این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات نظام سلامت، جلد ۷، شماره ۱، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی ارتباط دریافت کولین و بتائین غذایی با خطر بیماری‌های قلبی- عروقی: مروری بر شواهد موجود
چکیده فارسی مقاله مقدمه: بیماری های قلبی عروقی مهم ترین عامل مرگ و میر در دنیاست. هرچند که تعدادی مطالعات نشان داده اند دریافت بالای کولین و بتائین با کاهش سطح هموسیستئین (عامل خطر مشهور CVD) همراه است، اما مطالعات محدودی در زمینه ارتباط دریافت کولین و بتائین غذایی با عوامل خطر سنتی و نوظهور بیماری های قلبی وجود دارد. هدف بررسی حاضر مروری بر پژوهش های انجام شده در زمینه ارتباط دریافت کولین و بتائین غذایی و خطر بیماری های قلبی عروقی می باشد.روش ها: پژوهش حاضر مقطعی، آینده نگر و کارآزمایی های بالینی از نوع موازی و متقاطع می باشد. در کل حدود 83 عنوان از میان مقالات بررسی گردید برای این منظور از جستجو در PubMed بین سالهای 1990 تا 2009 با
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Relationship between Dietary Choline and Betaine Intakes and the Risk of Cardiovascular Disease: A Review on the Epidemiologic Evidence
چکیده انگلیسی مقاله Background: Cardiovascular disease is the most important cause of human mortality in the world. Higher intakes of choline and betaine are indicated to be associated with lower plasma homocysteine levels. This study aimed to review the evidence of the relationship between dietary intakes of choline and betaine and the traditional/novel CVD risk factors.  __AWT_NOKT_COMMA__ Methods: The PubMed was searched from 1990 to 2009, with the use of "dietary choline and betaine, cardiovascular disease, metabolic syndrome, inflammation" as the search engine. The cross-sectional and prospective studies together with clinical trials were recruited in this investigation.  __AWT_NOKT_COMMA__ Findings: Dietary intakes of choline/choline and betaine were not significantly associated with CVD risk__AWT_NOKT_COMMA__ but the higher intakes of choline and betaine were associated with higher serum concentrations of CRP, IL-6 and TNF-&alpha__AWT_NOKT_COMMA__. Individuals with a high plasma choline levels were obese and had elevated plasma triglycerides, HDL and non HDL cholesterol levels__AWT_NOKT_COMMA__ whereas high plasma betaine levels were inversely associated with these biochemical markers. Both choline and betaine supplementation resulted in the increased blood lipid profiles.  __AWT_NOKT_COMMA__ Conclusion: Although dietary intakes of choline and betaine were not significantly associated with CVD incidence, the long term consumption of these nutrients is shown to prevent CVD mortality by decreasing inflammation and the other risk factors.  __AWT_NOKT_COMMA__ Key Words: Choline, Betaine, Cardiovascular Disease, Metabolic Syndrome, Inflammation
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سمیه‌السادات رجایی | سميه‌السادات رجايي
دانشجوي کارشناسي ارشد، کميته تحقيقات دانشجويي، مرکز تحقيقات امنيت غذايي و گروه تغذيه جامعه، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
دانشجوی کارشناسی ارشد، کمیته تحقیقات دانشجویی، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

احمد اسماعیل زاده | احمد اسماعيل زاده
دانشيار، مرکز تحقيقات امنيت غذايي و گروه تغذيه جامعه، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران


نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-134&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات