تحقیقات نظام سلامت، جلد ۷، شماره ۶، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی علل تغذیه با شیر مصنوعی در مادران دارای کودک تک‌قلو و چند‌قلو تحت پوشش مرکز شیر مصنوعی شهرستان لنجان
چکیده فارسی مقاله مقدمه: تغذیه با شیر مادر یک اصل مهم در تأمین سلامت کودکان در طی سال اول زندگی می باشد و مزایای آن برای کودک، مادر، خانواده و اجتماع مورد تأکید همه صاحب نظران می باشد. از این رو ضروری است که علل تغذیه با شیر مصنوعی مورد بررسی قرار گیرد و علل محروم شدن شیرخوار از نعمت شیر مادر تعیین شود. مواد و روش: این پژوهش یک مطالعه توصیفی تحلیلی است. داده ها از 144 مادر مراجعه کننده به مرکز شیر مصنوعی شهرستان لنجان جمع آوری شد. یک کارشناس آموزش دیده طی 2 ماه از طریق بررسی پرونده خانوار و مصاحبه ساختار یافته با مادران به جمع آوری داده ها پرداخت و داده ها در  __AWT_NOKT_COMMA__SPSSتجزیه و تحلیل شد. یافته ها: مهم ترین علت شروع شیر مصنوعی در مادران تک قلوزا، نگرفتن سینه (8/39 درصد) و در مادران چندقلوزا، دوقلویی و سه قلویی (13/89 درصد) بود. 08/54 درصد از مادران تک قلوزا یک علت و 74/71 درصد از مادران چندقلوزا بیش از یک علت را برای شروع شیر مصنوعی مطرح نموده بودند که از لحاظ آماری معنی دار بود (004/0 = P). 33/57 درصد از مادران تک قلوزا بچه ها یشان را در 2ساعت اول پس از زایمان و 37/62 درصد از مادران چندقلوزا بچه ها یشان را در بیش از 2 ساعت اول پس از زایمان با شیر خود تغذیه کرده بودند که از لحاظ آماری معنی دار بود (004/0 = P). زایمان سزارین در مادران چندقلوزا 83/97 درصد و در مادران تک قلوزا 49/74 درصد بود که از نظر آماری معنی دار بود (001/0 = P). 26/25 درصد از کودکان چند قلو نارس؛ در حالی که فقط 34/11 درصد از کودکان تک قلو نارس بودند و از لحاظ آماری معنی دار بود (012/0 = P). بحث: با توجه به این که در این پژوهش درصد بالایی از مشکلات در کودکان چندقلو مشاهده شد، بنابراین آموزش در کل مادران و به خصوص در مورد مادران چندقلوزا باید مورد توجه خاص قرار گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله شیر مصنوعی، مادران، کودکان تک قل و چند قل

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله Background: The mother__AWT_QUOTE__s milk is an important base for having a healthy baby, during the baby&apos__AWT_NOKT_COMMA__s first year of life. Therefore, it is necessary to study the reasons for feeding babies with formula-milk and depriving them of the mother&apos__AWT_NOKT_COMMA__s milk. Methods: This is a descriptive analysis study, in which data was collected from 144 mothers referring to the Formula-Milk Center in Lenjan, Iran. An educated expert collected the data through studying the family documents during 2 months and a structural interview with the mothers. The data were analyzed by SPSS software. Findings: The most important reason for starting to use formula-milk in singleton and multiple babies were, not taking the breast 39.8%, twins and triplets 89.13%. 54.08% of singleton bearing mothers gave to one reason and 71.7% of multiple bearing mothers gave more than one reason for starting to use formula-milk, which was statistically significant at p.v = 0.004. 58.33% of singleton bearing mothers fed their babies with their own milk for the first two hours after birth and 62.37% of multiple bearing mothers fed their babies for longer than two hours after birth, which was statistically significant at p.v = 0.004. Cesarean in multiple bearing mothers was 97.83% and in singleton bearing mothers 74.49%, which was statistically significant at p.v = 0.001. 25.26% of multiple babies were premature, but 11.34% of singleton babies were premature, this is statistically significant at p.v = 0.012. Conclusion: Considering that in this research, a high percentage of difficulties were observed in multiple bearing mothers, special attention must be paid to the training of all mothers and especially multiple bearing mothers.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله یداله رمضانی | يداله رمضاني
Lecture, Department of Public Health, School of Public Health, University of Kashan, Kashan, Iran


منصور صالحی | منصور صالحي
Associate Professor, Department of Human Genetics, Medical School, University of Medical Sciences, Isfahan, Iran


سید غلامعباس موسوی | سيد غلامعباس موسوي
Lecture, Department of Public Health, School of Public Health, University of Kashan, Kashan, Iran


محبوبه ساعی | محبوبه ساعي
Expert, Department of Public Health, School of Public Health, University of Kashan, Kashan, Iran


مدینه بختیاری اصل | مدينه بختياري اصل
Expert, Department of Public Health, School of Public Health, University of Kashan, Kashan, Iran


افسانه گراوند | افسانه گراوند
Expert, Department of Public Health, School of Public Health, University of Kashan, Kashan, Iran


اکرم عابدینی | اکرم عابديني
Expert, Department of Public Health, School of Public Health, University of Kashan, Kashan, Iran


بهرام کاظمی | بهرام کاظمي
Professor, Molecular Cell Biology Research Center, martyr Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran



نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-187&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات