این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش‌های آسیب‌ شناسی زیستی، جلد ۲۳، شماره ۳، صفحات ۱۳۷-۱۴۲

عنوان فارسی بررسی اثر عصاره خیار دریایی (Holothuria leucospilota) بر بیان ژن invA در سالمونلا اینفنتیس
چکیده فارسی مقاله اهداف: سالمونلوز یکی از بیماری‌های عفونی مشترک بین انسان و دام است که از مصرف گوشت طیور و فرآورده‌های آن ایجاد می‌شود. ژن invA نقش بسیار مهمی در بیماری‌زایی سالمونلا اینفتیس دارد. موجودات دریایی از جمله خیار دریایی به‌دلیل داشتن متابولیت‌های ثانویه موثر دارای ترکیباتی با خواص آنتی‌اکسیدانی، ضدسرطانی، ضدباکتری و ضدالتهاب شناسایی و مطالعه شده‌اند. هدف مطالعه حاضر، بررسی اثر عصاره خیار دریایی بر باکتری سالمونلا اینفنتیس و بیان ژن حدت invA در این جدایه‌ها است. مواد و روش‌ها: نمونه‌برداری از گوشت طیور انجام شد و سویه‌های سالمونلا اینفنتیس واجد ژن invA جداسازی شدند. عصاره هگزانی از بافت روده خیار دریایی استخراج و اثر آن بر سالمونلا اینفنتیس در چندین غلظت با روش MIC بررسی شد. سپس تغییرات بیان ژن invA در این سویه‌ها با تکنیک Real-time PCR مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: از بین 450 نمونه، 12 ایزوله باکتری سالمونلا اینفنتیس جداسازی شد. با تکنیک PCR هر 12 ایزوله مورد نظر واجد ژن حدت invA بودند. میزان MIC در این ایزوله‌ها 256میکروگرم بر میلی‌لیتر به دست آمد. میزان تغییر بیان ژن invA 1/21 بود. نتیجه‌گیری: عصاره هگزانی استخراج‌شده از روده خیار دریایی با کاهش بیان ژن حدت invA، خاصیت آنتی‌ویرولانسی بر روی باکتری سالمونلا اینفنتیس دارد و می‌تواند به‌عنوان مکمل درمانی علیه این باکتری مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سالمونلا اینفنتیس، خیار دریایی، فعالیت ضدباکتریایی، بیان ژن

عنوان انگلیسی Evaluation the effect of sea cucumber (Holothuria leucospilota) on invA gene expression in Salmonella infantis
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: The invA gene plays a critical role in the pathogenicity of Salmonella infantis. Marine organisms, including sea cucumbers due to their effective secondary metabolites, have been identified and studied with compounds with antioxidant, anti-cancer, antibacterial and anti-inflammatory properties. The aim of this study is to determine effect of sea cucumber extraction (Holothuria leucospilota)  on S. infantis invA gene expression . Material & Methods: Poultry meat was sampled. The S. infantis strains containing invA gene were isolated. The Hexane extract was extracted from sea cucumber colon tissue. Its effects on S. infantis and its effect on gene expression were investigated by MIC and Real-time PCR, respectively. Results: Morphological and biochemical characteristics of these bacteria were confirmed. From 450 samples, 12 S.infantis isolates were isolated. The PCR technique was used to identify the invA encoding gene. All 12 isolates have invA virulence genes. MIC was determined 256 µg/ml. The effect of sea cucumber extract on invA gene expression in S.infantis was evaluated, and the rate of change for the invA gene is estimated -1.21. Discussion & Conclusion: According to our results, hexane extract extracted from the sea cucumber (H. leucospilota) caused reduction ofinvA gene expression in salmonella infantis. So, it can be used as a therapeutic supplement against S. infantis
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Salmonella infantis,Extracts of the sea cucumber,Antimicrobial activity,Gene expression

نویسندگان مقاله ندا قاسمی | N. Ghasemi
Department of Microbiology, Faculty of Advanced Science and Technology, Tehran Branch, Tehran Medical Science Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم و فناوری‌های نوین، واحد تهران، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی، تهران، ایران

سروناز فلسفی | S. Falsafi
Department of Microbiology, Faculty of Advanced Science and Technology, Tehran Branch, Tehran Medical Science Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم و فناوری‌های نوین، واحد تهران، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی، تهران، ایران

کیومرث امینی | K. Amini
Department of Microbiology, School of Basic Sciences, Saveh Branch, Islamic Azad University, Saveh, Iran
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران


نشانی اینترنتی http://mjms.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-54992-1&slc_lang=fa&sid=30
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات