این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پیاورد سلامت، جلد ۱۴، شماره ۶، صفحات ۴۷۶-۴۸۳

عنوان فارسی القای آپوپتوز در رده سلولی آدنوکارسینومای کولورکتال انسان و مهار رشد برخی پاتوژن‌های گوارشی با استفاده از متابولیت‌های لاکتوباسیلوس ساکئی
چکیده فارسی مقاله ‌‌زمینه و هدف: لاکتوباسیل‌ها از مهم‌ترین جنس‌های باکتری‌های اسید لاکتیک محسوب می‌شوند و استفاده از بعضی گونه‌های آن با توان پروبیوتیک می‌تواند در جلوگیری از رشد بعضی میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا و کنترل بیماری‌ها و سرطان‌های گوارشی موثر باشد. در مطالعه‌ی حاضر اثرات پروآپوپتوزی و ضدباکتریایی لاکتوباسیلوس ساکئی بر رده سلولی آدنوکارسینومای کولورکتال انسان و برخی پاتوژن‌های گوارشی بررسی گردید. روش بررسی: در تحقیق حاضر، اثر ضدباکتریایی متابولیت‌های کشت باکتری‌های لاکتوباسیلوس ساکئی علیه باکتری‌های بیمار‌ی‌زای گوارشی به کمک روش چاهک بررسی گردید و قطر هاله عدم‌رشد ایجاد شده توسط ساکئی علیه هریک از باکتری‌های بیماری‌زا، اندازه‌گیری شد. با کشت رده سلولی (HT-29) در محیط کشت DMEM محتوی 10 درصد سرم جنین گاوی و تیمار سلول‌ها در غلظت‌های 5، 10، 15 و 20 میلی‌گرم/ میلی‌لیتر از متابولیت‌های ساکئی و انکوبه شدن در زمان‌ 24 و 48 ساعت، میزان القای آپوپتوز با استفاده از کیت آنکسین-پروپیدیوم یدید (Annexin-PI) طبق دستورالعمل کیت در هر دو زمان انکوباسیون مورد بررسی قرار گرفت. به منظور کاهش خطا، آزمون‌ها با سه بار تکرار انجام گرفت.  یافته ها: نتایج حاصل از این تحقیق حاکی از آن است که ساکئی قادر به تولید متابولیت‌های مقابله‌کننده با باکتری‌های بیماری‌زای گوارشی می‌باشد. نتایج تست انکسین نیز نشان ‌داد که با افزایش غلظت متابولیت‌ها، القای آپوپتوز در این رده‌ی سلولی (HT-29) به‌صورت وابسته به دوز افزایش می‌یابد(0/05>P). نتیجه‌گیری: به‌نظر می‌رسد که زمینه‌ی تحقیقاتی مناسبی برای بهره‌برداری از ترکیبات فعال زیستی تولیدشده توسط لاکتوباسیلوس ساکئی در کنترل و مقابله با باکتری‌های بیمار‌ی‌زای گوارشی و درمان آدنوکارسینومای کولورکتال وجود داشته باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله لاکتوباسیلوس ساکئی، آدنوکارسینومای کولورکتال، پاتوژن های گوارشی، اثر پروآپوپتوزی، اثر ضدمیکروبی

عنوان انگلیسی Apoptotic Induction in Human Colorectal Adenocarcinoma Cell Line and Growth Inhibition of Some Gastrointestinal Pathogenic Species by Lactobacillus Sakei Metabolites
چکیده انگلیسی مقاله Background and Aim: Lactobacillus is the most important genus of lactic acid bacteria and the use of some species of lactobacillus with the probiotic potential can be effective for inhibition of the growth of some pathogens and control of  gastrointestinal diseases and cancers. In this study, the pro-apoptotic and antimicrobial effect of Lactobacillus sakei on human colorectal adenocarcinoma cell line and some gastrointestinal pathogenic species was examined.  Materials and Methods: In this study, the antimicrobial activity of metabolites of Lactobacillus sakei was assessed by Well Diffusion Agar (WDA) method against some gastrointestinal pathogenic bacteria. HT-29 colorectal adenocarcinoma cancer cells were cultured in DMEM medium with 10% bovine serum. The cells were treated in 5, 10, 15 and 20 mg/ml concentrations of sakei metabolites and incubated at 24 and 48 hours. Apoptosis was analyzed by Annexin V-FITC/PI kit according to the manufacturers protocol in both incubation times. For error reduction, each test was performed in triplicate Results: The results of this study indicate that sakei  was able to produce antimicrobial metabolites against gastrointestinal pathogenic bacteria. Also, the results of the Annexin test showed that with increasing concentration of sakei metabolites in dose dependent manner, induction of apoptosis in this cell line increases (P< 0.05). Conclusion: It seems that there is a good research field for the use of bioactive compounds produced by Lactobacillus sakei in the control of gastrointestinal pathogenic bacteria and treatment of human colorectal adenocarcinoma. 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Lactobacillus Sakei, Colorectal Adenocarcinoma, Gastrointestinal Pathogens, Pro-Apoptotic Effect, Antimicrobial Effect

نویسندگان مقاله محدصابر ملکی | Mohammad Saber Malaki
Master of Science in Microbiology, Faculty of Basic Sciences, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran
کارشناس ارشد میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران

لیلا روحی | Leila Rouhi
Assistant Professor, Department of Physiology, Faculty of Basic Sciences, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran
استادیار گروه فیزیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران

خلیل خاشعی ورنامخواستی | Khalil Khashei Varnamkhasti
Instrucror, Department of Genetics, School of Medicine, Kazerun Branch, Islamic Azad University, Kazerun, Iran
مربی گروه ژنتیک، دانشکده پزشکی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران


نشانی اینترنتی http://payavard.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1964-5&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم آزمایشگاهی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات