این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 4 آذر 1404
تحقیقات نظام سلامت
، جلد ۷، شماره ۱، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
بررسی وضعیت دریافت انرژی از درشت مغذیها و ارتباط آن با شاخصهای آنتروپومتری در جانبازان اصفهان
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: مطالعات گوناگون نشان دادند که دریافت درشت مغذی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها در سبد غذایی جانبازان جنگ تحمیلی کمتر از مقادیر توصیه شده می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشد. در نتیجه جانبازان در معرض خطر عدم تعادل تغذیه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای قرار دارند. هدف از انجام این طرح ارزیابی وضعیت دریافت درشت مغذی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها و ترکیب بدن جانبازان شهر اصفهان بود. روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: این تحقیق یک مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی بود. افراد مورد بررسی 106 نفر و جمعیت مورد مطالعه جانبازان با درصد جانبازی بالای 10 درصد شهر اصفهان بودند. جمع&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__آوری اطلاعات با استفاده از پرسش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__نامه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های فرم اطلاعات عمومی و یادآمد 2 روزه خوراک انجام شد. بررسی داده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها با نرم&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__افزار تغذیه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای 4N و نرم&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__افزار آماری 10SPSS انجام شد. یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: در این طرح به بررسی میانگین دریافت درشت مغذی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های غذایی و شاخص&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های تن سنجی در افراد جانباز پرداخته شد. همچنین مقایسه میانگین دریافت درشت مغذی با مقادیر توصیه شده (RDA) و مقایسه میانگین شاخص&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های تن سنجی با مقادیر استاندارد، انجام شد. ارتباط بین مقدار دریافت درشت مغذی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها با شاخص&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های تن سنجی نیز تعیین گردید. نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری: با توجه به یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های مطالعه، الگوی دریافت غذایی جانبازان نیاز به اصلاح دارد. دریافت برخی از درشت مغذی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها بیشتر از میزان توصیه شده بود. با توجه به یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های مربوط به شاخص&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های تن سنجی و ترکیب بدن در این گروه که نشان می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__دهد میزان چربی کل بیش از حد نرمال است، مشخص می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__شود که فعالیت بدنی منظم نقش مهمی برای ارتقای سلامتی این افراد دارد. واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: جانباز، درشت مغذی، تن سنجی.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The Condition of Macronutrients and Energy Intake and Its Relationship with Anthropometric Indices in Isfahan Veterans
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Several studies showed that the macronutrient intake of the food basket of imposed veterans with war injuries is lower than the recommended daily adequate (RDA). Consequently, veterans are at risk of nutritional imbalances. The aim of this project was to assess the intake of macronutrients and body composition of veterans with war injuries in Esfahan. Methods: This research was a cross-sectional study. The number of subjects studied was 106 individuals with over 10% percent disability in Isfahan city. Data collection was made using a general details questionnaire and a two-day dietary recall. The data review was conducted with N4 nutritional software and data analysis was done with SPSS10 statistical software. Findings: This project examined the average intake of macronutrients and mean anthropometric indices in veterans with war injuries. Also, a comparison was made between the mean macronutrients and RDA and comparing the mean of anthropometric indices with standard values. The relationship between the amount of intake of macronutrients and anthropometric indices was established. Conclusion: According to the findings of the study, the pattern found in food of veterans is necessary to be corrected. Intake of some amounts of macronutrients was higher than RDA. The findings related to anthropometric indices and body composition in this group indicated that the total amount of fat is more than normal and it was determined that the regular physical activity plays an important role in promotion of health in these people.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Macronutrients, Anthropometric
نویسندگان مقاله
جلال صبوری | جلال صبوري
دانشجوي کارشناسي، گروه تغذيه جامعه، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
دانشجوی کارشناسی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
زاهد مفاخری | زاهد مفاخري
دانشجوي کارشناسي، گروه تغذيه جامعه، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
دانشجوی کارشناسی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
زهراالسادات خسروی | زهراالسادات خسروي
دانشجوي کارشناسي، گروه تغذيه جامعه، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
دانشجوی کارشناسی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
رضا غیاثوند | رضا غياثوند
استاديار، مرکز تحقيقات امنيت غذايي و گروه تغذيه جامعه، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
استادیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
نشانی اینترنتی
http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-128&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات