این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات نظام سلامت، جلد ۷، شماره ۳، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی غذایی DASH (کنترل کننده پرفشاری خون) و عوامل خطر بیماری‌های قلبی عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲
چکیده فارسی مقاله مقدمه: تاکنون هیچ گونه شواهدی مبنی بر اثر رژیم غذایی  __AWT_NOKT_COMMA__(Dietary approaches to stop hyper) DASHبر روی فاکتورهای خطر بیماری قلبی- عروقی در میان بیماران دیابتی نوع 2 وجود نداشته است. از این رو، هدف از بررسی حاضر تعیین اثرات رژیم غذایی DASH بر روی عوامل خطر بیماری&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های قلبی- عروقی در میان بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بود. روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: یک کارآزمایی بالینی متقاطع و تصادفی بر روی 31 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد. این مطالعه به مدت 8 هفته انجام شد و شرکت&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__کنندگان به طور تصادفی برای استفاده از رژیم شاهد یا DASH تقسیم&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__بندی شدند. یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: پس از پیروی از الگوی غذایی DASH وزن بدن (007/0 = P) و دور کمر (002/0 = P) کاهش یافته بود. سطح گلوکز خون ناشتا (FPG) و HbA1C در رژیم DASH کاهش یافته بود (به ترتیب 04/0 = P و (mg/dl 3/6 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 4/29- و 04/0 = P و درصد 1/0 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 7/1-). بعد از رژیم DASH، میانگین تغییرات سطح HDL کلسترول افزایش (01/0 = P و mg/dl 9/0 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 3/4) و سطح LDL کلسترول کاهش یافته بود (02/0 = P و mg/dl 5/3 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 2/17-). علاوه بر آن، اثرات مفید DASH روی فشار سیستولیک و دیاستولیک بررسی شد (سیستولیک: 02/0 = P و mmHg 7/2 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 1/3- در مقابل 5/3 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 6/13-، دیاستولیک: 04/0 = P و mmHg 3/3 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 7/0- در مقابل 6/2 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 5/9-). نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری: در میان بیماران مبتلا به دیابت، رژیم DASH اثرات مفیدی را بر خطر بیمارهای قلبی- عروقی داشت. واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: دیابت، رژیم غذایی DASH، عوامل خطر بیماری&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های قلبی- عروقی.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Dietary Approaches to Stop Hypertension (DASH) and Cardiovascular Risk Factors among Type 2 Diabetic Patients
چکیده انگلیسی مقاله Background: Since no evidence has been found regarding the effects of the dietary approaches to stop hypertension (DASH) on cardiovascular risk factors among type 2 diabetic patients, this study was conducted to investigate the possible effects. Methods: A randomized crossover clinical trial was undertaken on 31 type 2 diabetic patients. The study lasted for 8 weeks. The participants were randomly selected to go on a control diet or DASH diet. Findings: After following the DASH eating pattern, body weight (P = 0.007) and waist circumference (P = 0.002) were reduced significantly. Fasting blood glucose levels and A1C decreased after adoption of the DASH diet (-29.4 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 6.3 mg/dl__AWT_NOKT_COMMA__ P = 0.04 and -1.7 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 0.1%__AWT_NOKT_COMMA__ P = 0.04, respectively). After the DASH diet, the mean change of HDL cholesterol levels was increased (4.3 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 0.9 mg/dl__AWT_NOKT_COMMA__ P = 0.001) and LDL cholesterol was reduced (-17.2 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 3.5 mg/dl__AWT_NOKT_COMMA__ P = 0.02). Additionally, DASH had beneficial effects on systolic (-13.6 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 3.5 vs. -3.1 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 2.7 mmHg__AWT_NOKT_COMMA__ P = 0.02) and diastolic blood pressure (-9.5 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 2.6 vs. -0.7 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 3.3 mmHg__AWT_NOKT_COMMA__ P = 0.04). Conclusion: Among diabetic patients, the DASH diet had beneficial effects on cardiovascular risk factors.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله لیلا آزادبخت | ليلا آزادبخت
دانشيار، مركز تحقيقات امنيت غذايي، گروه تغذيه جامعه، دانشكده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، اصفهان، ايران
دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

نفیسه رشیدی پور فرد | نفيسه رشيدي پور فرد
کارشناس، بيمارستان شهيد مطهري، فولاد شهر، اصفهان، ايران
کارشناس، بیمارستان شهید مطهری، فولاد شهر، اصفهان، ایران

مجید کریمی | مجيد كريمي
پزشک، بيمارستان شهيد مطهري، فولاد شهر، اصفهان، ايران
پزشک، بیمارستان شهید مطهری، فولاد شهر، اصفهان، ایران

مجید رحیمی | مجيد رحيمي
کارشناس ارشد، بيمارستان شهيد مطهري، فولاد شهر، اصفهان، ايران
کارشناس ارشد، بیمارستان شهید مطهری، فولاد شهر، اصفهان، ایران

محمد حسن بقایی | محمد حسن بقايي
پزشک، بيمارستان شهيد مطهري، فولاد شهر، اصفهان، ايران
پزشک، بیمارستان شهید مطهری، فولاد شهر، اصفهان، ایران

اعظم برزویی | اعظم برزويي
دانشيار، گروه تغذيه جامعه، دانشكده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، اصفهان، ايران
دانشیار، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

احمد اسماعیل زاده | احمد اسماعيل زاده
دانشيار، مركز تحقيقات امنيت غذايي، گروه تغذيه جامعه، دانشكده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، اصفهان، ايران
دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران


نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-151&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات