این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 29 مهر 1404
مجله دانشکده پزشکی اصفهان
، جلد ۳۸، شماره ۵۷۷، صفحات ۳۵۴-۳۵۹
عنوان فارسی
مقایسهی اثر ضد میکروبی و آنتیاکسیدانی روغن کنجد تولید شده به روشهای سنتی (روش ارده)، صنعتی و پرس سرد
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: هدف از انجام این مطالعه، مقایسهی اثر ضد میکروبی و آنتیاکسیدانی روغن کنجد تولید شده به روشهای سنتی (روش ارده)، صنعتی و پرس سرد بود. روشها: 30 نمونهی روغن کنجد (12 نمونهی تولید شده به روش سنتی، 12 نمونهی پرس سرد و 6 نمونهی صنعتی) از سطح شهرهای اصفهان و اردکان یزد جمعآوری شد. اثر ضد میکروبی نمونهها با روش انتشار چاهک در آگار و پس از آن، با استفاده از حداقل غلظت مهار کنندگی اندازهگیری شد. ظرفیت آنتیاکسیدانی روغنها با روش 2,2-diphenyl-1-picryl-hydrazyl-hydrate (DPPH) اندازهگیری شد. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آزمونهای ANOVA، t، Kruskal–Wallis و Mann-Whitney انجام شد. یافتهها: بر اساس قطر هالهی عدم رشد، بیشترین خاصیت ضد میکروبی مربوط به روغن تولید شده به روش سنتی و نسبت به باکتری Bacillus cereus مشاهده شد. هالهی عدم رشد باکتری کلیهی نمونهها، از نظر آماری اختلاف معنیداری با نمونهی شاهد مثبت (آنتیبیوتیک کانامایسین) داشتند (050/0 > P). مقدار Minimum inhibitory concentration (MIC) در برابر باکتری Bacillus cereus در روغنهای کنجد پرس سرد و سنتی 500 و در روغن کنجد صنعتی بیش از 500 میکرولیتر/میلیلیتر بود. کمترین مقدار MIC مربوط به روغن کنجد تولید شده به روش پرس سرد و در غلظت 125 میکرولیتر/میلیلیتر نسبت به باکتری Escherichia coli به دست آمد. در همهی نمونهها، ظرفیت آنتیاکسیدانی بدون تفاوت آماری معنیدار، مشاهده گردید. نتیجهگیری: انواع نمونههای روغن کنجد با روشهای تولید متفاوت، دارای اثر ضد میکروبی بر روی میکروارگانیسمهای با اهمیت در بهداشت مواد غذایی هستند و همچنین، دارای خاصیت آنتیاکسیدانی مشخصی میباشند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
روغن کنجد، اثرضد میکروبی، آنتیاکسیدانها،
عنوان انگلیسی
Comparison of Antimicrobial and Antioxidant Effects of Sesame Oil Produced by Traditional, Industrial, and Cold Press Methods
چکیده انگلیسی مقاله
Background: This study aimed to compare the antimicrobial and antioxidant effects of sesame oils produced by traditional (Ardeh method), industrial, and cold press methods. Methods: 30 samples of sesame oil (12, 12, and 6 samples by traditional, cold press, industrial methods, respectively) were collected from Isfahan, and Ardakan cities in Iran. The antimicrobial effect of the samples was measured by agar diffusion method, and then by minimum inhibitory concentration. Antioxidant capacity of oils was measured using 2,2-diphenyl-1-picryl-hydrazyl-hydrate (DPPH) method. Moreover, data analysis was performed using ANOVA, one-sample t, Kruskal-Wallis, and Mann-Whitney tests. Findings: Zone of inhibition was caused by 100% of the samples, and the highest antimicrobial effect was observed in the traditional method on Bacillus cereus. The zone of inhibition of all samples showed statistically significant difference compared with positive control (kanamycin antibiotic) (P < 0.050). The results of minimum inhibitory concentration (MIC) against Escherichia coli and Bacillus cereus showed that the MIC level against Bacillus cereus was 500 μl/ml in cold press and traditional sesame oil, and more than 500 μl/ml in industrial sesame oil. The lowest MIC was obtained from the cold press sesame oil in 125 μl/ml on Escherichia coli. Antioxidant capacity was observed in all oil samples. However, three of the oil production methods did not show a significant difference. Conclusion: All sesame oil samples with different production methods have antimicrobial effect on important microorganisms in food hygiene, and have antioxidant effects as well.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Sesame oil,Antimicrobial agents,Antioxidants
نویسندگان مقاله
سارا عباسی |
دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکدهی تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
مسعود سامی |
مربی، گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکدهی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
اکبر حسنزاده |
نشانی اینترنتی
http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/12671
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-2481874.pdf
کد مقاله (doi)
10.22122/jims.v38i577.12671
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
مقاله پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات