این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات نظام سلامت، جلد ۱۶، شماره ۴، صفحات ۲۴۲-۲۴۸

عنوان فارسی بررسی اثر مکمل‌یاری سلنیوم در هموستاز گلوکز و پروفایل لیپیدی زنان مبتلا به سندرم متابولیک: کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور، کنترل‌ شده با دارونما
چکیده فارسی مقاله مقدمه: سندرم متابولیک مجموعه‌ای از اختلالات شامل چاقی شکمی، عدم تحمل گلوکز، پرفشاری خون، بالا بودن تری‌گلیسرید (Triglyceride یا TG) و پایین بودن High-density lipoprotein-cholesterol (HDL-c) می‌باشد که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی- عروقی و دیابت نوع 2 را افزایش می‌دهد. به تازگی مشخص ‌شده است که سلنیوم می‌تواند در متابولیسم کربوهیدرات و چربی‌ها مؤثر باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر مکمل‌یاری سلنیوم در هموستاز گلوکز و پروفایل لیپیدی زنان مبتلا به سندرم متابولیک انجام شد. روش‌ها: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور بود و بر روی 70 نفر از زنان مبتلا به سندرم متابولیک در گروه سنی 20 تا 49 سال انجام گرفت. شرکت‌کنندگان به شکل تصادفی به دو گروه دریافت‌کننده سلنیوم و دارونما (هر گروه 35 نفر) تقسیم شدند و به مدت 8 هفته، روزانه 200 میکروگرم مکمل سلنیوم یا دارونما دریافت نمودند. نمونه خون ناشتا در ابتدای تحقیق و 8 هفته بعد از مکمل‌یاری جهت بررسی میزان قند خون ناشتا (Fasting blood sugar یا FBS)، انسولین ناشتا و لیپیدهای سرم گرفته شد. یافته‌ها: پس از 8 هفته مداخله در دو گروه شرکت‌کننده، تفاوت معنی‌داری در هیچ ‌یک از متغیرهای مورد بررسی شامل FBS، انسولین، شاخص مقاومت انسولین (Homeostasis model of assessment-insulin resistance یا HOMA-IR)، شاخص حساسیت انسولین (Quantitative insulin sensitivity check index یا QUICKI)، TG، کلسترول توتال (Total cholesterol یا TC)، HDL-c و Low density lipoprotein-cholesterol (LDL-c) مشاهده نگردید. نتیجه‌گیری: مکمل‌یاری 200 میکروگرم سلنیوم به مدت 8 هفته، تأثیری بر شاخص‌های هموستاز گلوکز و پروفایل لیپیدی شرکت‌کنندگان مبتلا به سندرم متابولیک ندارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سلنیوم، سندرم متابولیک، هموستاز گلوکز، پروفایل لیپیدی

عنوان انگلیسی The Effect of Selenium Supplementation on Glucose Homeostasis and Lipid Profile in Women with Metabolic Syndrome: Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Trial
چکیده انگلیسی مقاله Background: Metabolic syndrome refers to a cluster of disorders including abdominal obesity, glucose intolerance, hypertension (HTN), hypertriglyceridemia, and low high-density lipoprotein (HDL) levels. The metabolic syndrome increases the risk of developing cardiovascular disease (CVD) and type 2 diabetes. Recently, it has been found that selenium can also be effective in the carbohydrates and fat metabolism. The aim of this study was to evaluate the effects of selenium supplementation on glucose homeostasis parameters and lipid profile in women with metabolic syndrome. Methods: This randomized, double-blind, placebo-controlled trial was conducted among 70 women diagnosed with metabolic syndrome and aged 20-49 years old. Participants were randomly divided into two groups to receive 200 μg per day selenium supplements (n = 35) or placebo (n = 35) for 8 weeks. Fasting blood samples were taken at baseline and after 8 weeks of intervention to quantify fasting blood sugar (FBS), insulin, and lipid concentrations. Findings: After 8 weeks of intervention in two groups, there was no significant difference between the two groups in the studied variables including FBS, insulin, homeostasis model assessment of insulin resistance (HOMA-IR), quantitative insulin sensitivity check index (QUICKI), triglyceride (TG), total cholesterol (TC), HDL, and low-density lipoprotein-cholesterol (LDL-C(. Conclusion: Supplementation of 200 μg of selenium for 8 weeks had no significant effect on glucose homeostasis and lipid profile in the participants with metabolic syndrome.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Selenium, Metabolic syndrome, Glucose homeostasis, Lipid profile

نویسندگان مقاله زینب ملک‌پور شهرکی | Zeinab Malekpour-Shahraki
MSc Student, Student Research Committee AND Department of Health Sciences in Nutrition, School of Nutrition and Food Sciences, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
دانشجوی کارشناسی ارشد، کمیته تحقیقات دانشجویی و گروه علوم بهداشتی در تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

محمد رضا مراثی | Mohammadreza Maracy
Professor, Department of Epidemiology and Biostatistics, School of Health, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
استاد، گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

محمد حسن انتظاری | Mohammad Hassan Entezari
Associate Professor, Department of Clinical Nutrition, School of Nutrition and Food Sciences, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
دانشیار، گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران


نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-33&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات