|
تحقیقات نظام سلامت، جلد ۷، شماره ۱، صفحات ۰-۰
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی اثر مصرف شیر سویا بر شاخصهای آنتروپومتریک و فشار خون در دختران مبتلا به اضافه وزن و چاقی |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: رژیم غذایی حاوی شیر سویا، ممکن است اثرات مفیدی بر شاخص&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های تن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__سنجی و میزان فشار خون در افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقی داشته باشد. بنابراین ما می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__خواهیم اثرات شیر سویا را بر وزن ،دور کمر و فشار خون در دختران جوان مبتلا به اضافه وزن و چاقی بررسی کنیم.روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: این بررسی، یک کارآزمایی بالینی مقاطع و تصادفی بود که بر روی 23 دختر جوان مبتلا به اضافه وزن و چاقی انجام شد. شرکت کنندگان به طور تصادفی به 2 گروه دریافت کننده شیر سویا و گروه شیر گاو به مدت 6 هفته تقسیم شدند. بین دو دوره نیز 3 هفته دوره Wash- out قرار داشت و به هر دو گروه هم رژیم کاهش وزن داده شد. در دوره شیر سویا تنها یک لیوان شیر سویا (CC 240) جایگزین یک لیوان شیر گاو (CC 240) شد.یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: میانگین سن بیماران 2 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 22 سال و میانگین BMI 0/50 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 28/1 کیلوگرم بر متر مربع بود.وزن و دور شکم به طور معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__دارای بعد از دوره شیر سویا در مقایسه با دوره شیر گاو تغییر نکرد. (میانگین درصد تغییرات در دوره شیر سویا برای وزن 4/0 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 6/3- در مقابل 2/0 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 0/1-) در دوره شیر گاو 82/0 = P دور شکم 2/0 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 8/0- در مقابل 11/0 = P؛ 2/0 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 1/0-، فشار خون سیستولیک به طور معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری در طی دوره شیر سویا کاهش پیدا کرد. (میانگین درصد تغییرات در دوره شیر سویا 0/9 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 0/4- در مقابل 5/0 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 7/1- در دوره شیر گاو؛ (05/0 > P). فشار خون دیاستولیک نیز در دوره شیر سویا کاهش پیدا کرد (1/0 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 4/0- در مقابل 1/0 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 4/0؛ 05/0 > P).نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__: رژیم غذایی حاوی شیر سویا هم فشار خون سیستولیک و هم دیاستولیک را در دختران جوان مبتلا به اضافه وزن و چاقی کاهش داد. اگر چه جایگزین کردن شیر سویا در رژیم غذایی هیچ نتیجه معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری بر روی وزن و دور شکم نداشت.واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: شیر سویا، دختران جوان، نمایه توده بدن، وزن، اضافه وزن، دور کمر. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Studying the Effect of Soy Milk Consumption on Blood Pressure and Anthropometric Parameters in Overweight and Obesity Girls |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: Soy milk replacement in the diet may have beneficial effects on anthropometric and blood pressure values in overweight and obese individuals. Therefore, in this study the effects of soy milk replacements on the weight, waist circumference and blood pressure are examined among overweight and obese youth females. Methods: This was a cross-over randomized clinical trial on 23 overweight and obese female subjects. All patients were on a weight reducing diet. There were two trial periods for six weeks (soy milk period and caw__AWT_QUOTE__s milk period) and a washout period for 3 weeks. In the soy milk period only one glass of soy milk (240 cc) was replaced by one glass of caw__AWT_QUOTE__s milk (240 cc). Findings: The mean age of the patients was 22 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 2 years. The mean BMI was 28.1 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 0.5 kg/m2. Weight and waist circumference did not changed significantly after soy milk period compared to the caw__AWT_QUOTE__s milk period (mean percentage change in soy milk period for weight: -3.6±__AWT_NOKT_COMMA__0.4 vs -2.2±__AWT_NOKT_COMMA__0.3 in the caw__AWT_QUOTE__s milk period__AWT_NOKT_COMMA__ P=0.82 and for waist: -0.8±__AWT_NOKT_COMMA__0.2 vs -1.0±__AWT_NOKT_COMMA__0.2__AWT_NOKT_COMMA__ P=0.11). The systolic blood pressure reduced significantly following the soy milk period (mean percentage change in soy milk period: -4.0±__AWT_NOKT_COMMA__0.9 vs -1.7±__AWT_NOKT_COMMA__0.5 in the caw__AWT_QUOTE__s milk period__AWT_NOKT_COMMA__ P<__AWT_NOKT_COMMA__ 0.05). The diastolic blood pressure also reduced in the soy milk period (-0.4 ±__AWT_NOKT_COMMA__0.1 vs 0.4±__AWT_NOKT_COMMA__0.1__AWT_NOKT_COMMA__ P<__AWT_NOKT_COMMA__ 0.05). Conclusion: Soy milk replacement could reduce both systolic and diastolic blood pressure among overweight and obese youth females. However, this replacement had no significant results on the weight and the waist circumference. __AWT_NOKT_COMMA__ Key Words: Soy Milk, Female Youths, BMI, Weight, Overweight, Obesity |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
صفورا نوربخش | صفورا نوربخش دانشجوي کارشناسي، کميته تحقيقات دانشجويي، مرکز تحقيقات امنيت غذايي و گروه تغذيه جامعه، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران دانشجوی کارشناسی، کمیته تحقیقات دانشجویی، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
نضال صراف زادگان | نضال صراف زادگان استاد، پژوهشکده قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان و استاد دانشکده پزشکي دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران استاد، پژوهشکده قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و استاد دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
لیلا آزادبخت | ليلا آزادبخت دانشيار، مرکز تحقيقات امنيت غذايي و گروه تغذيه جامعه، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
|
|
نشانی اینترنتی |
http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-131&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|