تر با حجم نمونه بالا ضروری به نظر می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__رسد. واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: MUFA، شاخص&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های تن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__سنجی، اضافه وزن
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Assessing the Effect of MUFA- Rich Diet on Anthropometric Measurements Indexed in Overweight Women
چکیده انگلیسی مقاله
Background: According to the relationship between general and central obesity with chronic disease and also the effect of the dietary fatty acids on anthropometric measurements, the purpose of the current study was to assess the  __AWT_NOKT_COMMA__effect of a MUFA-rich diet on the anthropometric measurements indexes in overweight women. Methods: This randomized cross-over clinical trial included 17 overweight women aged 20-50 years old with the mean BMI of 27.6±__AWT_NOKT_COMMA__2 kg/m2. Volunteers were randomly allocated to one of the two diets for 6 weeks__AWT_NOKT_COMMA__ a control group diet (16% SFA and 8% MUFA) and a studied MUFA-rich diet (16% MUFA and 8% SFA), which was accompanied by 2 weeks of washout period between the 2 feeding periods. There were no significant differences among other macronutrients intake (total fat, PUFA, carbohydrate, protein) and between the two diets. Anthropometric assessments were conducted at the baseline and the end of each treatment period. Data were analyzed using Paired t-test. Findings: The energy percentage of MUFA was 13% and 7% in MUFA-rich diet and the control diet respectively. The corresponding values of SFA were 8.5% and 14%, respectively. The  __AWT_NOKT_COMMA__mean changes in MUFA-rich diet and the control diet were -2.9 kg vs. -2.3 in weight (P=0.4), -1.1 kg/m2 vs. -0.93 kg/m2 in BMI (P=0.6), -2 kg vs -1.4 kg in the fat mass (P=0.2) and -0.9 kg vs. -0.9 kg in the lean mass (P=0.98), respectively. The waist circumference and WHR were not significantly different between the two diet period (P= 0.5, 0.8) respectively. __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ Conclusion: Although based on the findings of this study, there were no significant differences between the two diets in terms of their effect on the anthropometric measurements, but due to  __AWT_NOKT_COMMA__the health consequences of  __AWT_NOKT_COMMA__general and central obesity,  __AWT_NOKT_COMMA__designating long-term interventional studies with large sample sizes are essential.  __AWT_NOKT_COMMA__
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Anthropometric Measurements, Overweight, MUFA
نویسندگان مقاله
فهیمه حقیقت دوست | فهيمه حقيقت دوست
دانشجوي كارشناسي ارشد، گروه تغذيه و بيوشيمي، دانشكده بهداشت، دانشگاه علوم پزشكي تهران، تهران، ايران.
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
محمدجواد حسینزاده | محمدجواد حسينزاده
استاديار، گروه تغذيه و بيوشيمي، دانشكده بهداشت، دانشگاه علوم پزشكي تهران، تهران، ايران
استادیار، گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
اکرم کبیری | اكرم كبيري
دانشجوي كارشناسي ارشد، گروه تغذيه و بيوشيمي، دانشكده بهداشت، دانشگاه علوم پزشكي تهران، تهران، ايران.
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
احمد اسماعیلزاده | احمد اسماعيلزاده
دانشيار، گروه تغذيه، دانشكده بهداشت، مركز تحقيقات امنيت غذايي، دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، اصفهان، ايران.
دانشیار، گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
نشانی اینترنتی
http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-90&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات