تحقیقات نظام سلامت، جلد ۹، شماره ۹، صفحات ۹۰۹-۹۲۱

عنوان فارسی مروری بر تاثیر تغییرات آب و هوایی بر کیفیت آب و غذاهای دریایی
چکیده فارسی مقاله تغییرات آب و هوایی در سراسر جهان در حال حاضر یک واقعیت است که تاثیرات مختلفی بر محیط زیست و سلامت انسان و موجودات دارد. در مورد تاثیر تغییرات آب و هوایی بر سیستم مواد غذایی، به خصوص غذاهای دریایی از مزرعه تا سفره اطلاعات کمی وجود دارد. هدف از این مطالعه مروری، بررسی بنیادین اثرات تغییرات آب و هوایی بر ایمنی غذاهای دریایی و پیامدهای آن بر سلامت انسان است. پیش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__بینی می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__شود تغییرات آب و هوایی باعث افزایش آلودگی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های شیمیایی و بیولوژیکی مانند فلزات سمی، باقیمانده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های مواد شیمیایی آلی، جلبک&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های سمی و سموم آنها و پاتوژن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها شود که تهدیدی جدی بر سلامت و امنیت غذاهای دریایی داشته و از طریق زنجیره غذایی سلامت انسان را به خطر می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__اندازد که نیاز به توجه جدی در این زمینه است. واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: تغییرات آب و هوا، زنجیره غذایی، کیفیت آب و غذا
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی A review on effects of climate change on water and seafood quality
چکیده انگلیسی مقاله Climate change around the world is now a reality that has adverse effects on the environment and human health. There is little information about the effect of climate change on food systems, especially seafood from the farm to the table. The aim of this study was to review the fundamental effects of climate change on seafood safety and human health. Climate change is expected to increase chemical and biological contaminants such as toxic metals, organic chemical residuals, toxic algae and their toxins and pathogens that are serious threat to the health or safety of seafood and human health through the food chain that need serious attention in this regard.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Climate change, Food chain, Water and food quality

نویسندگان مقاله حسن هاشمی | حسن هاشمي
مرکز تحقيقات محيط زيست دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
مرکز تحقیقات محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

صبا سپهوند | صبا سپهوند
کارشناسي ارشد جغرافياي پزشکي، دانشکده ادبيات و علوم انساني،دانشگاه اصفهان،اصفهان
کارشناسی ارشد جغرافیای پزشکی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی،دانشگاه اصفهان،اصفهان

کبری هاشمی | کبري هاشمي
کارشناس مهندسي منابع طبيعي- شيلات– گرايش تکثير و پرورش آبزيان، دانشکده علوم دريايي، دانشگاه دريانوردي و علوم دريايي چابهار
کارشناس مهندسی منابع طبیعی- شیلات– گرایش تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار


نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-573&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات