تحقیقات نظام سلامت، جلد ۷، شماره ۱، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی اثر رژیم غذایی غنی از روغن زیتون بر سطح قند و لیپیدهای پلاسما در زنان دارای اضافه وزن
چکیده فارسی مقاله مقدمه: رژیم غذایی غنی از روغن زیتون به عنوان یک منبع اسیدهای چرب تک غیر اشباع، از طریق کاهش شاخص&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های لیپیدی پلاسما در کاهش بیماری&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های قلبی- عروقی نقش دارد. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر رژیم غذایی غنی از روغن زیتون بر سطح پلاسمایی شاخص&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های قند و لیپید پلاسما در زنان دارای اضافه وزن می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشد. روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: این مطالعه به صورت یک کارآزمایی بالینی متقاطع طراحی شد که درآن 20 زن سالم دارای اضافه وزن در محدوده سنی 50-20 سال و محدوده 29/9-25 = BMI، با روش تخصیص تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. یک گروه رژیم غذایی معمولی محدود از انرژی (51 درصد کربوهیدرات، 15 درصد پروتئین، 34 درصد چربی کل، 16 درصد SFA، 8 درصد MUFA و 10 درصد PUFA) وگروه دیگر رژیم محدود از انرژی و غنی از روغن زیتون (ترکیب درشت مغذی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها شبیه رژیم معمولی ولی با 8 درصد SFA، 16 درصد MUFA و 10 درصد PUFA) دریافت کردند. طول مدت مداخله در هر فاز 6 هفته و بین دو فاز نیز 2 هفته wash-out بود. سطوح پلاسمایی قند، کلسترول، تری گلیسیرید، LDL و HDL در حالت ناشتا در ابتدا و انتهای هر دو فاز اندازه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری شد. تغییرات شاخص&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های ذکر شده در طول هر فاز مطالعه محاسبه و با استفاده از آزمون  __AWT_NOKT_COMMA__t&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__مزدوج مقایسه گردید. یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: سطوح پلاسمایی قند، کلسترول، تری گلیسیرید، LDL و HDL در حالت ناشتا در طول هر دو نوع رژیم غذایی کاهش یافت و میزان کاهش آن در رژیم غذایی غنی از روغن زیتون در مقایسه با رژیم غذایی معمولی اندکی بیشتر بود، ولی به حد معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری نرسیده بود. نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری: رژیم غذایی غنی از روغن زیتون در مقایسه با رژیم معمولی غلظت پلاسمایی قند، کلسترول، تری گلیسیرید، LDL و HDL ناشتا را بیشتر کاهش داد، اما این اختلاف از نظر آماری معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__دار نبود. واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: اضافه وزن؛ رژیم غذایی غنی از روغن زیتون؛ قند ناشتا؛ کلسترول؛ تری گلیسیرید؛ LDL؛ HDL.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Effect of Olive Oil-Rich Diet on Fasting Plasma Glucose and Lipid Profiles in Overweight Women
چکیده انگلیسی مقاله Background: The live oil- rich diet may decrease the risk of cardiovascular disease through declining plasma lipid profiles as a source of MUFA. The purpose of this study was to assess the effects of olive oil- rich diet on plasma lipids and glucose levels in overweight women.  __AWT_NOKT_COMMA__ Methods: This cross-section randomized clinical trial was performed among 20 healthy overweight (BMI=25-29.9 kg/m2) women aged between 20 and 50 years old. Subjects were randomly assigned to receive a usual energy-restricted diet (-500 kcal) [51% carbohydrate, 15% protein, 34% fat, 16% SFA, 10% PUFA, 8% MUFA] or an olive oil-rich energy restricted diet [51% carbohydrate, 15% protein, 34% fat, 8% SFA, 10% PUFA, 16% MUFA]. All participants followed the diet for six weeks. Two weeks wash-out period was done before following the phase 2 diets. After completing the first phase, subjects changed their diet to the one not used in the first phase. At the beginning and the end of each phase, fasting plasma glucose and lipid levels were measured. __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__  __AWT_NOKT_COMMA__ Findings: Both diets instructions resulted in a reduction of plasma lipid and glucose levels. Reductions by the olive oil-rich diet were greater than that by the usual diet__AWT_NOKT_COMMA__ however, there was not any significant difference. __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__  __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ Conclusion: Using the olive oil-rich diet is led to a non-significant reduction in the plasma lipids, cholesterol, triglyceride, LDL, HDL comparing to the usual diet. __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__  __AWT_NOKT_COMMA__
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله اکرم کبیری | اکرم کبيري
کارشناسي ارشد، گروه علوم تغذيه، دانشکده بهداشت و انستيتوي تحقيقات بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي تهران، تهران، ايران
کارشناسی ارشد، گروه علوم تغذیه، دانشکده بهداشت و انستیتوی تحقیقات بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

محمدجواد حسین زاده | محمدجواد حسين زاده
استاديار، گروه تغديه و بيوشيمي، دانشکده بهداشت و انستيتوي تحقيقات بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي تهران، تهران، ايران
استادیار، گروه تغدیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت و انستیتوی تحقیقات بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

فهیمه حقیقت دوست | فهيمه حقيقت دوست
کارشناسي ارشد، گروه علوم تغذيه، دانشکده بهداشت و انستيتوي تحقيقات بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي تهران، تهران، ايران
کارشناسی ارشد، گروه علوم تغذیه، دانشکده بهداشت و انستیتوی تحقیقات بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

احمد اسماعیل زاده | احمد اسماعيل زاده
دانشيار، مرکز تحقيقات امنيت غذايي، گروه تغذيه جامعه، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران


نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-130&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات