این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 شهریور 1404
تحقیقات نظام سلامت
، جلد ۹، شماره ۱۳، صفحات ۱۵۶۲-۱۵۷۱
عنوان فارسی
الگو و اولویتهای مصرف گوشت در خانوادههای متوسط شهری– اصفهان، ایران
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: گوشت پر هزینه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ترین بخش سبد غذایی را در هر جامعه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ایی تشکیل می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__دهد و مصرف آن در جوامع غنی و ضعیف تفاوت قابل ملاحظه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای دارد. سیاست کلی در سال&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های اخیر جهت مبارزه با بیماری&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های وابسته به مصرف گوشت، گسترش مصرف گوشت سفید به خصوص گوشت ماهی نسبت به گوشت قرمز بوده است. با این حال مشخص نیست که در جامعه کلان شهر سلایق خانواده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها و تمایل آنها تا چه اندازه تغییر کرده است. روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: این بررسی یک مطالعه مشاهده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای و توصیفی است که به صورت مقطعی انجام شد. تعداد نمونه مورد مطالعه 1067 برآورد شد. جامعه مورد بررسی خانواده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__هایی از شهر اصفهان بود که طی نمونه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری به شکل خوشه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ایی مرحله&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای وارد مطالعه شدند. تجزیه و تحلیل نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS و آمار توصیفی برای وصف فراوانی و شاخص&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های مرکزی شاخص&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های مورد پرسش در جامعه صورت گرفت و از تجزیه واریانس یک سویه و آزمون &__AWT_NOKT_COMMA__nbsp__AWT_NOKT_COMMA__LSDجهت مقایسه میانگین&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها در چارک&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های مصرف استفاده شد. یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: نرخ پاسخ در این طرح، 6/62٪ بود.از افراد مورد پرسش(8/60٪) گوشت گوسفند را به عنوان اولین اولویت برای تهیه غذا در منزل انتخاب کنند. گوشت مرغ، ماهی و گاو در رده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های بعدی اولویت مصرف قرار گرفتند. میانگین مصرف خانگی برای سه نوع گوشت قرمز، گوشت مرغ و ماهی به ترتیب 62/21 &__AWT_NOKT_COMMA__plusmn__AWT_NOKT_COMMA__( 46 /20)،30/29&__AWT_NOKT_COMMA__plusmn__AWT_NOKT_COMMA__ (61/24) و 78/2 &__AWT_NOKT_COMMA__plusmn__AWT_NOKT_COMMA__( 64 /2) برآورد گردید. از شاخصه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های دموگرافیک تعداد افراد خانوار اثر مشخصی در میزان مصرف گوشت قرمز و مرغ داشت به طوری که در خانواده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های 1 تا 4 نفره نسبت بیشتری از جمعیت در چارک&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های پر مصرف قرار گرفتند اما در خانواده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های بیش از چهار نفر نسبت بیشتری از افراد در چارک&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های ابتدایی مصرف واقع می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__شوند. &__AWT_NOKT_COMMA__nbsp__AWT_NOKT_COMMA__نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری: این مطالعه نشان داد که نسبت به مطالعات قبلی تمایل بیشتری برای مصرف ماهی و ورود آن به الگوی غذایی وجود دارد. با این حال میزان مصرف خانگی آن نسبت به میانگین مصرف جهانی فاصله زیادی دارد. علاوه بر این، سلایق سنتی برای استفاده از گوشت گوسفند همچنان پا برجاست. از شاخص های دموگرافیک ، تحصیلات و شغل افراد مسؤول تهیه غذا در خانوارهای مورد بررسی تاثیری بر الگوی مصرف گوشت قرمز و ماهی نداشت. علی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__رغم ذکر کم اهمیت بودن مسایل اقتصادی جهت تهیه غذای گوشتی در خانه در پرسشنامه، معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری اثر تعداد افراد خانوار در میزان مصرف گوشت مرغ و گوشت قرمز نشان&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__دهنده اهمیت اثر مسایل اقتصادی در میزان مصرف آن است. واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: گوشت قرمر، مرغ، ماهی، الگوی مصرف، الویت مصرف &__AWT_NOKT_COMMA__nbsp__AWT_NOKT_COMMA__
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Meat consumption pattern and priorities in Unban families in Isfahan- Iran
چکیده انگلیسی مقاله
Background: In every society, meat costs the most expensive parts of food basket, meat consumption is noticeably different in poor and rich societies. Since meat intake has been associated with several chronic impairments, reduction of red meat in the diet has been &__AWT_NOKT_COMMA__nbsp__AWT_NOKT_COMMA__&__AWT_NOKT_COMMA__nbsp__AWT_NOKT_COMMA__recommended by several health information services. However It is not clear yet to what extent the employed policies has been effective among the urban families in a metropolitan Like Isfahan city. &__AWT_NOKT_COMMA__nbsp__AWT_NOKT_COMMA__Methods: A descriptive cross-sectional study was performed in Isfahan 2010. A total of 1067 subjects from Isfahanian urban were included in the study through two stage cluster sampling. Data analyzing was performed using SPSS&__AWT_NOKT_COMMA__nbsp__AWT_NOKT_COMMA__ software and descriptive statistics. In order to compare the mean consumption data in every quartile, one way ANOVA analysis as well as LSD comparison test was carried out. Findings: the repose rate of this study was estimated at about 62%. More than 60% of the subjects referred to Lamb meat as their first priority for making meaty foods. Chicken, fish and beef were stated to be preferred after lamb meat. Average daily consumption of red meat, chicken meat and fish were obtained as 20.46, 24.61 and 2.64 respectively. Among demographic parameters, the number of family members was found to have significant effect on the chicken and red meat consumption. Conclusion: Based on the results of the present study, trendy towards fish consumption has been increased comparing to previous study in Iran. However the average fish consumption is still far too below than the worlds&__AWT_NOKT_COMMA__apos__AWT_NOKT_COMMA__ average.&__AWT_NOKT_COMMA__nbsp__AWT_NOKT_COMMA__ Although based on questioner data, economical issues have not any major effect on the meat preference, an upward significant relation between the number of families and chicken and red meat consumption confirmed that economical matters have great impact on the meat consumption in an Isfahan urban Families. Key Words: Red meat, chicken, Fish, Consumption pattern, Meat preferncence &__AWT_NOKT_COMMA__nbsp__AWT_NOKT_COMMA__
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مریم میرلوحی | مريم ميرلوحي
استاديار، مرکز تحقيقات امنيت غذايي،گروه صنايع غذايي، دانشکده تغذيه و علوم غذايي ،دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، ايران
استادیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی،گروه صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی ،دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایران
اکبر حسنزاده | اکبر حسنزاده
مرکز تحقيقات امنيت غذايي، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
احمد اسماعیلزاده | احمد اسماعيلزاده
دانشيار، ،گروه صنايع غذايي، دانشکده تغذيه و علوم غذايي ،دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
دانشیار، ،گروه صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی ،دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
محمد خوشنوسیان | محمد خوشنوسيان
کارشناس تغذيه، ،مرکز تحقيقات امنيت غذايي، غذايي، دانشکده تغذيه و علوم غذايي ،دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
کارشناس تغذیه، ،مرکز تحقیقات امنیت غذایی، غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی ،دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
نشانی اینترنتی
http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-450&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات