تحقیقات نظام سلامت، جلد ۸، شماره ۳، صفحات ۴۳۱-۴۳۷

عنوان فارسی بررسی کیفیت میکروبی و شیمیایی آب آشامیدنی مناطق روستایی بخش مرکزی شهرستان بویراحمد
چکیده فارسی مقاله مقدمه: آب از نخستین نیازهای زندگی و یکی از مفیدترین مواد طبیعت می باشد که برای زندگی انسان و تمدن او حیاتی است؛ لذا آگاهی از کیفیت آن برای هر مصرف کننده الزامی می باشد. هدف از مطالعه حاضر، تعیین کیفیت میکروبی و شیمیایی آب های آشامیدنی مناطق روستایی بخش مرکزی شهرستان بویراحمد بود. روش ها: مطالعه توصیفی- مقطعی حاضر در مناطق روستایی بخش مرکزی شهرستان بویراحمد و در سال 1389 انجام شد. در این تحقیق، 79 نمونه برای بررسی کیفیت میکروبی و 21 نمونه برای بررسی کیفیت شیمیایی مورد آزمایش قرار گرفت و نتایج به دست آمده با استفاده از نرم افزار 12SPSS تحلیل گردید. یافته ها: بر اساس آنالیز آزمایش ها مشخص گردید که در 100 درصد موارد، میانگین غلظت پارامترهای شیمیایی) به جز کلر باقی مانده و فلوراید) و میکروبی (فیکال کلیفرم) اندازه گیری شده در محدوه استاندارد، ولی 24 درصد از موارد میکروبی انداز ه گیری شده حاوی کلیفرم بود. نتیجه گیری: با توجه به این که کمیت و کیفیت قابل قبول آب آشامیدنی مسأله بسیار مهمی است که مردم با آن روبرو هستند و از طرف دیگر، با افزایش جمعیت و منابع آلاینده مانند صنایع و کشاورزی و گذشت زمان به مشکل جدی تری مبدل می گردد؛ لازم است به طور اساسی به آن پرداخته شود. با توجه به این که بیشترین میزان مغایرت در میزان کلرزنی آب آشامیدنی است، لذا می تواند نشانگر نامناسب بودن مدیریت آبداران و بی توجهی آن ها در امر کلرزنی باشد. در ضمن، بهسازی منابع آب جهت جلوگیری آلودگی آب به سایر کلیفرم ها و رعایت استانداردهای آب آشامیدنی جهت بهره برداری از منابع آب ضروری است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آب آشامیدنی، کیفیت شیمیایی، کیفیت میکروبی، روستایی، بویراحمد

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله Background: Water is one of the essential requirements of life and one of the efficient natural materials which is vital for the human life and civilization. Therefore, awareness of its quality is essential for any consumer. The aim of the present study was to investigate the microbial and chemical quality of drinking water of the rural areas of central Boyer Ahmad district, Iran.  __AWT_NOKT_COMMA__ Methods: This study was conducted in the rural areas of the central parts of Boyer Ahmad district, Iran in 2010. 79 samples for microbial evaluation and 21 samples for chemical evaluation were assessed. Findings: The evaluation analysis revealed that all of the chemical parameter concentration (except residual chloride and fluoride) and the microbial parameters (fecal coliforms) were in standard range, but 24% of the measured microbial cases contained coliform. Conclusion: The quantity and acceptable quality of drinking water is one of the most important issues that consumers are faced with. On the other hand, as the population grows, so does the industry and agricultural production, which over time it will become a serious problem and needs to be seriously dealt with. Regarding that most of the discrepancy is in the amount of water chlorination, thus it can be an indication of inappropriate water management and their ignorance toward drinking water chlorination. Improving water resources is essential to prevent water pollutions to other coliforms as well as developing drinking water standards for the exploitation of water resources. __AWT_NOKT_COMMA__
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله علیرضا رایگان شیرازی | عليرضا رايگان شيرازي
Lecturer, Department of Environmental Health Engineering, Research Center, the social factors influencing health, Health Department, Yasouj University of Medical Sceinces, Yasouj, Iran


سهیلا رضایی | سهيلا رضايي
Lecturer, Department of Environmental Health Engineering, Research Center, the social factors influencing health, Health Department, Yasouj University of Medical Sceinces, Yasouj, Iran


ارسلان جمشیدی | ارسلان جمشيدي
Assistant Professor, Department of Environmental Health Research Center, the social factors influencing health, School of Health, Yasouj University of Medical Sceinces, Yasouj, Iran


محمد فرارویی | محمد فرارويي
Assistant Professor, Department of Epidemiology Research Center, The Social Factors Influencing Health, School of Health, Yasouj University of Medical Sceinces, Yasouj, Iran


سید عبدالمحمد سادات | سيد عبدالمحمد سادات
Lecturer, Department of Environmental Engineering Research Center, The Social Factors Influencing Health,School of Health, Medical University Yasuj, Yasuj, Iran


حسن هاشمی | حسن هاشمي
Lecturer, Department of Environmental Health Engineering, School of Medical Sciences, Shahrekord University, Shahrekord, Iran



نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-306&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات