این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 17 آذر 1404
تحقیقات نظام سلامت
، جلد ۸، شماره ۶، صفحات ۱۰۰۲-۱۰۰۸
عنوان فارسی
اثر مصرف چای سبز بر درصد چربی بدن، شاخصهای تنسنجی و فشار خون در زنان مبتلا به اضافه وزن و چاقی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: طی دهه اخیر خواص ضد چاقی، کاهش خطر حمله قلبی و کاهش استرس اکسیداتیو چای سبز به طور وسیعی در مطالعات نشان داده شده است. هدف از این مطالعه، بررسی اثر مصرف چای سبز بر درصد چربی بدن، شاخص&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های تن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__سنجی و فشار خون در زنان مبتلا به اضافه وزن و چاقی بود. روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: مداخله بالینی به روش Before-After در 41 زن مبتلا به اضافه وزن و چاقی به مدت 45 روز صورت گرفت. افراد در طول مطالعه روزانه 3 تا 5 فنجان (125 سی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__سی) چای سبز مصرف کردند. اطلاعات مربوط به ویژگی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های دموگرافیک، شاخص&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های تن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__سنجی شامل قد، وزن، شاخص توده بدنی (Body mass index یا BMI)، درصد چربی بدن و همچنین فشار خون سیستولی و دیاستولی (در ابتدا و انتهای مطالعه) ثبت شد. یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: میانگین سن، BMI و درصد چربی بدن به ترتیب 86/11 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 18/38، 54/3 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 86/28 و 51/3 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 8/35 بود. میانگین فشار خون سیستول و دیاستول افراد شرکت کننده به ترتیب 20 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 14/130 و 9/12 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 8/84 میلی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__متر جیوه بود. در پایان مطالعه در میانگین شاخص&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های تن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__سنجی از جمله وزن، BMI و درصد چربی بدن کاهش معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری مشاهده نشد، اما فشار خون سیستولیک به طور معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری کاهش یافت (009/0 = P)، اگر چه فشار دیاستولیک تغییر معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری نشان نداد. نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری: مصرف روزانه چای سبز، فشارخون سیستولیک را در زنان مبتلا به اضافه وزن و چاقی کاهش داد، اگر چه تغییر معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری در شاخص&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های تن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__سنجی حاصل نشد. واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: چای سبز، شاخص&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های تن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__سنجی، فشار خون، اضافه وزن، درصد چربی بدن
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The Effect of Green Tea on Body Fat, Anthropometric Indices and Blood Pressure among Overweight and Obese Women
چکیده انگلیسی مقاله
Background: The health promoting effects of green tea including anti-obesity and anti-inflammatory effects, decreasing heart attack risk and oxidative stress status has been widely demonstrated during the past decade. The purpose of this study was to determine the possible effects of green tea on the anthropometric indices, systolic and diastolic blood pressure in overweight and obese women. Methods: A before-after, randomized clinical trial was conducted during 45 days on 41 overweight and obese women. The randomly selected participants forming a treatment group consumed 3 to 5 cups of green tea (125 cc) daily for 45 days. Demographic information, anthropometric indices including height, weight, body mass index (BMI), waist hip ratio (WHR), percent body fat and systolic/diastolic blood pressure were recorded at the beginning and the end of the study. Findings: Mean of age, BMI and body fat were 38.1 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 1.7 years, 28.8 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 3.5 Kg/m2 and 35.8 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 3.51 percent, respectively. The mean of systolic and diastolic blood pressure were 84.8 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 12.9 mmHg and 130.1 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 20 mmHg, respectively. There was a non-significant reduction in anthropometric indices such as weight, BMI, and body fat percent__AWT_NOKT_COMMA__ and a significant reduction in systolic blood pressure (P = 0.009)__AWT_NOKT_COMMA__ however, reduction in diastolic blood pressure was not statistically significant (P = 0.05). Conclusion: Daily intake of green tea was associated with a significant reduction in systolic blood pressure__AWT_NOKT_COMMA__ however, reduction in anthropometric indices and diastolic blood pressure was not significant.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
زمزم پاک نهاد | زمزم پاک نهاد
دانشيار، مرکز تحقيقات امنيت غذايي، گروه تغذيه باليني، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
ریحانه بشیری | ريحانه بشيري
دانشجوي کارشناسي، کميته تحقيقات دانشجويي، گروه تغذيه، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
دانشجوی کارشناسی، کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
هاجر توکلی | هاجر توکلي
دانشجوي کارشناسي، کميته تحقيقات دانشجويي، گروه تغذيه، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
دانشجوی کارشناسی، کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
مریم حاج شفیعی | مريم حاج شفيعي
دانشجوي کارشناسي، کميته تحقيقات دانشجويي، گروه تغذيه، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
دانشجوی کارشناسی، کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
محمدرضا مرآثی | محمدرضا مرآثي
دانشيار، گروه آمار و اپيدميولوژي، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
دانشیار، گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
نشانی اینترنتی
http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-365&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات