تحقیقات نظام سلامت، جلد ۷، شماره ۱، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی اثرات مصرف لبنیات و کلسیم بر چاقی و چاقی شکمی در دختران دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
چکیده فارسی مقاله مقدمه: امروزه چاقی به عنوان یک مشکل جهانی تلقی می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__شود. چاقی با این که زمینه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای از آن ژنتیکی است، اما عوامل محیطی و تغذیه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای، از عوامل مستعد کننده آن می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشند. مطالعات متعددی به ارتباط عوامل تغذیه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای با چاقی و چاقی شکمی اشاره کردند. از این رو در این تحقیق، به بررسی ارتباط مصرف لبنیات با شیوع چاقی و چاقی شکمی در دختران دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان پرداخته شد.روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: این تحقیق بر روی 236 نفر دانشجوی دختر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان که در محدوده سنی 30-18 سال قرار داشتند، به روش مقطعی انجام شد. دانشجویان به روش تصادفی انتخاب شدند. از افراد فرم بسامد خوراک نیمه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__کمی اعتبار سنجی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__شده گرفته شد. ارزیابی فعالیت بدنی با استفاده از ثبت روزانه فعالیت بدنی بررسی شد.یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: نتایج این مطالعه نشان می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__دهند که شیوع چاقی 7/1 درصد و چاقی شکمی 9/0 درصد و اضافه وزن 1/8 درصد می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشد. میانگین BMI و دور کمر به ترتیب برابر 54/21 کیلوگرم بر متر مربع و 37/70 سانتی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__متر می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشد. میانگین دریافت لبنیات برابر 24/444 گرم در روز است. نتایج هیچ&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گونه ارتباط معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری میان مصرف لبنیات و یا کلسیم با وزن، دور کمر و همچنین شیوع چاقی، چاقی شکمی و اضافه وزن نشان نمی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__دهند (05/0P > ).نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری: ارتباط معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری بین مصرف لبنیات و کلسیم با اضافه وزن، چاقی و چاقی شکمی در دانشجویان دختر دیده نشد. اما انجام این طرح از جهت گزارش میزان شیوع چاقی، چاقی شکمی و اضافه وزن و چگونگی وضعیت نمایه توده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ بدنی و دور کمر حایز اهمیت می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشد.واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: لبنیات، کلسیم، چاقی، چاقی شکمی، BMI (Body Mass Index)
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Investigating the Effects of Dairy Products and Calcium Intakes on General and Central Obesity in Female Students of Isfahan University of Medical Sciences, Iran
چکیده انگلیسی مقاله Background: Nowadays obesity is considered as a worldwide issue. Although genetics is one of the factors associated with obesity, but the predisposing factors are nutrition and environmental factors.  __AWT_NOKT_COMMA__There are several studies conducted regarding the relationship between nutritional factors and general obesity and central adiposity. Therefore the purpose of this study was to determine the relationship between the dairy products consumption and prevalence of obesity and central obesity in the young female university students.  __AWT_NOKT_COMMA__ Methods: This cross sectional study was conducted on 236 healthy female university students aged between 18 to 30 years old who were selected randomly from the university students of Isfahan University of Medical Science. A previously validated semi quantitative food questionnaire was used to assess the entire dietary component intakes. Physical activity was assessed by recording the daily physical activities.  __AWT_NOKT_COMMA__ Findings: According to the findings of the study the prevalence of obesity, central adiposity and overweight was 1.7%, 0.9%. 8.1% respectively. The mean value of the Body Mass Index (BMI) and the waist circumference were respectively 21.54 kg/m2 and 70.37cm. The mean value of the dairy product consumption was 444.24 gram/day. There was not any significant relationship between the diary product consumption, the calcium intake and the weight and the waist circumference as well as the obesity and central adiposity and overweight prevalence (p>0/05).  __AWT_NOKT_COMMA__ Conclusion: There was not any significant relationship between the dairy product consumption, the calcium intake and overweight, obesity and central adiposity among the young female university students. However the importance of the study was reporting of the prevalence of obesity, central adiposity and over weight as well as the mean values of BMI and waist circumference. __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__  __AWT_NOKT_COMMA__
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Dairy Products, Calcium, Obesity, Central Obesity, BMI

نویسندگان مقاله سحر صراف بانک | سحر صراف بانک
دانشجوي کارشناسي، کميته تحقيقات دانشجويي، گروه تغذيه جامعه، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران.
دانشجوی کارشناسی، کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.

نعیمه گنجعلی | نعيمه گنجعلي
دانشجوي کارشناسي، گروه تغذيه جامعه، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران.
دانشجوی کارشناسی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.

ریحانه سیدقلعه | ريحانه سيدقلعه
دانشجوي کارشناسي، گروه تغذيه جامعه، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران.
دانشجوی کارشناسی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.

لیلا آزادبخت | ليلا آزادبخت
دانشيار، مرکز تحقيقات امنيت غذايي و گروه تغذيه جامعه، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران


نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-133&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات