این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 22 مهر 1404
مجله دانشکده پزشکی اصفهان
، جلد ۳۸، شماره ۵۸۴، صفحات ۵۲۱-۵۲۷
عنوان فارسی
تأثیر عصارهی گل سرخ محمدی بر میزان قند خون، انسولین و استرس اکسیداتیو در Ratهای مدل مبتلا به دیابت
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: دیابت شیرین، یک اختلال متابولیکی مزمن با نشانهی اصلی افزایش قند خون میباشد. تا کنون داروهای بسیاری جهت کنترل بیماری دیابت مورد استفاده قرار گرفتهاند. هدف از انجام این مطالعه، بررسی تأثیر عصارهی گل سرخ محمدی بر میزان قند خون و انسولین در Ratهای مدل مبتلا به دیابت بود. روشها: در این تحقیق، تعداد 100 سر موشصحرایی نر به 10گروه شاهد، مبتلا به دیابت بدون درمان، استرس گاواژ، درمان با انسولین، سه گروه سالم با دریافت دزهای مختلف عصاره، سه گروه مبتلا به دیابت با دریافت دزهای مختلف عصاره (300، 600 و 900 میلیگرم/کیلوگرم) تقسیم شدند. خونگیری در روزهای 0، 17، 31 و 45 انجام شد و قند خون، انسولین و مالوندیآلدئید (MDA) اندازهگیری شد. واکاوی آماری دادهها با استفاده از روش ANOVA انجام و 050/0 > P معنیدار در نظر گرفته شد. یافتهها: قبل از شروع مداخلات، تفاوت معنیداری در میانگین قند خون و انسولین گروههای مورد مطالعه دیده نشد. عصارهی گل سرخ با دز 900 میلیگرم/کیلوگرم موجب کاهش معنیداری در قند خون (007/0 = P) و افزایش معنیدار در سطح انسولین (009/0 = P) Ratهای مبتلا به دیابت در مقایسه با گروه شاهد مبتلا به دیابت گردید. همچنین، این دز از عصاره، موجب کاهش قند خون و افزایش سطح انسولین در Ratهای سالم غیر مبتلا به دیابت نیز گردید. نتیجهگیری: استفاده از عصارهی گل سرخ، میتواند موجب کاهش قند خون و افزایش سطح انسولین گردید. به نظر میرسد این عصاره، بتواند به عنوان یک پتانسیل درمانی مناسب مورد توجه پژوهشگران قرار بگیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
دیابت ملیتوس، گل سرخ، انسولین، قند خون،
عنوان انگلیسی
The Effect of Rosa Damascena Extract on Blood Glucose and Insulin levels in Diabetic Rats
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Diabetes mellitus is a chronic metabolic disorder with the main symptom of elevated blood sugar. Many drugs are now used to control diabetes. The aim of this study was to investigate the effect of Rosa damascena extract on blood glucose and insulin levels in diabetic rat models. Methods: In this study, 100 male rats were divided into 10 equal groups of control, untreated diabetic, gavage stress, insulin treatment, and three healthy groups receiving different doses of extract (300, 600, and 900 mg/kg). Blood samples were taken at the day 0, 17, 31, and 45, and blood glucose, insulin, and malondialdehyde (MDA) levels were measured. Statistical analysis was performed using analysis of variance (ANOVA), and P < 0.050 was considered statistically significant. Findings: There was no significant difference in mean fasting blood glucose and insulin level of different groups before beginning the interventions. Rose extract at the dose of 900 mg/kg significantly decreased blood glucose level (P = 0.007) and significantly increased blood insulin level (P = 0.009) in diabetic rats compared to diabetic control group. This dose of extract also reduced blood glucose and increased insulin levels in healthy non-diabetic rats. Conclusion: Using rose extract can decrease blood sugar, and increase insulin levels. It seems that this extract could be of interest to researchers as a suitable therapeutic potential.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Diabetes mellitus,Rosa, Insulin,Blood glucose
نویسندگان مقاله
ابراهیم اسفندیاری |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم تشریحی و بیولوژی مولکولی، دانشکدهی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
شیما روحالهی |
دانشیار، گروه فارماکوگنوزي، دانشکدهی داروسازي و علوم دارویی و مرکز تحقیقات علوم دارویی اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سید مصطفی قنادیان |
استادیار، گروه علوم تشریحی و بیولوژی مولکولی، دانشکدهی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
فاطمه سادات S مصطفوی |
نشانی اینترنتی
http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/13103
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-2481854.pdf
کد مقاله (doi)
10.22122/jims.v38i584.13103
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
مقاله پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات