این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پیاورد سلامت، جلد ۱۴، شماره ۳، صفحات ۲۷۵-۲۸۳

عنوان فارسی اثرات هیستوپاتولوژیکی تجویزخوراکی عصاره‌ی هیدرو الکلی سیاه دانه در دستگاه گوارش موش صحرایی
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: سیاه­دانه با اثرات ضدالتهابی و ضد میکروبی از جمله گیاهان دارویی پرمصرف می باشد که به دلیل عوارض زیاد داروهای شیمیایی به عنوان درمان جایگزین یا کمکی استفاده می­شود. هدف از این مطالعه، ارزیابی اثرات ترمیمی و حفاظتی سیاه­دانه از دیدگاه پاتولوژیکی در دستگاه گوارش موش صحرایی بود. روش بررسی: در این مطالعه 30 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به 3 گروه تقسیم شدند. گروه آزمایشی اول 400 mg/kg و گروه آزمایشی دوم 800 mg/kg عصاره­ی سیاه­دانه و گروه کنترل سرم فیزیولوژی به صورت خوراکی و روزانه تا 2 ماه دریافت کردند. نمونه های دوازدهه، ژژنوم و ایلئوم پس از ثبوت توسط فرمالین 10%  نمکی، مراحل پاساژ و قالب گیری را طی کرده و برش های 5 میکرونی از آنها تهیه شده و توسط رنگ آمیزی هماتوکسیلین ائوزین رنگ آمیزی شدند. در نهایت با میکروسکوپ نوری برای تعیین خصوصیات بافت­شناسی بررسی شده و طول پرزهای روده کوچک در ناحیه ابتدای دوازدهه، ژژنوم، ایلئوم، ،عرض پرزها و درصد سلول­های گابلت از کل سلول­های پوششی روده در نواحی مذکور بررسی گردید و نتایج با نرم افزار SPSS آنالیز شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد که سیاه­دانه باعث افزایش طول پرزها در دوازدهه، ژژنوم و ایلئوم به صورت معنی دار بود. همچنین عرض پرزها و درصد سلول­های گابلت افزایش داشت. نتیجه گیری: با توجه به نتایج به­دست آمده می توان چنین نتیجه گرفت که سیاه­دانه با افزایش طول پرزها باعث افزایش جذب مواد غذایی شده و اثرات محافظتی دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سیاه دانه، روده، پرز، موش صحرایی

عنوان انگلیسی Histopathological Effects of Oral Administration of Nigella Sativa Hydroalcoholic Extract On Rat Digestive Tract
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Nigella sativa with anti-inflammatory and antimicrobial effects is one of the most widely used medicinal plants that can be used as an alternative or adjunctive therapy due to many side effects of chemical drugs. The aim of this study was to evaluate the regenerative and protective effects of Nigella sativa from pathological point of view in rat gastrointestinal tract. Materials and Methods: This study was carried on 30 wistar male rats which were divided randomly in to 3 groups. First and second experimental groups received 400 and 800 mg/kgbw Nigella sativa extract respectively and control group received normal saline orally by gavage for 2 months. The duodenum, jejunum, ileum and proximal colon samples were collected and after fixation with formalin 10% and tissue processing, the 5 μm sections were prepared and stained by hematoxylin eosin staining. Finally, light microscopy was used to determine the histological characteristics and the length of the small and large intestinal villi in the area of the duodenum, jejunum, ileum, colon, villus width and percentage of goblet cells. Data were analyzed by SPSS software. Results: The results showed that Nigella sativa significantly increased the length of the villi in duodenum, jejunum and ileum. The width of the villi and the percentage of goblet cells were also increased. Conclusion: Based on the results, it can be concluded that the Nigella sativa causes enhancement of food absorption by increasing the length of villi and has protective effects.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Nigella Sativa, Intestine, Villus, Rat

نویسندگان مقاله محمد بابائی | Mohammad Babaei
Assistant Professor, Department of Clinical Sciences, Faculty of Veterinary Science, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran
استادیار گروه علوم درمانگاهی، دانشکده پیرادامپزشکی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران

قاسم اکبری | Ghasem Akbari
Associate Professor, Department of Basic Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tabriz, Tabriz, Iran
دانشیار گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

امیرعلی شهبازفر | Amir Ali Shahbazfar
Associate Professor, Department of Pathobiology, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tabriz, Tabriz, Iran
دانشیار گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران


نشانی اینترنتی http://payavard.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1975-2&slc_lang=other&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده other
موضوعات مقاله منتشر شده علوم آزمایشگاهی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات