تحقیقات نظام سلامت، جلد ۱۷، شماره ۱، صفحات ۷-۱۵

عنوان فارسی بررسی تأثیر آموزش بر آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نسبت به مواد غذایی تراریخته
چکیده فارسی مقاله مقدمه: آموزش مبتنی بر شواهد علمی، می‌تواند در کاهش نگرانی مصرف‌کنندگان نسبت به مواد غذایی جدید مانند تراریخته تأثیرگذار باشد. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تأثیر آموزش بر آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نسبت به مواد غذایی تراریخته بود. روش‌ها: در این مطالعه‌، 298 نفر از دانشجویان شش دانشکده‌ مستقر در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به صورت تصادفی انتخاب شدند. ابتدا آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان در ارتباط با مواد غذایی تراریخته بر اساس تکمیل پرسش‌نامه‌ محقق ساخته بررسی شد. سپس آموزش با ارایه پمفلت به صورت حضوری و گروهی صورت گرفت. جهت بررسی تأثیر آموزش، پرسش‌نامه مجدد توسط دانشجویان در فاصله زمانی یک ماهه تکمیل گردید. در نهایت، داده‌ها در نرم‌افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: میانگین نمرات آگاهی، نگرش و عملکرد گروه آموزش طی مراحل قبل و بعد از مداخله به ترتیب از 97/1 ± 83/4 به 28/1 ± 97/7، از 68/2 ± 50/28 به 59/2 ± 01/31 و از 57/3 ± 97/6 به 09/3 ± 21/10 ارتقا یافت. در گروه شاهد، میانگین نمرات آگاهی از 46/2 ± 47/5 به 37/2 ± 69/5، نگرش از 44/3 ± 50/28 به 39/3 ± 73/28 و عملکرد از 64/4 ± 40/6 به 55/4 ± 95/6 افزایش نشان داد. تفاوت معنی‌داری در میانگین نمرات آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان گروه‌های آموزش و شاهد پس از آموزش مشاهده گردید (05/0 > P). نتیجه‌گیری: آموزش دانشجویان در خصوص مواد غذایی تراریخته، منجر به ارتقای آگاهی و نگرش آن‌ها می‌شود. همچنین، تأثیرات مثبتی بر عملکرد آن‌ها در انتخاب این گروه از مواد غذایی می‌گذارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مواد غذایی تراریخت، آموزش، آگاهی، نگرش، عملکرد

عنوان انگلیسی Effect of Education on Knowledge, Attitude, and Practices of Students of Isfahan University of Medical Sciences, Iran, toward Genetically Modified Foods
چکیده انگلیسی مقاله Background: Education on scientific evidence can decrease the consumers' concerns toward new foods such as genetically modified foods (GMF). In the present study, the effect of education on knowledge, attitude, and practices of students of Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran, toward GMF was evaluated. Methods: In this study, 298 students from 6 schools of Isfahan University of Medical Sciences were randomly selected. Knowledge, attitude, and practices of students toward GMF were examined based on completion of the researcher-made questionnaire. Afterwards, the education was performed in person and in group with presentation of pamphlet. In the period of one month, questionnaires were refilled out by students to determine the effect of education. Statistical analysis was done in SPSS software. Findings: Before education, the mean scores of knowledge, attitude, and practice in case group of education were 4.83 ± 1.97, 28.50 ± 2.68, and 6.97 ± 3.57, respectively. In parallel, these scores increased to 7.97± 1.28, 31.01 ± 2.59, and 10.21 ± 3.09 after education. These scores were evaluated in group of control, too. Before education, mean scores of knowledge, attitude, and practice of control group were 5.47 ± 2.46, 28.50 ± 3.44, and 6.40 ± 4.64, respectively. The scores improved to 5.69 ± 2.37, 28.73 ± 3.39, and 6.95 ± 4.55 after education. Significant differences in the mean scores of knowledge, attitude, and practice of students of education and control groups were observed after education (P < 0.05). Conclusion: Education of students about GMF leads to improvement of their scores of knowledge and attitude. In addition, it has positive effects on their practices in choosing these groups of products.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Genetically modified food, Education, Knowledge, Attitude, Practice

نویسندگان مقاله پرستو اسدی | Parastoo Asadi
MSc Student, Student Research Committee AND Department of Food Science and Technology, School of Nutrition and Food Science, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
دانشجوی کارشناسی ارشد، کمیته تحقیقات دانشجویی و گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

معراج پورحسین | Meraj Pourhossein
Associate Professor, Food Security Research Center AND Department of Food Science and Technology, School of Nutrition and Food Science, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

محمدرضا مرآثی | Mohammad Reza Marasi
Professor, Department of Epidemiology and Biostatistics, School of Health, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
استاد، گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

زهرا اسفندیاری | Zahra Esfandiari
Assistant Professor, Food Security Research Center AND Department of Food Science and Technology, School of Nutrition and Food Science, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
استادیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران


نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-46&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات