|
تحقیقات نظام سلامت، جلد ۹، شماره ۴، صفحات ۳۳۳-۳۴۴
|
|
|
عنوان فارسی |
اسیدهای چرب امگا ۳ و درمان اختلالات روحی |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: امروزه تعداد زیادی از مطالعات مشاهده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای و اپیدمیولوژیکی پیشنهاد می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__کنند که اختلالات رفتاری با کاهش دریافت اسیدهای چرب امگا 3 در ارتباط می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشند. این شواهد باعث انجام مطالعات کارآزمایی بالینی به منظور بررسی اثر این اسیدهای چرب در اختلالات رفتاری شدند. در مطالعه مروری حاضر، کلیه کارآزمایی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های بالینی که از سال 2009 به بعد به منظور بررسی اثر اسیدهای چرب امگا 3 روی اختلالات رفتاری منتشر شده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: در بسیاری از مطالعات حجم نمونه خیلی کوچک بود، ولی به دلیل طراحی بسیار عالی، در این مقاله بررسی شدند. اسیدهای چرب امگا 3 هم در کودکان و هم در بزرگسالان خیلی خوب تحمل می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__شد و تنها عوارض جانبی گزارش شده، ناراحتی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های جزیی گوارشی بود که در خیلی از بیماران دیده شد. در مورد اسکیزوفرنی، خیلی از شواهد نشان دهنده مؤثر بودن اسید چرب امگا 3 در درمان بیماری است. در مورد بیش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__فعالی- نقص توجه نتایج نشان دهنده تأثیر جزیی اسیدهای چرب امگا 3 در درمان این بیماری است، ولی تأثیرات سودمند امگا 3 در مدرسه بیشتر از محیط خانواده گزارش شد. در مورد افسردگی ممکن است اسید چرب ایکوزاپنتوئنوئیک اسید مؤثرتر از دوکزاهگزا انوئیک اسید باشد، ولی به علت عوامل مخدوش کننده فراوان نمی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__توان به طور قطعی اظهار نظر کرد. نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری: با وجود این&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__که نمی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__توان به طور قطعی اسیدهای چرب امگا 3 را به عنوان درمان اختلالات روان توصیه کرد، اما شواهد در دسترس که توجیه کننده انجام مطالعات بالینی بیشتری می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشند، بسیار قوی هستند. واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: ایکوزاپنتوئنوئیک اسید، دوکزاهگزا انوئیک اسید، اسکیزوفرنی، بیش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__فعالی- نقص توجه، افسردگی |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Influence of Omega Fatty Acids on Mental Disorders |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
A growing number of observational and epidemiological studies have suggested that mental illness, in particular mood disorders, is associated with decreased dietary intake and/or cellular abundance of omega-3 polyunsaturated fatty acids (PUFA). This has prompted researchers to test the efficacy of omega-3 PUFA in a range of different psychiatric disorders. We have critically reviewed the double-blinded placebo controlled clinical trials published prior to April 2009 to determine whether omega-3 PUFA are likely to be efficacious in these disorders. Most trials involved a small number of participants but were largely well designed. Omega-3 PUFAs were well tolerated by both children and adults with mild gastrointestinal effects being the only consistently reported adverse event. There was little evidence of a robust clinically relevant effect for schizophrenia. In the case of attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) and related disorders, most trials showed at most small benefits over placebo. A limited meta-analysis of these trials suggested that benefits of omega-3 PUFA supplementation may be greater in a classroom setting than at home. A meta-analysis of trials involving patients with major depressive disorder and bipolar disorder provided evidence that omega-3 PUFA supplementation reduces symptoms of depression. Furthermore, meta-regression analysis suggested that supplementation with eicosapentaenoic acid may be more beneficial in mood disorders than with docosahexaenoic acid (DHA)__AWT_NOKT_COMMA__ although several confounding factors prevented a definitive conclusion being made regarding which species of omega-3 PUFA is most beneficial. The mechanisms underlying the apparent efficacy of omega-3 PUFA in mood disorders compared to schizophrenia were discussed as is a rational for the possibly greater efficacy of eicosapentaenoic acid compared to docosahexaenoic acid. While it is not currently possible to recommend omega-3 PUFA as either a mono or adjunctive-therapy in any mental illnesses, the available evidence is strong enough to justify continued study, especially with regard to attention, anxiety and mood disorders. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
میترا حریری | ميترا حريري دانشجوي دكتري، کميته تحقيقات دانشجويي، دانشكده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، اصفهان، ايران دانشجوی دکتری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
زمزم پاک نهاد | زمزم پاك نهاد دانشيار، گروه تغذيه باليني، دانشكده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، اصفهان، ايران دانشیار، گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
|
|
نشانی اینترنتی |
http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-529&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|