|
تحقیقات نظام سلامت، جلد ۹، شماره ۳، صفحات ۳۲۰-۳۳۱
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی دانش کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی نسبت به کشاورزی ارگانیک |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: کشاورزی ارگانیک در میان تمام شیوه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های مختلف، یکی از روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__هایی است که از محیط زیست محافظت می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__کند. با توجه به نقش مهم کارشناسان کشاورزی در زمینه ترویج روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کشاورزی ارگانیک و اهمیت میزان دانش کارشناسان نسبت به کشاورزی ارگانیک، تحقیق حاضر با هدف بررسی دانش کارشناسان ستادی وزارت جهاد کشاورزی نسبت به کشاورزی ارگانیک در سال 1390 انجام گردید. روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: مطالعه حاضر از نوع توصیفی- همبستگی به روش مقطعی بود که با روش نمونه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری تصادفی طبقه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای که حجم آن با استفاده از جدول Cochran 154 نفر به دست آمد بر روی کارشناسان شاغل در وزارت جهاد کشاورزی انجام شد. برای جمع&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__آوری داده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها از پرسش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__نامه محقق ساخته استفاده گردید که روایی ظاهری و محتوایی و پایایی پرسش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__نامه مورد تأیید قرار گرفت و اطلاعات به دست آمده به وسیله نرم&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__افزار SPSS نسخه 19 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: میانگین سنی کارشناسان 44 سال که جوان&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ترین آن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها 30 سال و مسن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ترین آن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها 60 ساله بود. کارشناسان در مجموع در مورد مفهوم و اهداف کشاورزی ارگانیک، دانشی در حد متوسط و نسبت به اصول کشاورزی ارگانیک و اصل سلامت، دانشی در حد بالا داشته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__اند. بین دانش کارشناسان و تعداد دوره&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های آموزش ضمن خدمت همبستگی مثبت و معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری وجود داشت. __AWT_NOKT_COMMA__ نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری: نتایج بیانگر دانش متوسط کارشناسان نسبت به کشاورزی ارگانیک می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشد. یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها نشان می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__دهند که کارشناسان پیرامون مقوله&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های عام، دارای دانش بالاتری نسبت به مقوله&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های خاص و تخصصی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__تر هستند. این می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__تواند زمینه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای برای برنامه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ریزی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های آموزشی هرچه بهتر دست&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__اندرکاران این موضوع باشد. با توجه به یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های بررسی همبستگی، دوره&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های آموزشی ضمن خدمت سبب افزایش سطح دانش کارشناسان نسبت به کشاورزی ارگانیک می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__شود و این نیز در امر برنامه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ریزی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های آموزشی بایستی لحاظ گردد. واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: کشاورزی ارگانیک، دانش، وزارت کشاورزی  __AWT_NOKT_COMMA__  __AWT_NOKT_COMMA__ __AWT_NOKT_COMMA__ |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
The Knowledge of Agricultural Ministry Experts on Organic Agriculture |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: Among all methods, organic agriculture is one of the ways that protects the environment. Given the important role of agriculture experts in promoting organic agriculture, and the importance of the experts__AWT_QUOTE__ knowledge in this field, the present study aimed to assess the knowledge of experts of the ministry of agriculture on organic agriculture in 2011. Methods: This was a descriptive correlational study. The study population was experts who worked at agricultural ministry and the method of sampling was stratified sampling. The size of statistical sample was calculated 154 persons by Cochran table. Researcher made questionnaire was used to collect data. Validity and reliability were confirmed. SPSS19 software was used for data analyzing. Findings: The mean age of experts was 44 years and the youngest and oldest persons were 30 and 60 years old. Overall, the experts had an average knowledge about organic agriculture goals but they had a high knowledge about organic agriculture principles particularly about health principle. There was a significant positive correlation between experts__AWT_QUOTE__ knowledge and the number of training courses. Conclusion: The results showed an average knowledge of the experts regarding organic agriculture. They had more knowledge about common categories than specialized categories. This can be grounds for better training programs. Regarding the findings of the correlation, the training courses increase the experts__AWT_QUOTE__ knowledge on organic agriculture and it should be considered in the educational programs. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
علیرضا پورسعید | عليرضا پورسعيد استاديار، گروه ترويج و آموزش کشاورزي، دانشکده کشاورزي، پرديس تحصيلات تکميلي علوم و تحقيقات، ايلام، ايران استادیار، گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، پردیس تحصیلات تکمیلی علوم و تحقیقات، ایلام، ایران
رویا اشراقی سامانی | رويا اشراقي ساماني استاديار، گروه ترويج و آموزش کشاورزي، دانشکده کشاورزي، دانشگاه آزاد اسلامي واحد ايلام، ايلام، ايران استادیار، گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام، ایلام، ایران
افراسیاب فتحی | افراسياب فتحي گروه ترويج و آموزش کشاورزي، دانشکده کشاورزي، دانشگاه آزاد اسلامي واحد ايلام، ايلام، ايران گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام، ایلام، ایران
محسن شریفیراد | محسن شريفيراد کارشناس ارشد، گروه ترويج و آموزش کشاورزي، دانشکده کشاورزي، دانشگاه آزاد اسلامي واحد ايلام، ايلام، ايران کارشناس ارشد، گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام، ایلام، ایران
|
|
نشانی اینترنتی |
http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-508&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|