|
تحقیقات نظام سلامت، جلد ۷، شماره ۲، صفحات ۰-۰
|
|
|
عنوان فارسی |
ارتباط مصرف نوشیدنیهای شیرین با خطر ابتلا به سرطان: مروری بر مطالعات پیشین |
|
چکیده فارسی مقاله |
: مقدمه: امروزه سرطان به عنوان یک مشکل عمده سلامت و یکی از علل اصلی مرگ و میر در جهان مطرح است. شیوه زندگی و عادات غذایی، از علل عمده افزایش سرطان می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشد. نوشیدنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های شیرین با توجه به اثراتشان بر هایپر گلیسمی، هایپر انسولینمی، کاهش حساسیت انسولینی و چاقی و ارتباط احتمالی آن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها با سرطان، مورد توجه محققین قرار گرفته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__اند. با توجه به نبود مطالعه مروری در زمینه ارتباط بین مصرف نوشیدنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های شیرین و خطر ابتلا به سرطان، هدف مطالعه حاضر بررسی این ارتباط می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشد.روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: به منظور بررسی مطالعات انجام شده در زمینه ارتباط مصرف نوشیدنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های شیرین و ابتلا به سرطان، از جستجو در PubMed و Scirus استفاده شد.یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: در اغلب مطالعات آینده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__نگر انجام شده، ارتباط یا ارتباط معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__دار بین مصرف نوشیدنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های شیرین و خطر ابتلا به سرطان مشاهده نشد. در حالی که در اغلب مطالعات مورد شاهدی، مصرف نوشیدنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های شیرین با افزایش خطر نسبی ابتلا به سرطان همراه بود. در یک مطالعه حیوانی نیز مصرف کولا با افزایش بروز آدنومای پانکراس همراه بود.نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری: بر پایه یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های حاصل از مطالعات انجام شده، به نظر می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__رسد که مصرف نوشیدنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های شیرین به دلیل محتوای بالای کالری و قند ساده ممکن است موجب افزایش وزن، چاقی و مقاومت انسولینی در افراد گردد و احتمال خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی:  __AWT_NOKT_COMMA__نوشیدنی های شیرین، سرطان، پانکراس، نوشابه ها |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Sugar Sweetened Beverage Intake and Pancreatic Cancer: A Brief Review of the Literature |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: Cancer is a major public health problem and one of the leading causes of death worldwide. Lifestyle factors including dietary patterns are a major determinant of increasing rates of cancer. Sugar-sweetened beverages (SSBs) have recently received great attention due to their effects on hyperglycemia, hyperinsulinemia, reduced insulin sensitivity, and obesity as well as their probable relation with cancer. This study aimed to review the current literature on the association between of sugar sweetened beverage intake and pancreatic cancer.  __AWT_NOKT_COMMA__ Methods: We searched MEDLINE and PubMed databases for "sugar sweetened beverage", "soda", "soft drinks", "cancer", "adenoma", and "carcinoma". Totally, 9 studies were extracted. Animal and human studies with case-control and prospective designs related to non-alcoholic beverages and risk of pancreatic cancer were included in this review. Publications on natural and alcoholic beverages as well as those related to other conditions were excluded.  __AWT_NOKT_COMMA__ Results: Findings from most available prospective cohort studies suggest no significant associations between consumption of sugar sweetened beverages and risk of pancreatic cancer. However, case-control studies indicated that even consumption of low-calorie soft drinks is associated with greater chance of having pancreatic cancer. An animal study also demonstrated a significant association between SSB consumption and risk of exocrine adenomas of the pancreas.  __AWT_NOKT_COMMA__ Conclusion: High consumption of sugar sweetened beverages might increase the risk of pancreatic cancer due to their effects on obesity and insulin. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Sugar sweetened beverages, Cancer, Pancreas, Soft drinks. |
|
نویسندگان مقاله |
مریم سادات میرآقاجانی | مريم سادات ميرآقاجاني دانشجوي کارشناسي ارشد ، کميته تحقيقات دانشجويي، گروه تغذيه جامعه، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان دانشجوی کارشناسی ارشد ، کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان
احمد اسماعیلزاده | احمد اسماعيلزاده دانشيار، مرکز تحقيقات تغذيه و امنيت غذايي،گروه تغذيه جامعه،دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان دانشیار، مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی،گروه تغذیه جامعه،دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان
|
|
نشانی اینترنتی |
http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-147&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|