|
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۱، شماره ۲۸، صفحات ۰-۰
|
|
|
عنوان فارسی |
اثرات عصاره برگ و روغن زیتون بر عملکرد رشد، ریختشناسی ایلئوم و گوارش پذیری مواد مغذی در بلدرچین ژاپنی |
|
چکیده فارسی مقاله |
مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات افزودن عصاره برگ و روغن زیتون بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه، ریختشناسی ایلئوم و گوارش پذیری مواد در مغذی بلدرچین ژاپنی اجرا شد. در این آزمایش درمجموع 528 قطعه بلدرچین ژاپنی 1روزه به صورت آزمایش فاکتوریل 3×2 در قالب طرح کاملاً تصادفی به 6 تیمار، 4 تکرار و 22 قطعه بلدرچین در هر تکرار اختصاص یافتند. تیمارهای آزمایشی شامل دو سطح عصاره برگ زیتون (صفر و 400 میلیگرم) و سه سطح روغن زیتون (صفر، 5/2 و 5 درصد) بود. در پایان آزمایش از هر تکرار 2 پرنده به طور تصادفی انتخاب و کشتار شد. یک سانتیمتر از قسمت میانی ایلئوم برای ارزیابی بافتشناسی جدا شد. نتایج آزمایش نشان داد جوجه های تغذیه شده با سطح 5 درصد روغن زیتون در مقایسه با گروه شاهد از اضافه وزن بالاتری برخوردار بودند (05/0>P). جوجههای تغذیه شده با جیره حاوی 5/2 درصد روغن زیتون کمترین خوراک مصرفی را نسبت به تیمار شاهد داشتند (05/0>P). روغن زیتون و عصاره برگ زیتون بر وزن نسبی اجزای لاشه تاثیری نداشت. عمق کریپت و نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت در پرندههای تغذیه شده با سطوح 5/2 و 5 درصد روغن زیتون نسبت به گروه شاهد به ترتیب کاهش و افزایش یافت (05/0>P). گوارش پذیری پروتئین، خاکستر، چربی، فسفر و انرژِی در تیمار شاهد نسبت به سایر تیمارهای آزمایشی بهطور معنیداری پایینتر بود (05/0>P) بیشترین گوارش پذیری ظاهری فیبر مربوط به جوجههای تغذیه شده با جیره حاوی 5 درصد روغن زیتون و تیمار حاوی 400 میلیگرم عصاره برگ زیتون بود (05/0>P). تغذیه بلدرچین با تیمار حاوی 5 درصد روغن زیتون و تیمار 5 درصد روغن زیتون به همراه 400 میلیگرم عصاره برگ، بیشترین گوارش پذیری کلسیم و انرژی را نشان دادند (05/0>P). یافتههای حاضر پیشنهاد میکند که گنجاندن روغن زیتون تا سطح 5 درصد به جیره بلدرچین و عصاره برگ زیتون تا سطح 400 میلی گرم در کیلوگرم جیره، اثرات مفیدی بر عملکرد، ریختشناسی ایلئوم و گوارش پذیری مواد مغذی پرنده دارد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
ارتفاع پرز، ایلئوم، ضریب تبدیل خوراک، گوارش پذیری پروتئین و چربی |
|
عنوان انگلیسی |
Effects of Olive Leaves Extract and Olive Oil on Growth Performance, Nutrient Digestibility and Ileum Morphology of Japanese Quails |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
The present study was conducted to determine the effects of olive extract leaf and olive oil on growth performance, nutrient digestibility, carcass characteristics and intestinal morphology in Japanese quail. A total of 528 Japanese quail chicks 1-days-old were allocated to 6 treatments group with 4 replicates each containing 22 birds. This study was performed in a 2×3 factorial experiment with completely randomized design. Experimental treatments were included two levels of olive leaf extract (0, and 400 mg/kg) and three levels of olive oil (0, 2.5 and 5%). The results was revealed that the average daily weight gain were significantly increased in diet containing 5 % of olive oil compared to control group (P< 0.05). The diet containing 2.5 percent olive oil decreased average daily feed intake as compare to control diet (P< 0.05). The ileum histomorphometry showed that crypt depth and height villus to crypt depth ratio in birds received 2.5 and 5% olive oil decreased and increased compared with control group respectively (P< 0.05). The results showed that the apparent digestibility of protein, ash, fat, phosphorus and energy in the control group was significantly lower than other treatments (P< 0.05). The apparent digestibility of fiber was higher in the treatment containing 5% olive oil and the treatment containing 400 mg/kg diet of olive leaf extract (P < 0.05). Diet containing 5% olive oil had the highest metabolizable energy compared to the other experimental groups (P < 0.05). In conclusion, the findings of this study suggests that dietary inclusion of olive oil up to 5 percent had benefit effects on quail production indices. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
سیده زهرا سروش | Seyyedeh Zahra Soroush University of Birjand دانشگاه بیرجند
سید جواد حسینی واشان | Seyyed Javad Hosseini-Vashan University of Birjand دانشگاه بیرجند
نظر افضلی | Nazar Afzali University of Birjand دانشگاه بیرجند
علی اله رسانی | Ali Allahressani University of Birjand دانشگاه بیرجند
|
|
نشانی اینترنتی |
http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-338-4&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تغذیه طیور |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|