|
مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، جلد ۲۳، شماره ۴، صفحات ۵۴-۶۱
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی ارتباط نمایه و بارِ گلیسمی رژیم غذایی با سطح لیپیدهای سرم در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلیکیستیک |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: سندرم تخمدان پلیکیستیک، یک اختلال اندوکرینی شایع در زنان است و مقاومت انسولینی از یافتههای بالینی این سندرم است که نقش مهمی در پیشرفت اختلالات لیپیدی ایفا میکند. نمایه و بارِ گلیسمی رژیم غذایی میتواند روی لیپیدهای خون اثرگذار باشد. به دلیل محدودیت مطالعات انجام شده در این زمینه، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط نمایه و بارِ گلیسمی رژیمی و سطح لیپیدهای سرم در PCOS انجام گرفت. روشکار: این مطالعه مورد- شاهدی در سال 1395 بر روی 45 زن مبتلا به PCOS و 45 زن سالم در بیمارستان زنان محب یاس تهران انجام شد. دریافت غذایی با استفاده از سه پرسشنامه یادآمد غذایی 24 ساعته ارزیابی و نمایه و بارِ گلیسمی با روش استاندارد محاسبه شد. پروفایل لیپیدی اندازهگیری و مقاومت انسولینی با استفاده از فرمول محاسبه گردید. اندازهگیریهای تنسنجی در تمام افراد انجام گرفت. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار آماری SPSS (نسخه 16) و آزمونهای تی مستقل و آزمون همبستگی انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنیدار در نظر گرفته شد. یافتهها: میانگین سطح سرمی کلسترول تام، مقاومت انسولین و میانگین نمایه گلیسمی در گروه بیمار بهطور معناداری بیشتر از گروه سالم بود (05/0>p). بین بارِ گلیسمی با مقاومت به انسولین (388/0=r)، تریگلیسیرید (401/0=r) و HDL کلسترول (371/0- =r) در افراد بیمار ارتباط معناداری مشاهده شد (05/0>p). بین نمایه گلیسمی با شاخصهای بیوشیمیایی در افراد سالم و بیمار ارتباط معناداری مشاهده نشد (05/0
|
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
بارِ گلیسمی، سطح لیپیدهای سرم، سندرم تخمدان پلیکیستیک، نمایه گلیسمی |
|
عنوان انگلیسی |
Association of dietary glycemic index and glycemic load with serum lipids level in women with polycystic ovary syndrome |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction: Polycystic ovary syndrome (PCOS) is a common endocrinopathy among women and insulin resistance is one of the clinical features in this syndrome which plays an important role in improvement of lipid disorders. Dietary glycemic index and glycemic load can affect blood lipid disorders. Because of limited studies in this field, this study was performed with aim to evaluate the relationship between dietary glycemic index/glycemic load and serum lipids level in women with PCOS. Methods: This case-control study was conducted on 45 PCOS women and 45 healthy controls in Moheb Yas Women hospital of Tehran in 2016. Dietary intake was assessed using three 24-h recall questionnaires, and glycemic index and glycemic load were calculated by standard methods. Lipid profile was measured and insulin resistance was calculated by the formula. Anthropometric measurements were conducted in all participants. Data were analyzed by SPSS software (version 16), and Independent T-test and correlation test. P< 0.05 was considered statistically significant. Results: Mean of serum total cholesterol, insulin resistance and mean of glycemic index was significantly higher in the patients group than the control group (P< 0.05). There was a significant relationship between glycemic load and insulin resistance, triglyceride and HDL-c in patients (r=0.388, r=0.401, r= -0.371, respectively (P< 0.05). No significant relationship was found between glycemic index with biochemical markers in patients and controls (P>0.05). Conclusion: Lifestyle modification like correct nutritional status and management of carbohydrate intake and reducing the dietary glycemic load may be effective in prevention or reducing the complications of disease such as lipid abnormalities. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Glycemic Index, Glycemic load, Polycystic ovary syndrome, Serum lipids level |
|
نویسندگان مقاله |
فرزانه شهردمی | Farzaneh Shahrdami M.Sc. of Health Sciences in Nutrition, School of Nutrition and Food Sciences, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran. کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
دکتر بیتاله علیپور | Beitolah Alipour Professor, Department of Community Nutrition, School of Nutrition Sciences and Food Technology, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran. استاد گروه تغذیه در جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
الهام روح الهامی | Elham Roohelhami M.Sc. of Health Sciences in Nutrition, School of Nutrition and Food Sciences, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran. کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
دکتر بهرام رشیدخانی | Bahram Rashidkhani Associate professor, Department of Epidemiology, School of Nutrition Sciences and Food Technology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tahran, Iran. دانشیار گروه اپیدمیولوژی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
|
|
نشانی اینترنتی |
https://ijogi.mums.ac.ir/article_16290.html |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
en |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
اصیل پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|