این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات نظام سلامت، جلد ۷، شماره ۱، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی ارتباط دانسیته انرژی رژیم غذایی با چاقی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: مطالعات زیادی در زمینه ارتباط دانسیته انرژی رژیم غذایی با چاقی صورت گرفته، اما مطالعه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای در این رابطه در ایران صورت نگرفته است. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط دانسیته انرژی رژیم غذایی با چاقی در بین دانشجویان دختر دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان صورت گرفته است. روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: در این مطالعه مقطعی 90 نفر از دانشجویان دختر دانشکده بهداشت به روش خوشه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای انتخاب شدند. دریافت&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های غذایی آن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها به وسیله یک پرسشنامه نیمه کمی بسامد خوراک 168 آیتمی ارزیابی گردید. قد، وزن و دور کمر نیز اندازه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری شد. منظور از چاقی عمومی در این مطالعه نمایه توده بدنی بزرگ&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__تر از 25 و منظور از چاقی شکمی داشتن دور کمر بیشتر از 80 سانتی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__متر است. یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: در افراد مورد مطالعه میانگین نمایه توده بدنی، دانسیته انرژی رژیم غذایی و کل انرژی دریافتی به ترتیب  __AWT_NOKT_COMMA__1/21 کیلوگرم بر مترمربع، 0/87 کیلوکالری بر گرم و 2122 کیلوکالری بود. شیوع چاقی عمومی 9 درصد و شیوع چاقی شکمی 9/8 درصد بود. رابطه معکوس و معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری بین دانسیته انرژی رژیم غذایی و نمایه توده بدنی (03/0=P و 9/4-=&beta__AWT_NOKT_COMMA__ ) حتی پس از تعدیل عوامل مخدوش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گر (04/0=P و 4/5=&beta__AWT_NOKT_COMMA__) مشاهده شد. اما رابطه معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری بین دور کمر و دانسیته انرژی رژیم غذایی وجود نداشت. نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری: با وجود نبودن تفاوت معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__دار در شیوع چاقی در بین رده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های دانسیته انرژی، به نظر می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__رسد نمایه توده بدنی با دانسیته انرژی رابطه داشته باشد. واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: دانسیته انرژی، چاقی، چاقی شکمی
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Dietary Energy Density in Relation to Obesity
چکیده انگلیسی مقاله Background: Although several studies have assessed the relationship between dietary energy density and obesity, limited data are available in this regard in Iran. This study aimed to assess the association between dietary energy density and general and abdominal obesity among female students of School of Public Health, Isfahan University of Medical Sciences. Methods: In this cross-sectional study, 90 female students of School of Public Health were selected proportionally to size by cluster random sampling method. Usual dietary intakes were evaluated by the use of a 168-item semi-quantitative food frequency questionnaire. Weight, height and waist circumference were assessed. General obesity was defined as having body mass index &ge__AWT_NOKT_COMMA__ 30 kg/m2 and abdominal obesity as having waist circumference &ge__AWT_NOKT_COMMA__ 80 cm. Findings: Mean BMI, dietary energy density and total energy intake of participants were 21.1 kg/m2, 87.0 kcal/g and 2122 kcal, respectively. General and abdominal obesity were prevalent among 9% and 8.9% of students, respectively. A significant negative association was found between dietary energy density and BMI (&beta__AWT_NOKT_COMMA__=-4.9, P=0.03), even after adjustment for potential confounders (&beta__AWT_NOKT_COMMA__=5.4, P=0.04). Waist circumference was not associated with dietary energy density. Conclusion: Although the prevalence of obesity was not different between tertiles of dietary energy density, it seems that BMI is significantly associated with this variable.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Energy density, Obesity, Central obesity

نویسندگان مقاله مرضیه عشوری | مرضيه عشوري
کارشناسي علوم تغذيه، گروه تغذيه جامعه، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
کارشناسی علوم تغذیه، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

فاطمه جهانگشا | فاطمه جهانگشا
کارشناسي علوم تغذيه، گروه تغذيه جامعه، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
کارشناسی علوم تغذیه، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

اکبر حسن‌زاده | اکبر حسن‌زاده
. مربي، مرکز تحقيقات امنيت غذايي، گروه اپيدميولوژي و آمار زيستي، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
. مربی، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

احمد اسماعیل‌زاده | احمد اسماعيل‌زاده
دانشيار، مرکز تحقيقات امنيت غذايي، گروه تغذيه جامعه، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران


نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-135&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات