|
تحقیقات نظام سلامت، جلد ۱۶، شماره ۲، صفحات ۱۰۸-۱۱۵
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی عوامل مؤثر بر قطع زودرس شیر مادر و شروع استفاده از شیر مصنوعی در کودکان صفر تا ۱۸ ماهه شهرستان اصفهان |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: شیر مادر دارای ترکیبات و مواد مغذی مطلوبی برای رشد و تکامل نوزادان و شیرخواران میباشد. از آنجا که عوامل مختلفی در قطع زودرس شیر مادر مؤثر میباشد، شناسایی دقیق این عوامل در بسترهای فرهنگی مختلف، میتواند نقش مهمی در تأمین، حفظ و ارتقای سلامت کودکان از طریق ترویج تغذیه با شیر مادر داشته باشد. بر این اساس، پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان و علل قطع زودرس شیر مادر و استفاده از شیر مصنوعی در کودکان صفر تا 18 ماهه شهر اصفهان در سال 1396 انجام شد. روشها: این مطالعه، توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی بود. جامعه مورد بررسی را 600 مادر دارای کودک 18 ماهه در 20 مرکز و پایگاه بهداشت در سطح شهر اصفهان تشکیل داد. ابزار مورد استفاده برای جمعآوری اطلاعات، پرسشنامه و مصاحبه با مادران بود. یافتهها: از مهمترین دلایل قطع زودرس شیر مادر از دیدگاه مادران میتوان به «کافی نبودن شیر مادر، عدم پستان گرفتن کودک، کفایت شیردهی تا آن زمان، بیماری مادر یا مصرف دارویی خاص، بیماری کودک، شاغل بودن مادر و شروع زودرس غذای کمکی» اشاره کرد. مهمترین دلایل مصرف شیر مصنوعی از دیدگاه مادران به ترتیب «کافی نبودن شیر مادر، گریه و بیقراری کودک و توصیه پزشک متخصص کودکان» بود. نتیجهگیری: عمدهترین علت قطع زودرس شیر مادر و استفاده از شیر مصنوعی، «ناکافی بودن شیر مادر» عنوان گردید. انجام مداخلات آموزشی در زمینه اهمیت، مزایا، نحوه تغذیه، نحوه برطرف کردن مشکلات شیردهی و نشانههای کفایت شیر در کودک، ضروری به نظر میرسد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
شیر مادر، تغذیه، تغذیه با شیر مادر، دوران کوردکی |
|
عنوان انگلیسی |
Factors Associated with Early Breastfeeding Cessation and Initiation of Artificial Milk in 0-18-Month Old Infants and Children from Isfahan City, Iran |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: Breast milk contains organic nutrients necessary for the growth and development of infants and children. Since various factors are effective in the early discontinuation of breast milk, the accurate identification of these factors in various cultural contexts can play an important role in providing, maintaining, and promoting the health of children. Thus, the present study was conducted to determine the causes of breast milk discontinuation and use of artificial milk in children aged 0-18 months in Isfahan, Iran. Methods: This was a cross-sectional descriptive analytical study with the study population including 600 mothers with 18-month old children in 20 centers and health centers in Isfahan City. Data were collected using questionnaires and interview with mothers. Findings: The most important reasons for discontinuation of breastfeeding were mothers' lack of breast milk, infant's unwillingness to breastfeed, mother's disease or specific drug use, childhood diseases, maternal occupation, and early onset of supplementary foods. The most important reasons for using synthetic milk from the viewpoint of mothers were lack of breast milk, child crying and restlessness, and the recommendation by a pediatrician. Conclusion: The main reason for early breastfeeding and the use of artificial milk is the inadequacy of breast milk. It seems that educational interventions are essential considering the importance, benefits, nutrition manner, the way to resolve breast-feeding problems, and the adequacy of milk in the child. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Breast milk, Nutrition, Breastfeeding, Childhood |
|
نویسندگان مقاله |
زهره امینی نور | Zohreh Amini-Nour کارشناس ارشد، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
اکبر حسنزاده | Akbar Hassanzadeh Department of Health Education and Promotion, School of Health, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran مربی، گروه آمار زیستی و بهداشتی و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
محمد باقرنیا | Mohammad Bagherniya Assistance Professor, Food Security Research Center AND Department of Community Nutrition, School of Nutrition and Food Science, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran استادیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
رضا غیاثوند | Reza Ghiasvand Associate Professor, Food Security Research Center AND Department of Community Nutrition, School of Nutrition and Food Science, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
|
|
نشانی اینترنتی |
http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-12&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|