تحقیقات نظام سلامت، جلد ۹، شماره ۱، صفحات ۱-۱۲

عنوان فارسی با سرطان پروستات PUFA بررسی ارتباط اسیدهای چرب غیر اشباع با چند پیوند دوگانه
چکیده فارسی مقاله از شایع&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ترین سرطان&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های شناخته شده در امریکا، کانادا و ششمین سرطان شناخته شده در جهان، سرطان پروستات می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشد. فاکتورهای غذایی نقش مهمی در پیشرفت سرطان پروستات دارد. یکی از آن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها، دریافت چربی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها به ویژه دریافت اسیدهای چرب غیر اشباع با چند پیوند دوگانه (Polyunsaturated fatty acid یا PUFA) می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشد. از این رو هدف از این بررسی، مروری بر پژوهش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های انجام شده در زمینه ارتباط دریافت PUFA با سرطان پروستات بود. با جستجو در PubMed مقالات با طراحی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های مورد شاهدی، کوهورت، کوهورت آینده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__نگر و آینده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__نگر انتخاب شد. بنابر نتایج مطالعه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های حیوانی، ارتباط مستقیم بین اسیدهای چرب امگا 6 با رشد تومور و ارتباط معکوس بین اسیدهای چرب امگا 3 با رشد تومور پروستات مشاهده گردید. اسیدهای چرب امگا 3 سوبسترا برای تولید ایکوزانوئیدهای ضد التهابی هستند. در مقابل اسیدهای چرب امگا 6 سوبسترا برای تولید ایکوزانوئیدهای پیش التهابی می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشند. در اکثر مطالعه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های انسانی ارتباط معکوس بین مصرف ماهی با سرطان پروستات و ارتباط مستقیم بین آلفا لینولنیک اسید با سرطان پروستات مشاهده گردید. مطالعه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های انسانی نتایج متفاوتی در زمینه ارتباط PUFA با سرطان پروستات بیان کردند. اسیدهای چرب امگا 3 از منابع دریایی و گیاهی اثرات متفاوتی روی سرطان پروستات داشتند. در اکثر مطالعه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها آلفا لینولنیک اسید مرتبط با افزایش خطر سرطان پروستات بود. از این رو نیاز به مطالعه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های بیشتر در زمینه ارتباط PUFA با سرطان پروستات می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشد. __AWT_NOKT_COMMA__ واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: اسیدهای چرب غیر اشباع با چند پیوند دوگانه، سرطان، پروستات
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Relationship between Polyunsaturated Fatty Acid Intake and Prostate Cancer
چکیده انگلیسی مقاله Prostate cancer is the most common cancer in America and Canada, and is the sixth most common cancer worldwide. Dietary factors play an important role in prostate cancer development__AWT_NOKT_COMMA__ one of them is dietary fat, particularly PUFA intake. Thus, this study aimed to review the current articles on the correlation between PUFA and prostate cancer. We searched the PubMed database, and selected articles with the designs of case-control, cohort, prospective cohort, and prospective. In animal studies, a direct relationship was observed between omega-6 fatty acid intake and tumor growth, and an inverse relationship between omega-3 fatty acid consumption and prostate tumor growth. Omega-3 fatty acids are substrate for the synthesis of anti-inflammatory eicosanoids, but omega-6 fatty acids are substrate for the synthesis of pre-inflammatory eicosanoids. In most human studies, an inverse relationship was observed between fish consumption and prostate cancer, and a direct relationship between alpha-linolenic acid and prostate cancer. The results of human studies are conflicting on the relationship between PUFA and prostate cancer. Marin- and plant-derived omega-3 fatty acids have different effects on prostate cancer. In most studies, alpha-linolenic acid was associated with increased risk of prostate cancer. Thus, further studies are needed on the relationship between PUFA intake and prostate cancer.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Cancer, Prostate, Polyunsaturated Fatty Acids

نویسندگان مقاله طیبه متقی | طيبه متقي
دانشجوي کارشناسي ارشد، کميته تحقيقات دانشجويي، مرکز تحقيقات امنيت غذايي، گروه تغذيه جامعه، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، اصفهان، ايران
دانشجوی کارشناسی ارشد، کمیته تحقیقات دانشجویی، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

لیلا آزادبخت | ليلا آزادبخت
دانشيار، مرکز تحقيقات امنيت غذايي، گروه تغذيه جامعه، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، اصفهان، ايران
دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران


نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-495&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات