این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 شهریور 1404
تحقیقات نظام سلامت
، جلد ۹، شماره ۱۳، صفحات ۱۴۹۱-۱۵۰۲
عنوان فارسی
بررسی اثر مصرف گروه های غذایی و گلیومای بزرگسالان: مطالعه مورد-شاهدی گلیومای بزرگسالان
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: سرطان به عنوان سومین علت مرگ (عامل 14٪ از کل مرگ و میرها)، به یک معضل اساسی بهداشتی مبدل شده است. سرطان ها همانند اغلب بیماریهای مزمن غیر واگیر و یا بیماری های واگیر، قابل پیشگیری هستند. در مطالعه حاضر ارتباط میان گروه های غذایی با گلیومای بزرگسالان مورد بررسی قرار گرفت. روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: در این مطالعه مورد &__AWT_NOKT_COMMA__ndash__AWT_NOKT_COMMA__ شاهدی مبتنی بر بیمارستان، اطلاعات اجتماعی-اقتصادی، دموگرافیک، عوامل سبک زندگی، بهداشتی و دریافت&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های غذایی 128 بیمار مبتلا به انواع گلیوما تازه تشخیص مورد تایید پاتولوژیست و 256 شاهد از طریق مصاحبه و تکمیل پرسشنامه بسامد خوراک نیمه کمی (FFQ) معتبر و قابل اطمینان جمع آوری گردید. تمام آزمون&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های آماری با استفاده از نرم&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__افزار SPSS نسخه 19 انجام شد. یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: پس از تعدیل برای مخدوشگرهای بالقوه، رابطه معکوسی میان گلیومای بزرگسالان و دریافت بیشتر چای و قهوه (040/0 =P ؛72/0 - 16/0 :CI %95 ؛34/0 =OR: بالاترین سهک در مقابل پایین ترین سهک)، لبنیات (002/0 =P ؛82/0 - 18/0 :CI %95 ؛39/0 =OR : بالاترین سهک در مقابل پایین ترین سهک)و حبوبات (001/0 =P ؛86/0 - 20/0 :CI %95 ؛41/0 =OR : بالاترین سهک در مقابل پایین&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ترین سهک) مشاهده نمودیم. ارتباط معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری میان دریافت گوشت&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های فرآوری و نمک سود شده، تخم&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__مرغ، میوه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها، سبزی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها، گوشت&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها، شیرینی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها، روغن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های هیدروژنه، نوشیدنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های صنعتی، چربی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها و مغزها و شانس ابتلا به گلیوما مشاهده نشد. نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری: نتایج ما از تاثیر احتمالی برخی گروه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های غذایی مانند چای و قهوه، لبنیات و حبوبات در پیشگیری از گلیوما در افراد بزرگسال حمایت می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__کند. واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: گلیوما، بزرگسالان، گروه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های غذایی، لبنیات
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The Association between Food Groups and Adult Gliomas: A case-control study in adult with gliomas
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Cancer As the third leading cause of deaths (14% of total deaths), has become a major health problem. Cancers like most chronic non-communicable or communicable diseases are preventable. The study were examined the relationship between food groups with adult glioma. Methods: in this hospital-based case-control study, 128 newly diagnosed patients with glioma that were determined by pathologist, and 256 controls for Socioeconomic, demographic and life style factors, health status and dietary intakes were obtained with interviewing and by valid and reliable semi- quantitative food frequency questionnaire (FFQ). SPSS version 19 was used for all statistical analyses. Findings: After adjusting for potential confounders, inverse associations with adult gliomas were observed for intake of coffee and tea (highest tertile versus lowest: OR = 0.34, 95% CI = 0.16-0.72, P for trend = 0.040), dairy (highest tertile versus lowest: OR = 0.39, 95% CI = 0.18-0.82, P for trend = 0.002) and legumes (highest tertile versus lowest: OR = 0.41, 95% CI = 0.20-0.86, P for trend = 0.001). We observed no significant association between risk of adult gliomas and intakes of processed and salted meats, egg, fruits, vegetables, meats, pastries, fats and nuts, hydrogenated oils and beverages. Conclusion: Our results show intake of certain food groups such as tea and coffee, dairy and legumes may possibly prevent gliomas in adults.&__AWT_NOKT_COMMA__nbsp__AWT_NOKT_COMMA__
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Gliomas, Adults, Dietary groups, Dairy
نویسندگان مقاله
مهدی شایانفر | مهدي شايانفر
کارشناس ارشد علوم تغذيه، گروه تغذيه باليني و رژيم درماني، انستيتو تحقيقات تغذيهاي و صنايع غذايي كشور، دانشكده علوم تغذيه و صنايع غذايي، دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، تهران، ايران
کارشناس ارشد علوم تغذیه، گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی، انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
مینو محمدشیرازی | مينو محمدشيرازي
دکتراي تخصصي علوم تغذيه، گروه تغذيه باليني و رژيم درماني، انستيتو تحقيقات تغذيهاي و صنايع غذايي كشور، دانشكده علوم تغذيه و صنايع غذايي، دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، تهران، ايران
دکترای تخصصی علوم تغذیه، گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی، انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
بهرام رشیدخانی | بهرام رشيدخاني
دکتراي تخصصي اپيدميولوژي، گروه تغذيه باليني و رژيم درماني، انستيتو تحقيقات تغذيهاي و صنايع غذايي كشور، دانشكده علوم تغذيه و صنايع غذايي، دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، تهران، ايران
دکترای تخصصی اپیدمیولوژی، گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی، انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
احمد اسماعیل زاده | احمد اسماعيل زاده
دکتراي تخصصي علوم تغذيه، مرکز تحقيقات امنيت غذايي، گروه تغذيه جامعه، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
دکترای تخصصی علوم تغذیه، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
آناهیتا هوشیارراد | آناهيتا هوشيارراد
کارشناس ارشد علوم تغذيه، انستيتو تحقيقات تغذيهاي و صنايع غذايي كشور، دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، تهران، ايران
کارشناس ارشد علوم تغذیه، انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
سعید دعایی | سعيد دعايي
کميته تحقيقات دانشجويي، انستيتو تحقيقات تغذيه و صنايع غذايي کشور، دانشکده علوم تغذيه و صنايع غذايي، دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، تهران، ايران
کمیته تحقیقات دانشجویی، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
گیو شریفی | گيو شريفي
متخصص و جراح مغز و اعصاب، گروه جراحي مغز و اعصاب، بيمارستان لقمان حکيم، دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، تهران، ايران
متخصص و جراح مغز و اعصاب، گروه جراحی مغز و اعصاب، بیمارستان لقمان حکیم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
منصوره امیرپور | منصوره اميرپور
کارشناس علوم تغذيه، آزمايشگاه کنترل مواد غذايي، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکي تهران، تهران، ايران
کارشناس علوم تغذیه، آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-445&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات