تحقیقات نظام سلامت، جلد ۶، شماره ۵، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی کیفیت شیمیایی و وضعیت کلرزنی آب آشامیدنی روستاهای شهرستان کاشان
چکیده فارسی مقاله مقدمه: طبق نظر سازمان بهداشت جهانی، آب مورد استفاده جهت مصرف انسان می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__بایست عاری از عوامل میکروبی و مواد شیمیایی خطر ساز برای سلامتی انسان باشد، بنابراین کنترل کیفیت آن از اهمیت خاصی برخوردار است. هدف این تحقیق تعیین کیفیت شیمیایی و وضعیت کلرزنی آب آشامیدنی در روستاهای شهرستان کاشان می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشد. روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: این مطالعه توصیفی- مقطعی در نیمه دوم سال 1386 بر روی آب آشامیدنی روستاهای شهرستان کاشان انجام گرفت. در این تحقیق پارامترهای فیزیکی و شیمیایی آب منابع تأمین آب، 1 مرتبه و کلر آزاد باقیمانده آب نقاط مصرف، 3 مرتبه مورد سنجش قرار گرفتند. یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: نتایج این مطالعه نشان می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__دهند که غلظت نیترات، نیتریت، کلرور، کلسیم و مقدار pH در تمام روستاها در حد استاندارد می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشند. اما غلظت سولفات، منیزیم، سدیم، TDS و کدورت به ترتیب در 3/5، 3/5، 8/8، 3/5 و 5/3 درصد روستاها فراتر از استاندارد می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشد و غلظت فلوراید در 9/50 درصد روستاها پایین&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__تر از دامنه مجاز است. همچنین به ترتیب 0/40، 5/1 و 8/34 درصد جمعیت به ترتیب روستاهای تحت پوشش، غیر تحت پوشش آب و فاضلاب روستایی و کل روستاها از آب با کیفیت مطلوب از نقطه نظر کلر آزاد باقیمانده استفاده می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__کنند. نتیجه گیری: براساس نتایج این مطالعه می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__توان گفت که متوسط غلظت اکثر عوامل شیمیایی در آب آشامیدنی روستاهای شهرستان کاشان در حد استاندارد 1053 ایران می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشند، اما غلظت فلوراید در بسیاری از روستاها کمتر از حد مجاز می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشد. همچنین شاخص مطلوبیت کلر باقیمانده آب آشامیدنی روستاهای شهرستان کاشان پایین&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__تر از متوسط کشوری می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشد. واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: روستاهای کاشان، آب آشامیدنی، کیفیت شیمیایی، کلر آزاد باقی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__مانده
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Investigating the Chemical Quality and Chlorination Status of Drinking Water in Kashan’s Villages
چکیده انگلیسی مقاله Background: According to the Health World Organization drinking water must be free of chemicals and microbial contaminations which are risk to human health. Therefore water quality control is very important. The purpose of this study is investigating the chemical quality and chlorination status of drinking water in Kashan&__AWT_NOKT_COMMA__rsquo__AWT_NOKT_COMMA__s villages. Methods: This Cross-sectional study was conducted on drinking water in Kashan&__AWT_NOKT_COMMA__rsquo__AWT_NOKT_COMMA__s villages in the second-half of 2007. In this study, the physicochemical parameters of the water resources and free chlorine residue of the water in delivery points were measured for one and three times respectively. Findings: The findings of this study indicated that in all villages the densities of Nitrate, Nitrite, Chloride, Calcium, and pH were within the standard limit. But the density of Sulfate, Magnesium, Sodium, TDS, and Turbidity were respectively at 5.3%, 5.3%, 8.8%, 5.3%, and 3.5% which are higher than the standard limits, and Fluoride density at 50.9% is lower than the Maximum Contaminant Levels. Also in view of free chlorine residue, 40.0% of under coverage rural population, 1.5% of non-covered population by Kashan Rural Water and Wastewater Company (KRWWC), and 34.8% of the whole population of Kashan&__AWT_NOKT_COMMA__rsquo__AWT_NOKT_COMMA__s villages use desirable quality water. Conclusion: Based on the findings of this study, it can be expressed that the mean density of most chemical parameters in Kashan&__AWT_NOKT_COMMA__rsquo__AWT_NOKT_COMMA__ villages drinking water is within the 1053 standard limit&__AWT_NOKT_COMMA__nbsp__AWT_NOKT_COMMA__ in Iran, but the fluoride density is lower than the Maximum Contaminant Levels in many villages. Also, the Desirability Index of free chlorine residue of drinking water in Kashan&__AWT_NOKT_COMMA__rsquo__AWT_NOKT_COMMA__s villages is lower than countrywide average.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Kashan&,amp,rsquo,s villages, drinking water, chemical quality, free chlorine residue

نویسندگان مقاله محمدباقر میران‌زاده | محمدباقر ميران‌زاده
دانشيار، گروه مهندسي بهداشت محيط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکي کاشان، کاشان، ايران.
دانشیار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران.

علیرضا مصداقی‌نیا | عليرضا مصداقي‌نيا
استاد، گروه مهندسي بهداشت محيط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکي تهران، تهران، ايران.
استاد، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.

محسن حیدری | محسن حيدري
دانشجوي دکتري مهندسي بهداشت محيط، مرکز تحقيقات محيط زيست، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران.
دانشجوی دکتری مهندسی بهداشت محیط، مرکز تحقیقات محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.

مسعود یونسیان | مسعود يونسيان
دانشيار، گروه مهندسي بهداشت محيط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکي تهران، تهران، ايران.
دانشیار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.

کاظم ندافی | کاظم ندافي
دانشيار، گروه مهندسي بهداشت محيط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکي تهران، تهران، ايران.
دانشیار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.

امیرحسین محوی | اميرحسين محوي
دانشيار، گروه مهندسي بهداشت محيط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکي تهران، تهران، ايران.
دانشیار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.


نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-101&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات