این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشکده پزشکی اصفهان، جلد ۳۹، شماره ۶۳۸، صفحات ۶۲۵-۶۳۰

عنوان فارسی میزان آلودگی به Toxoplasma gondii در ماکیان خانگی و پرورش صنعتی در شهر اصفهان در سال ۱۳۹۹
چکیده فارسی مقاله مقدمه: تک یاخته‌ی Toxoplasma gondii، انگلی بیماری‌زا و زئونوز است. میزبان اصلی آن، گربه و میزبان واسط آن مهره‌داران خون‌گرم می‌باشند. این تک یاخته، می‌تواند باعث علایم شدید در انسان شود، اما در ماکیان، به طور معمول بدون علامت است. شیوع Toxoplasma در ماکیان به علت نحوه‌ی تغذیه، شاخص مهمی از میزان پراکندگی اووسیت‌ها در محیط است. همچنین، مصرف گوشت ماکیان به صورت خام یا نیم‌پز، می‌تواند منجر به ایجاد عفونت در انسان و سایر حیوانات شود. بنابراین، در این تحقیق، آلودگی ماکیان اصفهان به انگل Toxoplasma gondii، مورد بررسی قرار گرفت. روش‌ها: از سه گروه ماکیان پرورش خانگی، گوشتی و تخم‌گذار صنعتی، هر کدام 60 نمونه‌ی خون لخته جمع‌آوری شد. بر روی نمونه‌ی سرم جدا شده، آزمایش سرولوژی (Microscopic agglutination test یا MAT) انجام شد. آنتی‌بادی‌های اختصاصی Toxoplasma gondii با استفاده از این آزمایش سنجش شد. سپس، نتایج به دست آمده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: با انجام آزمون سرولوژی MAT، در پرورش خانگی یا بومی تعداد 20 نمونه، در گوشتی صنعتی 15 نمونه، و در تخم‌گذار صنعتی 30 نمونه مثبت گردید. بنابراین، فراوانی نسبی در پرورش خانگی 3/33 درصد، در گوشتی صنعتی 0/25 درصد و در تخم‌گذار صنعتی 0/50 درصد به دست آمد که با انجام آزمون 2 χ و محاسبه‌ی 050/0 > P بین سه گروه از نظر سرولوژی تفاوت معنی‌داری وجود داشت. نتیجه‌گیری: درصد قابل توجهی از ماکیان خانگی و صنعتی به Toxoplasma gondii آلوده بودند. بنابراین، لازم است اقدامات پیش‌گیرانه‌ای برای تهیه‌ی غذاهای بی‌خطر برای حیوانات مهره‌دار و انسان انجام شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله Toxoplasma gondii، گلوتیناسیون، ماکیان، شیوع، سرولوژی،

عنوان انگلیسی The Prevalence Rate of Infection to Toxoplasma Gondii in Domestic and Industrial Breeding Poultry in Isfahan City, Iran, 2020
چکیده انگلیسی مقاله Background: Toxoplasma gondii (T. gondii) is a pathogenic and zoonotic parasite, which felines implicate as definitive hosts; intermediate hosts are warm-blooded vertebrates. The protozoa can cause serious symptoms in humans, while in poultry is usually asymptomatic. The prevalence of Toxoplasma gondii in poultry due to the way poultry are fed is an important indicator of the distribution of oocysts in the environment; in addition, consumption of raw or under cooked meat of chickens can cause infection in human and other animals. Therefore, in this study, the prevalence rate of infection to toxoplasma gondii in domestic and industrial breeding poultry in Isfahan City, Iran, was assessed. Methods: From three groups of domestic breeding, broiler, and laying eggs poultry, 60 blood clot samples were collected. On collected serums, serological modified agglutination test (MAT) was performed. Toxoplasma gondii-specific antibodies were assayed by this test. Then, the obtained results were analyzed. Findings: By performing the MAT serological test, 20, 15, and 30 samples were positive in domestic breeding, industrial broiler, and in laying eggs samples, respectively. Therefore, relative frequency was 33.3, 25.0, and 50.0 percent in domestic breeding, industrial broiler, and industrial laying eggs, respectively, which by performing chi-square test and calculating the P < 0.050 between the three groups, a significant difference was observed serologically. Conclusion: A considerable percent of domestic and industrial poultry was infected with Toxoplasma gondii. Therefore, preventive measures should be conducted to provide safe foods for vertebrate animals and human.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Agglutination,Poultry,Prevalence,Serology,Toxoplasma gondii

نویسندگان مقاله مهناز سامی |
استاد، گروه انگل‌شناسی و قارچ‌شناسی، دانشکده‌ی پزشکی و مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

حسین یوسفی دارانی |
مربی، گروه انگل‌شناسی و قارچ‌شناسی، دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

حسینعلی یوسفی |
دانشجوی دکتری، گروه انگل‌شناسی و قارچ‌شناسی، دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

رضا کلانتری |
استاد، گروه انگل‌شناسی و قارچ‌شناسی، دانشکده‌ی پزشکی و مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

نادر پسته چیان |



نشانی اینترنتی http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/14259
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-2481693.pdf
کد مقاله (doi) 10.22122/jims.v39i638.14259
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات