این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 25 مهر 1404
تحقیقات نظام سلامت
، جلد ۸، شماره ۴، صفحات ۵۲۳-۵۳۶
عنوان فارسی
بررسی عوامل مؤثر بر مصرف ماهی بر اساس سازههای مدلهای آموزش سلامت
چکیده فارسی مقاله
بیماری&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های قلبی- عروقی به عنوان اولین عامل مرگ و میر در ایران شناخته شده است و تغذیه به عنوان اولین و مهم&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ترین عامل در بروز این بیماری&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها معرفی شده است؛ به طوری که از مجموع 800 مورد مرگ و میر روزانه در کشور، 300 مورد مستقیم به تغذیه نامناسب مربوط می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__شود. در این میان، ماهی به عنوان غذای سلامتی مطرح است و مقدار مصرف آن در یک رژیم غذایی متعادل، دوبار در هفته توصیه شده است. متأسفانه مصرف سرانه ماهی در ایران بین 9-5/7 کیلوگرم در سال برآورد شده است و در اغلب استان&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها این میزان به کم&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__تر از 4 کیلوگرم می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__رسد. شناسایی عوامل مؤثر بر مصرف ماهی اولین گام در اصلاح و بهبود این رفتار است. تحقیق&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها نقش عواملی مانند بو و مزه ماهی، ترس از استخوان&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های ریز ماهی، توانایی در آماده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__سازی و پخت و فواید درک&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__شده را ثابت کردند. تأثیر نگرش فرد در مصرف ماهی غیر قابل انکار است. مدل&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های رایج در آموزش سلامت مؤلفه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های اساسی را شناسایی نموند که در ایجاد و یا تغییر یک رفتار مؤثرند و به ضریب وزنی هر یک از این مؤلفه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها و سازه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها در جوامع مختلف تأکید نمودند. کالبدشناسی علل رفتار از هنرهای مدل&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های آموزش بهداشت می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشد. الگوها و مدل&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__هایی که فرد را مسؤول رفتار می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داند، شامل تئوری رفتار برنامه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ریزی شده، الگوی اعتقاد بهداشتی، عمل منطقی و مراحل تغییر می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشد. این بررسی درصدد تبیین عوامل مؤثر بر مصرف ماهی بر اساس مدل&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها و الگوهای رایج در آموزش بهداشت است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
Cardiovascular disease is determined as the first cause of mortality in Iran. Nutrition and dietary intake has been known as the first and most important factor in the incidence of these diseases. This means that from 800 cases of daily mortality in the country, 300 cases are directly related to poor nutrition. Fish is considered as a healthy food and its consumption is recommended twice a week in a balanced diet. Fish consumption per capita in Iran is estimated to be between 7.5 and 9 kg a year and in most provinces the rate is less than 4 kg per year. Identifying the factors influencing on fish consumption is the first step to increase fish intake. Some studies have revealed the effects of some factors such as smell and taste of fish, the fear of tiny bones, cooking skills in preparing fish and perceived benefits. The Impact of individual attitudes on fish consumption is undeniable.  __AWT_NOKT_COMMA__Health education models have identified basic components that are effective in creating or changing a behavior and emphasizeed weighted coefficients of each of these components and structures in different societies. Survey on behavior factors is one of the duties of health education models. Patterns and models that hold the person responsible for the behavior include theory of planned behavior, health belief model, logical function and process of change. This study aimed to determine the factors influencing the consumption patterns of fish, based on the models in health education.  __AWT_NOKT_COMMA__
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمد مطلبی | محمد مطلبي
Faculty Member, Gonabad University of Medical Sciences, Mashhad And PhD Candidate, Student Research Committee, Department of Health Education and Health Promotion, School of Health, Isfahan University of Medical Sciences and Isfahan, Iran
غلامرضا شریفیراد | غلامرضا شريفيراد
Professor, Department of Health Education and Health Promotion, School of Health, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.
فیروزه مصطفوی | فيروزه مصطفوي
Assistant Professor, Department of Health Education and Health Promotion, School of Health, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
سیامک محبی | سيامک محبي
Faculty Member, Qom University of Medical Sciences, Qom And PhD Candidate, Student Research Committee, Department of Health Education and Health Promotion, School of Health, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
لیلا آزادبخت | ليلا آزادبخت
Associate Professor, Food Security Research Center, Department of Nutrition, School of Nutrition and Food Sciences, Isfahan, Iran.
نشانی اینترنتی
http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-335&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات