این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 17 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۷، شماره ۱۰۲، صفحات ۹۳-۱۰۲
عنوان فارسی
بررسی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و کیفی عسل های عرضه شده در منطقه آذربایجان شرقی
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش ویژگیهای فیزیکی-شیمیایی و کیفی عسلهای عرضه شده در فروشگاههای استان آذربایجان شرقی مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، تعداد 15 نمونه از هر شهر تبریز، اهر و کلیبر (45 نمونه عسل) از فروشگاههای استان به صورت تصادفی جمعآوری گردید. نمونهها به آزمایشگاه انتقال یافت و پس از آمادهسازی، آزمایشهای تعیین مواد جامد، رطوبت، pH، وزن مخصوص، اسیدیته، قندهای احیا کننده و غیراحیا کننده (ساکارز) و هیدروکسی متیل فورفورال انجام شد. نتایج بدست آمده نشان داد که میزان رطوبت برای تمامی نمونهها از حد استاندارد جهانی (حداکثر20 %) پایینتر بوده و در شرایط مطلوب بودند. نمونههای شهر تبریز و اهر به طور معنیداری (05/0 > P) دارای وزن مخصوص و مواد جامد محلول بالاتری از عسلهای کلیبر بودند که نشان دهنده ماندگاری بالای نمونهها بود. نمونههای عسل شهر تبریز و کلیبر به طور معنیداری دارای اسیدیته بالا و pH پایینتری در مقایسه با عسلهای شهرستان اهر بودند. تمامی عسلها از لحاظ مقدار قندهای احیا کننده و غیراحیا کننده (ساکارز) و هیدروکسی متیل فورفورال در محدوده استاندارد ملی ایران و تاییدیه کدکس بودند. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که عسلهای تولید شده در شهرهای تبریز، کلیبر و اهر دارای ویژگیهای کیفیتی خوب با توجه به استانداردهای ملی و بین المللی بودند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عسل،ویژگیهای کیفی،ساکارز،هیدروکسی متیل فورفورال
عنوان انگلیسی
Evaluation of physicochemical and quality properties of honeys from East Azarbaijan region
چکیده انگلیسی مقاله
At the present study the quality and the physicochemical properties of the honey from east Azarbaijan markets were evaluated. In this study, 15 honey samples from Ahar, Tabriz and Kaleibar were collected randomly. At first the samples were transferred to the laboratory and preparation for tests such as solids content, moisture, pH, specific gravity, acidity, reducing sugars and non-reducing sugars (sucrose) and hydroxyl-methyl-furfural were performed. The results indicated that the moisture content for all samples are lower than world standards. Honey Samples from Ahar and Tabriz regions significantly had higher content of soluble solid compounds and specific gravity in compared to Kaleibar honey samples. The samples from Tabriz and Kaleibar significantly had high acidity and lower pH in compared to Ahar samples (P < 0.05). Furthermore, all samples had desirable content of reducing sugars, non-reducing sugars (sucrose) and hydroxyl-methyl-furfural according to Codex and International Standards. The results of this study showed that the honey samples that were obtained from Tabriz, Kaleibar and Ahar regions have desirable quality characteristics according to national and international standards.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Honey,Quality properties,Sucrose,Hydroxy-methyl-furfural
نویسندگان مقاله
کاظم علیرضالو | Kazem Alirezalu
Assistant Professor, Department of Food Science and Technology, Ahar Faculty of Agriculture and Natural Recourses, University of Tabriz, Tabriz, Iran
استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز
مقصود بشارتی | Magsoud Besharati
Assistant Professor, Department of Animal Science, Ahar Faculty of Agriculture and Natural Recourses, University of Tabriz, Tabriz, Iran
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز
ذبیح اله نعمتی | Zabihollah Nemati
Department of Animal Science, Ahar Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Tabriz, Tabriz, Iran
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزه و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
میلاد یعقوبی | Milad Yaghoubi
M.Sc Student, Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, University of Tabriz, Tabriz, Iran
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-47540-2&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات