پژوهش های گیاهی، جلد ۲۷، شماره ۴، صفحات ۷۰۳-۷۱۴

عنوان فارسی اثر پیش تیمار اسید سالیسیلیک روی سمیت کادمیوم در گندم(.Triticum aestivum L)
چکیده فارسی مقاله در این تحقیق، اثرات سطوح مختلف اسید سالیسیلیک (SA)روی وزن تر کل، کلروفیلa) ،b و کل)، پرولین آزاد، پروتئین کل محلول، قند محلول و نامحلول گیاه گندمTriticum aestivum L. cv. Zarrin) ) تحت تنش کادمیوم (Cd) مورد بررسی قرار گرفت. دانه رست ها پیش تیمار اسید سالیسیلیک ( M0، M3-10 و M4-10 ) و تیمار کادمیوم ( μM0، µM25 و µM50) دریافت کردند. نتایج نشان دادند که در تیمارهای Cd بدون حضور SA، وزن تر کل در µM50 از Cdدر مقایسه با شاهد افزایش معنی دار پیدا کرد. در تیمارهای SA بدون حضورCd ، غلظت کلروفیلa و کل در M4-10 از SA افزایش یافت. در تیمارهای Cd بدون حضور SA، درM µ 25 از Cd میزان پرولین ریشه در مقایسه با شاهد افزایش، ولی میزان پرولین برگ کاهش نشان داد. در نبود Cd با افزایش SA میزان پرولین برگ در مقایسه با شاهد کاهش نشان داد. با افزایش غلظت SA در نبود Cd، سطح پروتئین ریشه افزایش پیدا کرد. در نبود SA با افزایش Cd، مقدار قند محلول ریشه و برگ کاهش نشان داد. در تیمارهای SA بدون Cd، محتوای قند محلول ریشه کاهش یافت. در نبود SA با افزایش Cd، میزان قند نامحلول ریشه و برگ در µM25 از Cd کاهش نشان داد. در تیمارهای SAدر نبود Cd، مقدار قند نامحلول برگ افزایش یافت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Salicylic acid pretreatment effect on cadmium toxicity in wheat (Triticum aestivum L.)
چکیده انگلیسی مقاله This study has investigated the effects of the different levels of Salicylic acid(SA) on the total fresh weight, Chl(a, b, and total), prolin, total soluble protein, soluble and insoluble sugar under stress of cadmium(Cd) in the plant of the wheat(Triticum aestivum L. cu. Zarrin). The seedlings received pretreatment of salicylic acid (0, 10-4 and 10-3M) and treatment of Cd(0, 25 and 50µM). The results showed that the total fresh weight at 50µM of Cd in the Cd treatments without SA had a significant increase by comparison with control. At SA treatments without Cd, the concentration of Chl a and the total Chl at 10-4M from SA increased. At Cd treatments without SA in 25µM of Cd the amount of the root prolin by comparison with control increased whereas the amount of the leaf prolin decreased. At the lack of Cd with increasing SA, the amount of the leaf prolin by comparison with control decreased. By increasing the concentration of SA in the lack of Cd, the level of the root protein increased. In the absence of SA with increasing Cd, the amount of soluble sugar of the root and leaf decreased. In the SA treatments without Cd, the amount of the soluble sugar of the root was decreased. With the lack of SA within increasing Cd, the amount of insoluble sugar of the root and leaf in 25µM of Cd decreased. In the SA treatments with the lack of Cd, the amount of insoluble sugar of the leaf increased.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Cadmium, Salicylic acid, chlorophyll, Protein, carbohydrate

نویسندگان مقاله مریم فرجی |
دانشجو

کمال الدین دیلمقانی |
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی- واحد مرند
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی مرند (Islamic azad university of marand)


نشانی اینترنتی http://plant.ijbio.ir/article_537_65.html
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1445/article-1445-247716.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات