این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 شهریور 1404
تحقیقات نظام سلامت
، جلد ۷، شماره ۶، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
ارزیابی آلودگی میکروبی آب میوههای دستساز (غیرپاستوریزه) هویج و طالبی در مراکز فروش آب میوه شهر گرگان
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: در ایران فروش آب میوه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های غیر پاستوریزه که به روش دستی تهیه می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__شود، رایج است. از آنجایی که در تهیه و توزیع این فرآورده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها موازین بهداشتی به طور کامل رعایت نمی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گردد، احتمال بروز عفونت&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های غذایی افزایش می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__یابد. هدف این مطالعه، ارزیابی آلودگی میکروبی آب میوه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های دست&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ساز بود.روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: این مطالعه توصیفی- مقطعی در نیمه اول سال 1388 انجام گرفت. تعداد 100 نمونه آب هویج و آب طالبی به صورت تصادفی از مراکز فروش شهر گرگان جمع&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__آوری و با رعایت استاندارد، به آزمایشگاه مواد غذایی منتقل گردیدند و از نظر انتروباکتریاسه و اشرشیاکلی آزمون شدند. داده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها پس از جمع&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__آوری با استفاده از نرم&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__افزار آماری SPSS آنالیز گردید.یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: میزان آلودگی نمونه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های آب هویج به انتروباکتریاسه و اشرشیاکلی به ترتیب برابر 29 و 17 درصد و میزان آلودگی نمونه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های آب طالبی به انتروباکتریاسه و اشرشیاکلی به ترتیب 12 و 7 درصد بود. از کل 100 نمونه 33 درصد نمونه قابلیت مصرف نداشتند که سهم نمونه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های آب هویج وآب طالبی به ترتیب 42 __AWT_NOKT_COMMA__ و 24 درصد بود.نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری: منبع اصلی آلودگی میکروبی مراکز تهیه و توزیع آب میوه، عدم رعایت مقررات گندزدایی میوه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها و عدم شست&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__وشوی صحیح ظروف تولید و نگه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری آب میوه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها بود. آموزش کارگران این مراکز برای کاهش میزان آلودگی ضروری است.واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: آب میوه، غیر پاستوریزه، آب هویج، آب طالبی، میکروبی، اشرشیاکلی، انتروباکتریاسهصحیح نیست؟
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Selling unpasteurized fruit juices is common in Iran. Since health standards are not met in preparation and distribution of these products, food infections may increase. The objective of this study was to assess microbial contamination of handmade fruit juices in Gorgan, Iran. Methods: This cross-sectional study was conducted in the first half of 2009. Overall, 100 carrot and cantaloupe juice samples were collected randomly from all traditional fruit juice shops in Gorgan. The samples were then transferred to food laboratory under sterile conditions. They were examined subsequently for Escherichia coli and Enterobacteriaceae. The results were analyzed with SPSS. Findings: The contamination levels of carrot juice samples with Enterobacteriaceae and Escherichia coli were 29% and 17%, respectively. The contamination levels of cantaloupe juice samples with Enterobacteriaceae and Escherichia coli were 12% and 7%, respectively. From all 100 samples, about 33% (42% of carrot juice samples and 24% of cantaloupe juice samples) were not usable. Conclusion: The main sources of microbial contamination in handmade fruit juice production and distribution centers were lack of proper fruit disinfection and inappropriate washing of containers. Therefore, the workers of such shops need to be educated.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محسن حیدری | محسن حيدري
PhD Candidate, Student Research Committee, Department of Environmental Health engineering. Environment Research Center, School of Health, Isfahan University of Medical Sciences. Isfahan. Iran
علی شهریاری | علي شهرياري
MPH, PhD Candidate, Department of Environmental Health Engineering, School of Health, Golestan University of Medical sciences. Gorgan. Iran
ابراهیم قدس مفیدی | ابراهيم قدس مفيدي
BSc, Department of Food Industry, Golestan University of Medical Sciences. Gorgan. Iran
حسینعلی طبرسا | حسينعلي طبرسا
BSc, Department of Microbiology, Golestan University Of Medical Sciences. Gorgan. Iran
نشانی اینترنتی
http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-228&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات