این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 13 آذر 1404
تحقیقات نظام سلامت
، جلد ۸، شماره ۶، صفحات ۹۸۱-۹۹۰
عنوان فارسی
بررسی رفتار مصرف غذاهای سریع و عوامل مرتبط با آن در دانشآموزان مدارس راهنمایی شهر تهران در سال ۱۳۹۰: یک مطالعه مقطعی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: امروزه تغییرات وسیع در شیوه زندگی سبب شده است که میزان استفاده از غذاهای سریع افزایش یابد. بنابراین با توجه به اهمیت تغذیه در سنین نوجوانی، در این مطالعه رفتار مصرف غذاهای سریع و عوامل مرتبط با آن در دانشآموزان مدارس راهنمایی شهر تهران مورد بررسی قرار گرفت.روشها: مطالعه مقطعی(Cross-sectional) از نوع توصیفی- تحلیلی (Descriptive-analytic) حاضر با استفاده از پرسشنامه خودایفا بین 768 نفر (384 نفر پسر و 384 نفر دختر) از دانشآموزان پایههای اول، دوم و سوم راهنمایی در مناطق 2، 9 و 18 آموزش و پرورش تهران که با نمونهگیری تصادفی چند مرحلهای انتخاب شدند، انجام گردید؛ به طوری که در بین مناطق سهگانه منتخب، در هر یک از مناطق 2 و 9 دو مدرسه دولتی و دو مدرسه غیر انتفاعی راهنمایی پسرانه و دخترانه به طور تصادفی انتخاب شد و در منطقه 18 با توجه به تعداد کم مدارس غیر انتفاعی و کمیت دانشآموزان در این مدارس نمونههای مورد نظر در این منطقه از دو مدرسه دولتی انتخاب شدند. در مجموع نمونههای مورد مطالعه از میان 10 مدرسه برگزیده شدند. دادههای جمعآوری شده با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه 18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. مشارکت افراد در این تحقیق داوطلبانه و با رضایت آگاهانه بود.یافتهها: به طور کلی 7/98 درصد دانشآموزان از غذاهای سریع استفاده میکردند که از میان آنها 8/36 درصد 3-2 بار در هفته و 7/14 درصد هر روز غذای سریع مصرف میکردند. طبق یافتههای این پژوهش، میزان مصرف غذاهای سریع در دانشآموزان پسر و دختر تفاوت معنیداری داشت (01/0 > P). نتایج حاصل از آزمون رگرسیون حاکی از این بود که جنسیت و منطقه سکونت دانشآموزان از عوامل تأثیرگذار در رفتار مصرف غذاهای سریع هستند.نتیجهگیری: نتایج حاکی از بالا بودن مصرف غذاهای سریع در دانشآموزان مدارس راهنمایی تهران بود. بنابراین انجام مداخلات آموزشی به منظور کاهش مصرف غذاهای سریع در جمعیت نوجوان کاملاً ضروری بوده و توصیه میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
رفتار تغذیهای، مصرف غذاهای سریع، دانشآموزان،
عنوان انگلیسی
Fast Food Consumption and Its Related Factors among Students: A Cross-Sectional Study
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Today, lifestyle changes have lead to increasing fast food consumption.Preparing healthy food and addressing nutritional deficiencies during school age help children and adolescents to spend academic time successfully. In addition, it promotes their educational performance by affecting on intellectual activities. Thus, regarding importance of nutrition in adolescence, the present study was done for assessing fast food consumption and its related factors among students of guidance schools in Tehran, Iran.Methods: This cross-sectional study was carried out using self-administered questionnaire among 768 (384 boys and 384 girls) students of grades 1, 2 and 3 in regions 2, 9 and 18 of Tehran that was selected bymulti-stagerandomsampling method.Finally, participants were selected from 10 schools. Participation of students in this study was voluntary and with informed consent.Findings: Resultsshowed that 98.7% of all students consume fast food, that 36.8% and 14.7% of them eat fast food 2-3 times a week and every day, respectively. There was a significant difference between boys and girls in terms of fast food consumption.Conclusion: This study revealed a high intake of fast foods in school children ofTehran. Therefore, educational interventions to reduce the consumption of fast foods in the adolescent population are absolutely necessary and recommended.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Feeding Behaviour, Fast Foods, Students
نویسندگان مقاله
محتشم غفاری | محتشم غفاری
استادیار، گروه بهداشت عمومي، دانشكده بهداشت، دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، تهران، ایران
استادیار، گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
لیلا عبادی | لیلا عبادی
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه بهداشت عمومي، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه بهداشت عمومی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
علی رمضانخانی | علی رمضانخانی
دانشیار، گروه بهداشت عمومي، دانشكده بهداشت، دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، تهران، ایران
دانشیار، گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
حمید سوری | حمید سوری
استاد، گروه اپیدمیولوژی، دانشكده بهداشت، دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، تهران، ایران
استاد، گروه اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-368&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات