تحقیقات نظام سلامت، جلد ۸، شماره ۵، صفحات ۷۲۴-۷۳۸

عنوان فارسی بررسی ارتباط تغذیه و سرطان معده: مروری بر شواهد اپیدمیولوژیک
چکیده فارسی مقاله مقدمه: سرطان معده، چهارمین سرطان شایع دنیاست و رتبه دوم مرگ و میر ناشی از سرطان را به خود اختصاص داده است. اگر چه عفونت هلیکوباکتر پیلوری یک عامل بسیار مهم در ابتلا به سرطان معده است، اما تنها عامل خطرزای ایجاد بیماری به شمار نمی آید و نقش تغذیه به عنوان مهم ترین عامل محیطی در بروز، کنترل و پیش گیری از سرطان معده، بسیار مورد مطالعه قرار گرفته است. مطالعه حاضر با هدف، مروری بر مطالعات پیشین جهت بررسی ارتباط بین چندین عامل رژیمی و سرطان معده انجام شد. روش ها: جستجو در PubMed با
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Nutrition and Gastric Cancer: A Review of Epidemiologic Evidences
چکیده انگلیسی مقاله Background: Gastric cancer is the fourth most common cancer and is the second cause of death from cancer. Although the Helicobacter pylori infection is a very important factor in gastric cancer, it is not the only risk factor. The role of nutrition has been studied as the most important environmental risk factors in incidence, control and prevention of gastric cancer. This study aimed to review past researches on the association between several dietary factors and gastric cancer. Methods: A literature search in PubMed was done with the use of __AWT_NOKT_COMMA__ "Gastric cancer", "Helicobacter pylori", "Fruit and vegetables", "Meat and processed meat", "Salt and salted food", "Green tea", "Black tea" and "Coffee" as keywords. Findings from 36 cross-sectional, ecologic, case-control, cohort, and meta-analysis studies, until 2011, have been taken into account in this review. Findings: Findings from the current evidence suggest that the risk of gastric cancer decreases with high intake of fruits and fresh vegetables and possibly with green tea consumption, and increases with the intake of various processed meats, salt and salted foods. There is no clear evidence about the relationship between gastric cancer and various meats, fish, black tea and coffee. Conclusion: Dietary modification to increase intake of fruits and fresh vegetables and to reduce intake of salt and salted foods, represent an effective strategy in control and prevention of gastric cancer.  __AWT_NOKT_COMMA__
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مهدیه نیکنام | مهديه نيکنام
دانشجوي کارشناسي ارشد، کميته تحقيقات دانشجويي، گروه تغذيه جامعه، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
دانشجوی کارشناسی ارشد، کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

دکتر لیلا آزادبخت | دکتر ليلا آزادبخت
دانشيار تغذيه، مرکز تحقيقات امنيت غذايي، گروه تغذيه باليني، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
دانشیار تغذیه، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران


نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-353&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات