تحقیقات نظام سلامت، جلد ۸، شماره ۴، صفحات ۷۱۴-۷۲۲

عنوان فارسی بررسی عوامل مؤثر بر دانش کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اصفهان در مورد فن‌آوری نانو
چکیده فارسی مقاله مقدمه: فن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__آوری نانو (Nano technology) به عنوان یک فن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__آوری بین رشته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای و پیشتاز رفع مشکلات و کمبود&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها در بسیاری از عرصه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های علمی و صنعتی، به خوبی جایگاه خود را در علوم کشاورزی و صنایع وابسته به اثبات رسانده است. با در نظر گرفتن ضرورت موضوع، مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل مؤثر بر دانش کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اصفهان در مورد فن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__آوری نانو در سال 1391 انجام شد. روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: مطالعه حاضر از نوع توصیفی تحلیلی به روش مقطعی بود که با سرشماری بر روی کارشناسان شاغل در مرکز مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اصفهان انجام شد. برای جمع&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__آوری داده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها از پرسش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__نامه محقق ساخته استفاده شد که روایی ظاهری و محتوایی و پایایی پرسش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__نامه مورد تأیید قرار گرفت. اطلاعات به دست آمده با استفاده از ضریب همبستگی Spearman و Pearson و آزمون&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های Mann-whitney U و Kruskal&ndash__AWT_NOKT_COMMA__wallis و نیز تحلیل رگرسیون چند گانه (Multiple regression) به وسیله نرم&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__افزار 19SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: میانگین سنی کارشناسان 5/36 سال با انحراف معیار 4/9 بود. بین متغیر شرکت در دوره&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های آموزشی در ارتباط با فن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__آوری نانو و دانش کارشناسان، ارتباط معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری وجود داشت (387/0- = r، 000/0 > P)، اما بین سایر متغیرهای مستقل با دانش کارشناسان رابطه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ی معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری به دست نیامد. در بررسی عوامل مؤثر بر دانش فن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__آوری نانو، از طریق تحلیل رگرسیون، مقدار ضریب تعیین تعدیل شده (Adjusted R square) 039/0 به دست آمد. نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری: دانش کارشناسان کشاورزی نسبت به فن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__آوری نانو در سطح چندان مطلوبی که انتظار می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__رفت، نبود و افرادی که از طریق تحصیلات دانشگاهی با این فن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__آوری آشنا شده بودند، دانش بالاتری داشتند. برای هموار نمودن راه توسعه این فن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__آوری در بخش کشاورزی، اعمال مداخلات جهت ارتقای دانش کارشناسان ضروری به نظر می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__رسد. واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: نانو، فن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__آوری، کشاورزی
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Factors Influencing Knowledge about Nanotechnology of Experts of Jihad Agricultural Management Centers in Isfahan, Iran
چکیده انگلیسی مقاله Background: Nanotechnology as an interdisciplinary technology and pacemaker in solving problems and overcoming shortages in many areas of science and industry. Its position in agricultural sciences and related industries has been proven. Considering the importance of this topic, this study was done to determine the factors influencing knowledge about nanotechnology in the Jihad Agricultural Management Experts of Isfahan, Iran, in 2012. Methods: This was a descriptive, analytical, and cross-sectional study using census sampling method on agricultural experts working in the center in Isfahan. A researcher-made questionnaire was used to collect data__AWT_NOKT_COMMA__ its content validity and reliability was approved. Data were analyzed using the Pearson and Spearman correlation coefficients, Mann-Whitney test, Kruskal-Wallis test, and multiple regression analysis by using SPSS software version 19. Findings: Mean age of participants was 36.5 years with an SD of 9.4. There was a significant relationship between the variable of participation in training courses and the knowledge of experts about nanotechnology (P <__AWT_NOKT_COMMA__ 0.000, r = -0.387). However, the other independent variables were not significantly associated with expert__AWT_QUOTE__s knowledge. In assessing the factors influencing nanotechnology knowledge, through regression analysis, the adjusted coefficient of determination was 0.039. Conclusion: The level of knowledge of agricultural experts about nanotechnology was not as high as expected and those who were familiar with this technology through academic training had a higher knowledge. To pave the way for the development of this technology in the agricultural sector, interventions to promote knowledge of experts and other stakeholders is essential.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله علیرضا پورسعید | عليرضا پورسعيد
استاديار گروه ترويج و آموزش کشاورزي، دانشکده کشاورزي، پرديس تحصيلات تکميلي علوم و تحقيقات، ايلام، ايران.
استادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، پردیس تحصیلات تکمیلی علوم و تحقیقات، ایلام، ایران.

رویا اشراقی سامانی | رويا اشراقي ساماني
استاديار گروه ترويج و آموزش کشاورزي، دانشکده کشاورزي، دانشگاه آزاد اسلامي واحد ايلام، ايلام، ايران.
استادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام، ایلام، ایران.

محسن شریفی راد | محسن شريفي راد
کارشناس ارشد، گروه ترويج و آموزش کشاورزي، دانشکده کشاورزي، دانشگاه آزاد اسلامي واحد ايلام، ايلام، ايران
کارشناس ارشد، گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام، ایلام، ایران


نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-316&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات