|
تحقیقات نظام سلامت، جلد ۱۶، شماره ۳، صفحات ۲۰۶-۲۱۱
|
|
|
عنوان فارسی |
ارتباط الگوی غذایی و شاخصهای کیفیت اسپرم و نشانگرهای بیوشیمیایی در مردان نابارور: یک مطالعه مروری |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: با توجه به این که در بیشتر مطالعات به تأثیرات هر کدام از ریزمغذیها مانند فولات، روی و انواع آنتیاکسیدانها به طور جداگانه پرداخته شده است، هدف از انجام پژوهش حاضر، مروری بر الگوهای غذایی و ارتباط آن با غلظت اسپرم، تعداد، حرکت، مورفولوژی، آسیب DNA و همچنین، برخی از شاخصهای بیوشیمیایی همچون سطح هموسیستئین در مردان نابارور بود. روشها: در این مطالعه، با جستجو در پایگاههای علمی و استفاده از کلید واژههای «Infertility, Sterility, Sub-fertility, Fertility, Dietary pattern, Diet type, Eating pattern, Diet»، مقالات منتشر شده بین سالهای 1980 تا 2018 استخراج گردید. از میان تحقیقات بررسی شده، فقط مطالعاتی که به الگوی غذایی پرداخته بودند، وارد بررسی نهایی شد. در نهایت، 5 مقاله به این منظور انتخاب شد. یافتهها: بر اساس یافتهها، ارتباط مثبتی بین الگوی غذایی سالم با غلظت، تحریک و کیفیت اسپرمها مشاهده شد و افرادی که الگوی غذایی سالمتری داشتند، دارای شاخصهای اسپرمی بهتری هم بودند. همچنین، مشخص گردید که ارتباط مستقیمی بین الگوی غذایی، میزان گونههای فعال اکسیژن و آسیب DNA وجود دارد؛ به طوری که گونههای فعال اکسیژن با ایجاد استرس اکسیداتیو و تغییر در تراکم و فشردگی هسته اسپرم، نقش منفی در فرایند اسپرماتوژنز ایجاد میکنند. نتیجهگیری: در مطالعات به ارتباط مثبت بین الگوی غذایی و میزان آسیبهای شاخصهای اسپرمی اشاره شد؛ به گونهای که داشتن رژیم سالم، یک شاخص موفقیت در بهبود شاخصهای اسپرمی به شمار میآید، اما با توجه به کم بودن تعداد تحقیقات، برای نتیجهگیری قطعی به انجام مطالعات گستردهتر و جامعه آماری بیشتر نیاز است. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
رژیم غذایی، الگوی غذایی، ناباروری |
|
عنوان انگلیسی |
The Association of Food Pattern and Sperm Quality Parameters and Biochemical Markers in Infertile Men: A Review Study |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: Regarding that in the most of studies, the effects of each micronutrient such as folate, zinc, and various antioxidants have been considered separately, the aim of this study was to review dietary patterns and their relationship with sperm concentration, count, motility, morphology, deoxyribonucleic acid (DNA) damage as well as some biochemical parameters such as homocysteine levels in infertile men. Methods: In this study, through search in scientific databases and using keywords such as 'infertility', 'sterility', 'sub-fertility', 'fertility', 'dietary pattern', 'diet type', 'eating pattern', and 'diet', published papers during 1980-2018 were extracted. After that, only studies that investigated the food pattern were included. Finally, 5 studies were used for this study. Findings: The studies showed a positive relationship between healthy eating patterns and sperm's density, motility, and quality. Men with healthier eating pattern had better sperm index. It was also shown in studies that there was a direct relationship between the dietary pattern, the amount of reactive oxygen species (ROS), and DNA damage, so that the ROC caused a negative effect on the spermatogenesis by inducing oxidative stress and altering the density and compression of the sperm nucleus. Conclusion: Studies have shown a positive association between dietary pattern and sperm parameters damage, so that a healthy diet is an indicator of success in improving sperm parameters. More studies are needed with a high statistical population to conclude definitively. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Diet, Dietary pattern, Infertility |
|
نویسندگان مقاله |
مهران نوری | Mehran Nouri PhD Candidate, Department of Nutrition, School of Nutrition and Food Sciences, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran دانشجوی دکتری تخصصی، گروه تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
محمد توسلی | Mohammad Tavasoli School of Nutrition and Food Sciences, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran کارشناس ارشد، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
عاطفه نوذری | Atefe Nozari School of Nutrition and Food Sciences, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran کارشناس، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
غلامرضا عسکری | Gholamreza Askari 4Associate Professor, Department of Nutrition Society, School of Nutrition and Food Science, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran دانشیار، گروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
|
|
نشانی اینترنتی |
http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-29&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|